Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JAGÓDKA SŁODZIUTKA

WOLĘ NOWOCZESNE IMIONA!! KTO JESZCZE?

Polecane posty

Gość Misiakkkkkk
A moja koleżanka dała synkowi na imie Kolin...czy tez Colin, nie wiem jaka pisownia :/ ale mi si wydaje to imię okropne!! Miała tez pomysł zeby nazwać go Alan...moim zdaniem gorzej sie nie da juz bym wolała Pankracy ;)

Gość rafaela189
Adriana! to moj typ :)

Gość rafaela189
moja sasiadka mo corcie Safire, imie bardzo mi sie podoba,a dzieci wołają na nia Safka :)

Gość Gazela Ela
A ja mam córki Laure i Samante

Gość Gazela Ela
Słyszałam wiele opini pozytywnych i jeszcze wiecej negatywnych ale dziewczynki są zadowolone, mają 5 i 7 lat Pozdrawiam wszystkich

Laura i Samanta są to bardzo ładne imiona. Zwłaszcza Laura mnie się podoba. Jak będę miała kiedykolwiek córeczkę to właśnie będzie miała tak na imię.

Gość kremowabeata
Moje córeczki nazwę Matylda i Patrycja, synów Paweł i Sebastian. To juz zdecydowane! Co do imion typu Nikola, Amanda, Letycja to myśle ze to przejściowa moda i jak każda przeminie. Rodzice dając takie imiona mają nadzieje ze ich dziecko bedzie przez to orginalne, ale czy jest sie orginałem bedąc 3 Nikolą w klasie?! Albo lepiej, 20 Wiktorią w przedszkolu! To juz czyba lepiej być Anią ;)

Gość Gabrysia11111
Wielu ludzi kieruje sie moda w wyborze imion. np imie Marcin ..ilu znacie Marcinów urodzonych w latach 1975 - 1985? Pewnie bardzo wielu ;) I tak samo jest teraz z Jesicą (czy tez dżesiką) czy Nikolą...hehe tyle ze bardziej dziwacznie. Zauwazyłam tez ze większosc ludzi znanych lub świetnie wyksztalconych, rzadko nadaje imiona pod wpływem panujacej mody, unikają tez imion obcojezycznych typu Colin, Martin.. ( no chyba ze ktroreś z rodziców jest obcokrajowcem). Zwykli zjadacze chleba nadaja imiona modne lub przescigaja sie w wymyślaniu coraz to dziwaczniejszych lub tez nadają ich obcojezyczne wersje, myśląc ze jest to orginalne...konczy sie zaś tak ze jak w klasie mojej bratanicy są 3 Nikolki, 4 Wiktorie, 3 Oliwie

Gość 0o0o0omadziusia000000...
teraz mam fioła na punkcie Mai. podobno jest to bardzo nowoczesne imię............................

Gość jujuta
moja bedzie Inka, Iga albo Maja. Bardzo podoba mi sie Marlenka ale tata jest zdecydowanie na nie.

Gość wiecie kto nadaje
amerykanskie imie swojemu polskiemu dziecku? wiesniaki z kompleksem nizszosci! trzeba ruszyc glowa i dobierac imie tez do nazwiska, a nie jakis Roger Józwiak albo Nikola Skrzypczak, Jessica Staśkiewicz hahaha przeciez to nie pasuje i brzmi strasznie, jedyne uzasadnienie dla wyboru zagranicznego imienia polskiemu dziecku maja malzenstwa mieszane!!

Gość mlodamammma
Postanowilismy z mezem ze jesli bedziemy mieli coreczke to bedzie miala na imie Liliana, za dwa tygodnie nasza mala Lili przyjdzie na swiat... Pozdrawiam przy okazji posiadaczki tego slicznego imienia

Gość san18
A ja mam na imie SANDRA bo rodzicą sie piosenkarka podobala. kiedys nie znosiłam tego imienia ale teraz to je jakos znosze.

Gość izax
A mi sie bardzo podobaja nowoczesne imiona a jeszcze bardziej takie ktore mozna zmiekczac np Nikola na Niki.Dla chlopca podobaja mi sie imiona Fabian lub wiktor bardzo znane tak samo jak staropolskie.Ja mam na drugie imie Maria i pamietam za czasow podstawowki wstydzilam sie mowic jak mam na drugie imie ale teraz jak juz z tego wyroslam to nie sama dalam mojej coreczce na drugie imie Maria:) pozdrawiam was dziewczyny:)))

Gość nbnmb nb
mam 27 lat i moje wszystkie lalki mialy na imie Wiktoria, obecnie jestem w ciazy i moja corcia na 100% bedzie miala na imie Wiktoria - zwyciestwo

Gość nbnmb nb
a dla chlopca jak poprzedniczka, Fabian, Sebastian albo Antos

Gość sandra :)
hehehe.... ja też mam na imię Sandra bo tatusiowi się piosenkarka podobała :) ale jakoś mi się to imie nie podoba....:) jeśli chodzi o imiona dla dzieci zdecydowanie wolnę nowoczesne :) dla dziewczynki np: OLIWIA, NINA, OLGA, LENA, LAURA, AMELIA, NIKOLA, SAMANTA :) dla chłopczyka np: ALEX, WIKTOR, SERGIUSZ, NIKODEM, TYMON :)

Gość CityLady
Morris, Moje ulubione imie dla chlopca...

Gość mnie się też nie podobają
te stare imiona typu Staś, Ignaś, Jasio, itp. ale też nie podobają mi się spolszczone Kejwiny, Brajany, itp. Nie wyobrażam sobie, ze moja córka kiedyś przedstawi mi swojego przyszłego męża, który będzie się nazywał, np. Kejwin, hehe. A co do pozostałych imion typu Alan, Nikola, Amanda, to uważam, że jak tylko pasuje do nazwiska to może być bo nie każdy ma przecież typowo polskie nazwisko. Ja mam na przykład nazwisko niemieckie i bardziej by się gryzło z imieniem typowo polskim typu Przemysław, Radosław, itp. Choć z drugiej strony nasze córki staną się kiedyś kobietami, które będą chciały wyjść za mąż. Czy będą się wtedy kierowały miłością czy faktem, że nazwisko przyszłego męża nie pasuje do jej imienia.

Gość agnes24
w mojej rodzinie jest blazej imiona sa dziwne jesli wybierasz imiona to pamietasz maja one jakies znaczenie i charakter przyklad jest ola i bedzie taka bieda ola do konca zycia daj swojemu dziecku charakter ja mam nadya jest ruchliwa szybko pojmuje ladna dziewczynka nie moze usiedziec na miejscu stawia na swoim i to mi sie sprawdzilo wiec uwazaj jakie imie dajesz wiesz jak to bylo z marysiami????:)pozdrawiam

Gość agnes24
a co sadzicie o imieniu jasmin lub yasmin bo tak i tak mozna pisac???

Gość yy...
CityLady - dostajesz łopatę dnia za odkopanie tematu założonego w 2007 roku! A yasmin brzmi jak tabletki antykoncepcyjne.

Gość gość
Wiktoria i Oliwia to nie są nowoczesne imiona są stare, ale po prostu aktualnie modne i popularne. Nowoczesne imiona to np. Amanda, Nicola i uważam że są beznadziejne.