Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Veronica D

Nadmierne Pocenie Się? Ehh.. co robić?

Polecane posty

Witam. Jestem uczennicą pierwszej klasy liceum i już od ponad 5 lat moim problemem jest to iż nadmiernie się pocę;/ nie wiem co robić.. używam antyperspirantów, różnego rodzaju: adidas, rexona itp. Jednak nic nie pomaga.... Ostatnio wypróbowałam nawet Antidral, nawet pomaga... lecz coraz częściej mnie zawodzi;/ nie chce lata... boje sie ze jak będzie upał wyjde na dwór i koniec... jeziora pod pachami:( jeśli macie jakieś swoje sprawdzone sposoby pomagające w tego typu sprawie, prosze piszcie... Piszcie także jeśli macie podobne problemy... chyba nie jestem z tym sama, cio? pozdrawiam:)

Gość pani zywieniolog
szalwia wspaniale ziolo na te dolegliwosci polecam goraco najlepiej kupic u zielarza i zaparzac i pic na opakowaniu wszystko bedzie napisane w jakich ilosciach itd pozdrawiam

Gość pani zywieniolog
szalwia jest ziolem!jak kazde ziolo dziala powoli nie oczekuj efektow w stuly- dzis wypije, jutro bede miala sucho pod pachami popijaj sobie szalwie jako herbatke (nie przesadzaj-ziola czesto dzialaja tak silnie jak leki, nie mozna przedawkowywac) napewno z czasem ograniczy Ci sie pocenie szalwia jest tania-nie dasz wicej niz 3zl-mozesz kupic jako sypane ziolo lub herbatke ekspresowa (tamto dziala szybciej ale trudniej sie stosuje-trzeba zaparzac i czekac) szalwia mozesz plukac tez miejca ktore sie poca (pachy,dlonie) i przywyczai sie-zawsze bedziesz sie pocic, kazdy z nas tak ma-to naturalna metoda regulowania cieploty ciala przez organizm jezeli Twoje pocenie jest wyjatkowo silne-warto zglosic sie do lekarza ale szalwia napewno troche Ci pomoze powodzenia:)

dziekuje:) byłam już u lekarza ale ten na to: okres dojrzewania;/ czyli tej szałwi sie nie pije? aaaaaa

Gość pani zywieniolog
oczywiscie ze sie pije:) ale mozesz dodatkowo przemywac nia miejsca wyjatkowo sie pocace

Gość pani zywieniolog
zastosuj sie do tego co bedzie napisane na opakowaniu i sprobuj zapomniec o swoim problemie czesto wywolujemy rozne rzeczy myslami pij szalwie, ogranicz tluszcze w diecie i zapomnij z czasem przestaniesz zwracac na to uwage bedzie dobrze:)

ale właśnie ja sie denerwuje ze sie spoce i sie poce... to taka karuzela, chora karuzela...

Gość pani zywieniolog
ano wlasnie a nerwy i stres zwiekszaja pocenie musisz znalezc sposob na relaksowanie sie (moze jakis sport, joga) wybieraj przewiewne, naturalne tkaniny, w takich kolorach na ktorych nie widac plam jak sie spocisz na jaskrawych kolorach najbardziej widac mokre plamy:(

no ja już mam w mojej szafie ciuszki tylko czarne albo białe:( aż sie mama wścieka, ale licze na to że bedzie dobrze, w końcu nadzieja umieraz ostatnia....:)

czekaj czekaj, jest taki super dezodorant w kulce, stosuje sie go pare razy tylko w tygodniu, nie trzeba codziennie, całkowicie chamuje pocenie się, ale nie jest szkodliwy, sprawdzone, przetestowane, niewiarygodnie skuteczne, zaraz sprawdze jak sie nazywa, tylko tata z lazienki wyjdzie :) kosztuje 50 zł, ale starcza na jakies 3 miesiace, wiec warto, suche paszki są cool, a ja tez mialam ogromne oroblemy z poceniem :)

oto on : Etiaxil naprawde warto, nie mecz sie już dużej ze wstydem i tymi okropnymi plamami :)

No na razie nie mam tyle pieniążków:( ale zobacze co z tą szałwią a jak nie pomoże to uzbieram na ten dezodorant:)

Gość paula77
odpowiednikiem Etaxilu jest antidral - za 11 zł - uzywa sie go na noc na niepodrazniona i sucha skóre. Na poczatku troche swędzi ale mnie wyleczyło CAŁKOWICIE z nadpotliwości i wreszcie moge nosic wszystkie bluzki. Teraz stosuje go dosłownie raz na miesiąc i prawie zapomniałam o swoim kłopocie

no tak, a ja właśnie stosuje antidral, ale nie za często bo czytałam ze jak bede stosować za często to moja skóra sie do niego przyzwyczai i nie bedzie już działaś tak jak powinien... czy to prawda? używałaś go codziennie? :)

Gość owłosiona na maxa helpp
to już od dawna wszyscy wiedzą że antidral pomaga!! JUŻ NIKT NIE MA TEGO PROBLEMU! Chyba nie czytasz za często tematów na kafeterii. Kup antidral. Zastosuj na noc. Jutro już będzie sucho. On chyba wszystkim pomaga. Czasem piecze albo swędzi.

no przecież napisałam na samym początku ze używam, ale ze coś przestaje działać i mimo ze wieczorem sie posmaruje, rano zmyje i nałoże normalny antyperspirant to i tak czasem sie jeziorka pokazują...