Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pediatra2007

Jezeli macie jakies pytania do specjalisty chetnie odpowiem.

Polecane posty

hehehe ale jaja :D :D :D :D :D przecież na forum to każdy ma po 3 specjalizacje i jest jakimś profesorem :D :D :D a te odpowiedzi faktycznie jakieś mało konkretne :P Ponoć lekarze są tacy zapracowani :D i tak za darmo się ten pediatra udziela na forum? nie wyobrażam sobie szanującego się lekarza, wchodzącego na kafe i udzielającego porad pod pseudo: pediatra2007 - śmiech na sali po prostu :D :D :D

Gość ale czad
tu wszyscy maja sie za alfe i omege z wyjatkiem tych po ktorych widac ze to tepaki np taka shala czy agula kruszyna jeszcze nic nie doradziły bo niewiele wiedza a maja sie za najmadzrzejsze

do ALE CZAD...nie doradzam w kwestiach ktorych nie znam...podziekowalam za odpowiedz ,grzecznie pozdrowilam i tyle...czego sie doszukujesz w mojej odpowiedzi?wcale nie twierdze,ze jestem najmodrzejsza?masz PSM?teraz znize sie do twojego poziomu i powiem krotko:wypad ode mnie,won i precz!!!!a na koniiec ciebie tez milo pozdrawiam i zycze milego wieczoru :)

1kg miesięcznie???? Matko :D czyli jakk sie dzieciak rodzi ok 3,5- 4 kg to do roku powinien wazyc 17-17 kg!!! HA HA HA, chyba mutant jakis :)

Gość też pediatra
w pierwszym półroczu i to karniony piersią -TAK NAPISAŁAM. w drugim półroczu przyrost zwalnia.Po 3 miesiącach powinien podwoić masę urodzeniową, to są wszystko orietacyjne dane.normy są szerokie. 3 kg masy urodzeniowej+ 4-6 kg w pierwszym pólroczu+3 kg w drugim.Taki przykład na przykład. Zreszta przy karmieniu piersią różnie bywa. dziś miałam dzieciątko karmione piersią-równe 2 miesiące i PRZYROST masy ciała 2700 gram-czyli 1350 średnio na miesiąc ,tylko "na piersi". Jednak maluchy karmione w ten sposób rzadko bywaja grube na roczek-ładnie "chudną" w momencie keidy zaczynają intensywnie się ruszac (koło roku). Nie rozumiem czemu się tak czepiacie. Ja na przykład jestem pediatrą ale lubię posiedziec w necie i jeżeli moge to komus pomóc.Sama często wchodzę na forum o żółwiach i czytam rady, które BEZINTERESOWNIE dają mi doświadczeni hodowcy.A czasu mam na tyle , choc pracuję.