Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jato Ja

czym zastąpić sól???

Polecane posty

Gość Jato Ja

Mam pytanie odnosnie soli. potocznie miwi sie o niej biala smierc, jezeli jest taka niezdrowa to czym mozna ja zastapic??? I jaka posiada wartosc kaloryczna???

Gość jakiki
też interesuje mnie ten temat słyszałam że można ją zastąpić ziołami i tu problem JAKIMI??? jeżeli ktoś wie to podpowiedzcie

Gość higufyhdyhdssrs
o wartości kalorycznej nic nie powiem bo nigdy mnie nie to interesowało i to raczej nie jest problem przy soli. Smak soli nasz organizm bardzo szybko zapomina, wystarczy 3-4 dni niczego nie solic i juz nasze zmysły przywykaja do tego. Jeżeli jedzenie wyda Ci sie mdłe i bez wyrazu poelcam świeże zioła (tymianek, bazylia, oregano, poczciwy szczypior czy natka pietruszki). Zapotrzebowanie naszego organzimu na sól jest niskie a wszystko co jemy (nawet jeśli jemy rzeczy nie przetworzone - przetworzone w rozumieniu fast food itp) to i tak napewno zaspokojamy to zapotrzebowanie. Wyjatkiem sa osoby z naprawdę niskim ciśnieniem którym zaleca sie jeść sól w większej ilości. Acha uważaj tez na produkty z glutaminianiem sodu - to jest dopiero paskudztwo - na dodatek wiele osób uczula mimo iż nawet nie zdają sobie z tego sprawy.