Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no nie wieeeeeeeeeem

Iść po test?

Polecane posty

Biorę tabletki antykoncepcyjne, w zeszłym miesiącu zdarzyło mi się wziąć później 3 razy, z czego dwa razy po 12 godzinach... Tebletki biorę ponad rok, z czystym sumieniem mogę rzecz, że z tym braniem o równej godzinie bywa bardzo różnie...ale do rzeczy. Krwawienie dostałam 6 dnia (zwykle 3), trwało 2 dni i było bardzo słabe (normalnie mam bardzo obfite krwawienia). Od nowego opakowania zaczęłam czuć się źle, mdliło mnie. Od 3dnia męczą mnie mocne bóle brzucha (coś jak przed miesiączką), wymiotuję i mam biegunki. Dziś powinnam wziac 9 tabletke...i juz sama nie wiem, czuje się fatalnie... Nie wiem czy iśc po test z apteki, a jak tak to jaki polecacie? Czy tabletki mają wpływ na jego wynik i oczywiście, czy nie jest za wcześnie...

Możebyć za wcześnie, ale dobrze byłoby zrobić teraz, żeby w razie czego odstawić pigułki - bo nie wiadomo, kiedy wystąpiła owulacja, więc za wcześnie być wcale nie musi. Możeż kupić 2 testy i drugiwykonać po tygodniu. Ten pierwszy najlepiej zrób jutroz rana z pierwszego moczu.Jeśli pozapominałaś i średnio z regularnością brania - to ryzyko ciąży drastycznie wzrasta.

Gość dziewczyna23
ja gdy bralam tabletki tez to robilam nieregularnie, raz nawet polknelam dwie zamiast jednej do dzis nie wiem czemu....hehehe a jestem osoba super zorganizowana i zawsze wszystko robie jak w zegarku, a z tymi tabletkami no nie wiem czemu tak... wszystkie objawy ktore opisujesz wskazują idealnie na ciąże, krawaienie bardzo skape i krotkie, bole w podbrzuszu, zle samopoczucie,mdlosci...ale wez pod uwage ze ja nie jestem lekarzem i moja wiedza opiera sie raczej na tym co wyczytam na forum o objawach ciazy...wiec zrob test jak najszybciej! pozdrawiam:)

Ehh...no to ruszam do tej apteki. Tylko nie wiem jaki najlepszy, nigdy sie nie testowałam...

Poproś o czuły test, po prostu :-)Dobry jest Pre-test, Quick Vue i jeszcze kilka innych znanych :-)

Gość taka jedna mala o.
a zabezpieczaliscie sie gumka czy przerywany czy... do konca? w sensie jego konca

Nie używałam nic poza tabletkami...;/ Idę do apteki, a rano zrobię test. Dziękuję za odpowiedzi i mam nadzieję, że będzie negatywny...to zdecydowanie jeszcze nie czas na dziecko :)

Gość a daj linka do tego topicu
napisz jutro:D 3mamy kciuki zeby bylo po Twojej myli

Gość amelia81
Jesteśmy w błędzie, kiedy myślimy sobie, że jak bierzemy dłuższy czas tabletki to gdy nawet zapomni nam się wziąć jesteśmy zabezpieczone. Nic bardziej mylnego. Kobieta jest tym bardziej narażona na obniżenie ochrony. Wszystkie Twoje objawy wsazują na ciążę, wiem, bo sama dwa lata temu to przechodziłam Zrób test (pre-test). Oczywiście życzę negatywnego wyniku i powodzenia!

Ja nie jestem błędzie. Gdybym nie zdawała sobie sprawy z "zagrożenia" nie pytałabym o testy ciążowe :) Zobaczymy jutro rano, oby fałszywy alarm ...

Gość alawiosna
Moim zdaniem w ciąży nie jesteś, ponieważ krwawienie z odstawienia dostałaś, fakt że skąpe ale było. Gorzej gdybyś go W OGÓLE nie dostala. A te objawy to pewnie na tle nerwowym, że możesz być w ciąży.

Ja mam nadzieję, że nie jestem. Testu jednak nie zrobiłam, bo poszłam rano do toalety i zapomniałam o teście ;/ Po pierwsze, wystepowanie krwawienia to nie jest pewny znak, ze nie jestes w ciazy. Po drugie zastanawiac sie nad ewentualną wpadką zaczelam dopiero wczoraj, wiec na pewno nie jest to na tle nerwowym - zreszta nie spedza mi to snu z powiek, bo wiem, ze szanse sa niewielkie. Na razie jednak nie mam pewnoscia, a wole dmuchac na zimne...

Gość Marta1983
to zrób teraz tylko nie pij dużo żeby niebyło zbytnio rozwodnione

Gość no nie wieeeeeeeeeeeem
Poczekam do rana :) Moje schorowane nerki wymagają picia :P

Gość Marta1983
Zrób sobie teraz test tylko nie pij dużo przed wypróżnieniem się

Gość Marta1983
acha sirka nie widziałam że odpisałaś:) To czekamy na wiadomość jutro..

Gość no nie wieeeeeeeeeeeeem
Test na szczęśćie negatywny :D:D:D Ale i tak muszę w poniedziałek iść do lekarza, bo chyba załapałam najpaskudniejsze zatrucie życia :|