Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kisielek23

weekendowa dieta oczyszczajaca, macie jakies propozycje?

Polecane posty

Gość kisielek23

myslalam aby przez 2 dni pic maslanke (naturalna) , jesc owoce i warzywa,i moze suszone sliwki. oczywiscie pic wode niegazowana i herbate (zielona) . co o tym myslicie? i mam jeszcze pytanie, czy taki dwudniowy nazwijmi to post nie spieprzy mi troche metabolizmu?

Gość oczyszczająca
Najlepiej stosować diety małokaloryczne nie dłużej niż przez 4 dni, ale częściej, niż np przez 2 tygodnie non stop, wtedy nie rozwali Ci się metabolizm. Czyli tzw dieta weekendowa, jak napisałaś, stosujesz np przez same weekendy, 2 razy w miesiącu.

Gość kisielek23
acha czyli te 2 dni nie powinny mi zaszkodzic:) dziekuje bardzo. a co myslicie o mojej propozycji? raczej nie mialam stycznosci z dietami , wiec czy to co napisalam moze byc?

Gość kisielek23
ta ksiazka wydaje sie ciekawa , ile kosztuje? chociaz narazie i tak nie bede kupowac. wymyslilam ze do tego wszystkiego bylby dobry jeszcze barszcz, tylko ze ja nigdy sama go nie gotowalam:P

Gość oczyszczająca
podam Ci przepis na koktajl oczyszczający Dr. Bardadyna, pyszny i sycący 1/2 banana 1 jabłko 2 śliwki suszone sok wyciśnięty z jednej pomarańczy 2 łyżeczki sezamu 2 łyżeczki słonecznika łuskanego Można spokojnie dwa dni wytrzymać na samych koktajlach + np jabłko jako przekąska. Nie będziesz czuła głodu.

Gość kisielek23
tylko jest jeden problem jesli chodzi o koktajle, nie mam w domu miksera ani nic w tym stylu

Gość oczyszczająca
wypijesz 1 zamiast śniadania, 1 zamiast obiadu, 1 zamiast kolacji i będziesz najedzona, uwierz. Z jednej porcji owoców wychodzi około 1,5 szklanki, niby niewiele ale składniki są tak skomponowane, że dają uczucie sytości na długi czas

Oczyszczająca podała przepis na koktajl oczyszczający, ale w tej książce jest taki program razem z listą zakupów i programem na cały weekend. W ciągu dnia pije się 4 takie koktajle (ok.800kcal) :D

Gość oczyszczająca
martini a może podasz przepisy na inne koktajle, bo nie mam tej książki, a chętnie wypróbuję :)

Gość kisielek23
ja mam to "szczescie" ze narazie nie mieszkam z rodzicami. ostatnio wogole czuje sie taka ociazala, glowa mnie boli, mam wzdecia , ciagle spac mi sie chce , moze takie oczyszczanie troszke pomoze?

Gość oczyszczająca
sama jestem zwolenniczką diet oczyszczających, nawet głodówek jednodniowych. Z rodzicami nie mieszkam, ale muszę się tłumaczyć przed moim M. , który też narzeka, że już świruję, ale wolę przecierpieć to jego gadanie i być oczyszczona niż jeść razem z nim schabowe :)

Gość dorotttta
może to i niezły pomysł, żeby odchudzać się tylko w weekend? Po co katować się cały czas. :D

Gość kasiunia 666
I ci jeszcze śpicie? {śpioch] , czy będziemy się w ten weekend oczyszczać?

Gość czytałam gdzieś
że na kurację oczyszczającą dobrze jest zafundowac sobie 1-2 kg winogron i jeśc je przez cały dzień, do tego tylko woda mineralna. Ale sama tego nie stosowałam.

Gość barbie XL
winogrona? one chyba bardzo zatruwają, a nie oczyszczają, bo są pryskane.

Gość prosta rada
ale winogrona zawierają dużo przeciwutleniaczy i garbników :) Teraz wszystko jest pryskane, banany pewnie też :D

Gość HI
NAWET BULKI PRYSKAJA

Gość kisielek23
no hej:) ja jak narazie sie dobrze trzymam. na sniadanie zjadlam kisielek z siemienia lnianego i banana, pozniej wypilam kefir naturalny a teraz gotuje sobie barszczyk czerwony ale szczerze mowiac niewiem czy wyjdzie mi dobry:/ robie go pierwszy raz w zyciu. hmm wogole nawet jakos za bardzo glodu nie czuje

