Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koleznka janka

siemie lniane, jak to w koncu jest-odchudza czy odwrotnie?

Polecane posty

Gość koleznka janka

bo juz sama nie wiem, jedni twierdza ze od niego sie tyje, inni ze odchudza

Gość głupio postawiona sprawa
no chyba że odżywiasz się wyłącznie siemieniem lnianym :o🖐️

Tak, olej lniany lub siemie lniane - w celu uzupełnienia niezbędnych kwasów tłuszczowych. Siemie lniane polecane do picia w \"dniu odtrucia\" do wyboru: * wsypac 2 czubate łyżeczki ekologicznego siemienia lnianego do dużej szklanki przefiltrowanej wody * poprzedniego wieczoru zalc 1 łyżkę siemienia lnianego szklanką wrzącej wody. Wypić rano tylko płyn.

Gość AlinA.
Napiszę co wiem, ale nie wiem, czy to prawda ;) Siemię lniane samo w sobie jest ponoc dość kaloryczne, ale jeśli kupisz zmielone siemię lniane w aptece, to będzie ono odtłuszczone, a więc mało kaloryczne (zaleca się je osobom na diecie, do picia przed posiłkam). Podobno ;)

Gość Eeeej
Ale to odtłuszczone pewnie ma już niewiele cennych składników... Ja niedawno znalazłam w domu nienapoczęte nawet opakowanie siemienia i wypiłam już kilka razy,byłam zaskoczona przyjemnym zapachem i tym,że nawet mi smakowało :) Jednak w sumie nie wiem,co miałoby mi dać picie odtłuszczonego mielonego...

Gość Eeeej
esential Wrząca woda zniszczy w siemieniu cenne kwasy omega3...

Gość AlinA.
Dlatego nie wolno zalewać wrzątkiem. Na opakowaniu zmielonego jest napisane, że wartości są zachowane, ale jak z tym jest naprawde, to nie wiem.

Gość koleznka janka
=>głupio postawiona sprawa -nie rozumiem co glupiego jest w tym pytaniu, chce troche przytyc, ale jedni uwazaj ze siemie w tym pomaga, inni uwazaja ze dzieki temu chudna, wiec chcialbym sie dowiedziec jaka jest prawda, bo to chyba jasne ze nikt nie zjada tego ziola jedynie dla walorow smakowych(chyba ze wyjatki):O

Gość głupio postawiona sprawa
a ile chcesz jeść tego siemienia dziennie? W standardowej łyżce albo dwóch ziaren będziesz mieć parę gramów tłuszczu. Czy myślisz że taka ilość może mieć jakiś znaczący wpływ na tycie lub chudnięcie skoro dziennie zjadasz w innych produktach (nie wiemy jakich) kilkakrotnie więcej różnych składników? :o