Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marttta

CZy jest sens jechać do Holandii do pracy nie znając holenderskiego?

Polecane posty

Gość marttta

Mam zamiar wyjechac na 3 miesiace lub troche dluzej do Holandii, ale nie znam wogole holenderskiego. Tylko angielski (calkiem dobrze) i slabo niemiecki. Przeczytalam na jakims forum opinie, ze jesli ktos jedzie do Holandii pracowac, to powinien znac choc troche ten jezyk, inaczej nie ma sensu.

sens jest , przez urzad pracy dla Polakow wieksze szanse na dostanie pracy bez jezyka , ale jak angielski znasz to nie jest tak zle

Gość marttta
I myslisz, ze moglabym znalezc cos lepszego niz np. zbieranie truskawek?

ja nie wiem jakie sa kryteria w takim urzedzie i na jakiej zasadzie przydzielaja prace , poszukaj takich urzedow jak np. POLNED, Otto uitzendbureau, Gregor, Perfect mach. napisz do nich , zapytaj, co ci szkodzi

Gość marttta
Dziekuje bardzo! Juz szukam.

Gość ujarany miś koala
Vedior, Otto, Axell - to polskie firmy pośrednictwa. Wystarczy, jak znasz angielski, oni tam są raczej dwujęzyczni.

Gość ujarany miś koala
Oprócz truskawek często praca jest w fabrykach ciastek, serów, przy konfekcjonowaniu, przy taśmie produkcyjnej, przy kwiatach itp.

Gość marttta
Dzieki za pomoc. Poczytalam troche i widze, ze z latwoscia moglabym cos znalezc.

wiesz co kiedys wracalam z anglii i podczas przesiadki poznalam dziewczyne ktora wracala z holandii, musze przyznac ze bylam w lekkim szoku jak mi oznajmila ze ni w zab nie gada po holendersku, a pracuje.... wszystkie sparwy papierkowe zalatwia za nia kolega polak, dziwne, ale realne

Gość Darin
Hej ja tez bhlam w holandi ale dalam rade bez holenderskiego bo poslugiwalam sie angielskim. mam prozbe moze ktos zna jakies dobre firmy lub agencje pracy? chcialbym z kolezankami wyjechac pozdrawiam. prosze odp tez na poczte Darin1124@o2.pl

Gość leokadia amsterdam
można ssać