Gość anatomka
kisielek23 pierwsza metoda: instrukcja metodyczna oczyszczenia wątroby Skuteczność oczyszczenia wątroby zależy od całkowitego zastosowania się do przepisu i przeprowadzenia wszystkich etapów. Etap pierwszy. Wcześniejsze przygotowanie- ,,złagodzenie'' organizmu. Jest to niezbędne do tego, by rozluźnić, nagrzać i nawilżyć organizm. ,,Złagodzenie'' organizmu można osiągnąć korzystając z sauny lub biorąc gorącą kąpiel. Takich zabiegów powinno być przynajmniej 5 (po 10-20 min). Najważniejsze, by poczuć rozluźnienie, zrelaksowanie po takim zabiegu łagodzącym i rozgrzanego całego ciała. ostatnie ,,złagodzenie'' proszę przeprowadzić na dzień przed głównym zabiegiem oczyszczającym. Etap drugi. Przez 3-4 dni przed oczyszczeniem żywić tylko głównie produktami pochodzenia roślinnego, pić 0,5 l świeżo wyciśniętego soku z buraka + jabłek, w porcji (1:4), a codziennie na noc pić napar z ziół przeczyszczających. Etap trzeci. Oczyszczenie właściwe lepiej przeprowadzać pod koniec tygodnia (piątek- sobota- niedziele). 1-2 dzień-przez cały dzień pić tylko sok w dowolnej ilości. Gdy chce się jeść -pijcie sok, chce się pić -pijcie sok (burak + jabłka,1;4). Podczas dnia jak najwięcej się poruszać, przebywać na świeżym powietrzu (tylko nie należy marznąć i schładzać ciała). Przy silnym uczuciu głodu jeść pieczone jabłka z miodem. Wieczorem przed snem wziąć ciepłą kąpiel (10-15 min.), wypić napar z ziół przeczyszczających. 3 dzień -rano wypić napar z ziół przeczyszczających, następnie w ciągu dnia do godziny 18-ej pić sok ( podczas silnego głodu jeść pieczone jabłka z miodem). Po godzinie 14-ej od czasu do czasu nagrzewać powierzchnię wątroby poduszką elektryczną lub termoforem - tak do godziny 18-ej. O 18-ej przyrządzić mieszankę z; 150 g oliwki z oliwek i 150 g soku z cytryny, 6 plasterków cytryny, ząbek czosnku- rozdrobnić i przełożyć do słoiczka z wieczkiem. Przygotować ciepłą pościel. Jeżeli już wszystko jest przygotowane należy o 18.30 wziąć gorący prysznic, dobrze rozgrzać ciało, wytrzeć do sucha i położyć się do łóżka . O 19.00 wstać, wypić 2 łyżki oliwki i natychmiast popić 2 łykami soku z cytryny, jeśli zbiera się Państwu na wymioty wziąć i ssać plasterek cytryny, jeśli ten stan nie mija, otworzyć słoiczek z czosnkiem i powąchać. Nieprzyjemne uczucie minie. Potem należy znów się położyć i rozgrzewać wątrobę. Za 15 minut znów wypić oliwkę i sok z cytryny. I tak co 15 minut, dopóki nie wypijecie Państwo całej oliwki i całego soku. Jeśli po kolejnej porcji ( zwykle po czwartej) nudności nie przechodzą, proszę się ograniczyć do już wypitej. Następnie należy się położyć do łóżka na prawy bok, położyć poduszkę elektryczną lub termofor na wątrobę i oglądać telewizję lub czytać. Jeśli pojawił się niepokój, proszę zażyć 2 tabletki Nospy. Po 1,5- 2-3 godzinach rozpocznie się parcie i opróżnianie jelit. Mniej więcej około północy proszę wypić napar z ziół przeczyszczających i położyć się spać. Rano wypijcie napar z ziół przeczyszczających i zjedzcie lekkie śniadanie z produktów roślinnych, owoców i warzyw, można zjeść kaszę na wodzie. Na obiad zupę wegetariańską (jarzynową), na kolację pieczone lub gotowane ziemniaki z dodatkiem z zieleniny, ryż z duszonymi warzywami itp. Od następnego dnia rozszerzajcie menu.

