Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lkjaaaa

Przesoliłam bigos z kiszonej kapusty, czy jest sposob aby zniwelowac słoność?

Polecane posty

Gość lkjaaaa

bez dodawania dodatkowo kapusty słodkiej czy kiszonej? znacie jakis sposob? prosze napiszcie:(

Gość samikalkaw
rzuc surowego ziemniak i gotoj

dodaj dobry koncentrat pomidorowy i troszeczkę cukru :)) sama niewiele solę a bigos prawie wcale :)) :)) uważaj na drugi raz... i koniecznie zastosuj sie do powyższych rad :) podobno to pomaga

Gość Bord
do kiszonej kapusty koncentrat??? przeciez kapusta sama w sobie jest juz kwasna!

ja do bigosu dodaje troche koncentratu :) a ziemniak to rewelacja zawsze tak robie jak do sosu dam za dużo soli.I to działa

Gość pkn orlen
W przypadku bigosu wywal jakąś jego część ( 1/4 lub 1/5) na sitko nylonowe. Przepłucz bieżącą wodą aż nie będzie w ogóle czuć soli, odciśnuij i wrzyc do bigosu. Sprawdzone na surówce ze świeżej kapusty przesalanej niemiłosiernie dzię,ki wypadaniu zakrętki solniczki:) Wydaje się ze będą straty w smaku i aromacie ale mówię wam, ż enie ma lepszego sposobu na mocne pzresolenie.

zawsze dodaję koncentrat do bigosu :)) łowicz wcale nie jest slodki :)) dlatego pisałam DOBRY:)

Gość limoniaak
:-) jak mozna przesolic bigos z kiszonej kapusty :-) w ogole do bigosu nie dodaje sie soli.Soli sie troche mieso ktore jest poktojone na kawałki i szybko na patelni podsmaza.Boczki,kiełbasy,wedlina sa słone wiec nie dodaje sie do bigosu soli tylko pieprz czarny w ziarenkach,pare listkow laurowych,pare ziarenek ziela angielskiego.

Gość gośćlaluna
Ja ogolnie daje do bigosu suszone sliwki,sa slodkie wiec moze by pomogly na zbyt slony bigos

Gość Bigos
Dnia 11.05.2007 o 15:39, Gość Bord napisał:

do kiszonej kapusty koncentrat??? przeciez kapusta sama w sobie jest juz kwasna!

A jak bigos bez koncentratu!  To jie kaousta na gesto tylko BIGOS