Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie małe pytanko

TEN oddech/

Polecane posty

Gość takie małe pytanko

Założyłam nowy temat, ponieważ w tym popularnym po wielu prośbach nie doczekałam się żadnej odpowiedzi, może tutaj ktoś mi podpowie coś:) Otóż chodzi o nieświeży oddech, który mam kilka razy dziennie. Czasami mam zamknięte usta a i tak nagle czuję jakąś dziwną, śmierdzącą wydzielinę w ustach:/ Przeczytałam dzisiaj o tych kuleczkach na migdałkach, ale ich nie mam. Obejrzałam jamę ustną i jestem pewna że ta substancja wydobywa się z jakby to okreslić: za ostatnim górnym zębem po lewej stronie, nie wiem jak to się nazywa? obejrzałam i jest takie trochę małe jasniejsze miejsce...to na bank stamtąd! Jak to się nazywa? I jak temu zaradzić? Jutro się wybieram do lekarza, ale przecież nie powiem mu że "stamtąd" sie wydobywa, musiałabym szeroko otworzyć usta i odsłonić wargę-z lekka nieprzyjemne:/ Więc czy ktoś ma jakiś pomysł z jakiego powodu ta śmierdząca wydzielina się wydziela??

Gość takie małe pytanko
proszę chociaż o malusią poradę, np jak nazywa się to miejsce ok1cm za górnym ostatnim zębem po lewej?

Gość hehihu
no to się nazywa dziąsło za ostatnim zębem, a zreszta przeciez możesz pokazać mu te jasniejsze miejsce a on już bedzie wiedział o co chodzi

Gość Fat Fast
Moze za malo jesz!!!

Gość TIMBIM
Przyczyn nieświeżego oddechu może być wiele: migdałki, zatoki, nadkwasota, dieta(gdy ograniczamy jedzenie organizm zmienia metabolizm i wtedy oddech może mieć nieprzyjemny zapach). Najlepiej idź do lekarza niech on zadecyduje czy powinnaś iść do dentysty, laryngologa czy gastrologa. Doraźnie możesz kupić w aptece tabletki z cynku organicznego do ssania (taki specjalny preparat na nieświeży oddech) cynk zabija bakterie odpowiedzialne za nieprzyjemny zapach.