Gość anatomka
druga metoda: Poniżej przykład kuracji oczyszczającej. Oczyszczanie (detoksykacja) - głodówka Kurację przeprowadza się przez trzy dni z kolei, podczas kuracji nie należy niczego jeść oprócz pomarańcz lub grapefruitów. W ciągu dnia wypijać 4 l. mieszanki soków. Codziennie należy spo¬rządzać nową mieszankę soków. Składniki mieszanki na l dzień (soki muszą być świeżo wy¬ciśnięte): 900 g soku grapefruitów + 900 g soku z pomarańcz + 200 g soku z cytryn + 2 l wody - razem 4 litry. Przeprowadzenie kuracji - przepis na 1 dzień 1. Rano na czczo należy rozpuścić 1 łyżkę stołową gorzkiej soli w szklance ciepłej wody i wypić. Robi się to w celu wydalenia ze wszystkich części organizmu znajdujących się tam toksyn. Roztwór ten działa na zatrutą toksynami limfę jak magnes na opiłki żelaza. W wyniku tego wszystkie „odpady" zbierają się w jelitach i są wydalane. Działając przeczyszczające, roztwór gorzkiej soli wymywa toksyny i odwadnia organizm. Aby zrekompensować ubytek wody pije się 4 litry mieszanki soków, która jest szybko wchłaniana przez organizm. 2. Po wypiciu roztworu gorzkiej soli należy ciepło się ubrać i co 30 minut pić mieszankę soków po 100 g dopóki się ona nie skończy. Gdy pojawi się uczucie głodu, należy jeść pomarańcze lub grapefruity, ale nic oprócz tego. W czasie kuracji może wystąpić silne pocenie - to normalne zjawisko, wraz z potem organizm pozbywa się wszelkich nieczystości. Drugiego i trzeciego dnia należy postępować tak, jak pierwszego. Czasami w związku z oczyszczaniem i głodówką możemy odczuwać bóle głowy, nudności i słabość. Nie należy się tym przejmować - jest to zjawisko przejściowe, które minie. Jeżeli jednak ból głowy nie znika, to należy przejść się po świeżym powietrzu lub zrobić intensywny masaż małżowiny usznej, rozcierając ją mocno dużym i wskazującym palcem od dołu do góry i z powrotem do momentu, aż ból ustąpi. Jeżeli pojawiły się mdłości, to należy pogryzać skórkę cytryny lub pomarańczy. Przed snem każdego dnia kuracji koniecznie trzeba wypić napar z ziół przeczyszczających. Jest to niezbędne dla wydalenia z jelita grubego zalegających tam toksyn. W czwartym i piątym dniu pić sok z jabłek i marchwi lub mieszanki soków. Jeść tylko warzywa i owoce. Szóstego dnia moż¬na dietę urozmaicić (kasza, jajka, ryba). Po przeprowadzeniu oczyszczania (detoksykacji) należy zmienić nawyki żywieniowe. Przynajmniej na 2-3 miesiące należy wyłączyć z jadłospisu produkty, zawierające biały cukier i białą mąkę, konfitury, słodycze, wszystkie przetwory konserwowane, szczególnie te, które zawierają ocet. Trzeba ograniczyć spożycie tłustego i smażonego pokarmu. W bardzo małych ilościach można jeść masło, ser, rybę, jajka, mięso. Najlepiej zupełnie zrezygnować z mleka. Z nabiału można spożywać biały tłusty ser (nie więcej niż 50 g dziennie) oraz zsiadłe mleko (nie więcej niż 1 szklankę dziennie). Podstawę pożywienia powinny stanowić sałatki, kasze, warzywa, owoce oraz ich świeżo wyciśnięte soki.

Gość KILLLKA
No i gdzie zniknęłyście. Napiszcie jak wam poszło to oczyszcznie, bo ja planuję na przyszły tydzień. ;)

Gość reeea
wchodzę w to killlka!

Gość OUPiS
Macie jakieś nowe pomysły? Mam przed sobą jedyny wolny weekend w tym miesiącu i chętnie bym poświęciła te dwa dni na jakieś oczyszczenie ;)

Gość klassi
Interesując się ostatnio różnymi sposobami na oczyszczanie organizmu słyszałam, że dobrze jest też oprócz diety zafundować jakiś masaż albo jakiś zabieg. Ponoć dobrze dobrany potrafi od razu zmienić jakość funkcjonowania organizmu.

Gość krotika
Jest wiele sposobów. Moja znajoma nacierając się jakimś specjalnym ziołowym preparatem oczyszcza skórę z toksyn. Ja jednak wolę takie rzeczy robić u specjalisty. Nie dawno byłam na arbuzowym masażu,który fajnie poprawił kondycję mojej skóry i oczyścił ją. W tym warszawskim iq medispa widziałam też że mają terapię morską, która jest też skuteczna w usuwaniu toksyn i innych nie potrzebnych rzeczy z organizmu. Nawet nie wiemy ile "śmieci" jest w nas.