Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grego

potrzebuję odpowiedzi. wytrzymałość żeber

Polecane posty

Gość grego

Potrzebuję odpowiedzi: Jaki około ciężar może udźwignąć klatka piersiowa w okolicy mostka i po bokach u mężczyzny o wadze 60-80kg by nie doszło do złamania zeber? Zależy to tez od nagłego nacisku (typu upadek) i powolnego? potrzebuję jej by ustrzec się od wypadków w pracy

Gość blissska
No, jak leży na mnie mój MŻ to czasami myślę że dźwigam około 40kg.:-D na tę okolicę. Ale zależy to od rodzaju ucisku -gwałtowny jest bardziej niebezpieczny. No i ucisk ciała się inaczej rozkłada a coś sztywnego całkiem jak np. jakkiś przedmiot będzie bardziej niebezpieczne, w odczuciu cięższe. I im wiekszy przedmiot tym bardz9ej rozłożony ciężar. Chyba bezpiecznei moim zdaniem przyjąć na klatę max 30kg, choć na siłowni 48 -którego nie udało mi się wycisnąć -nie połąmało mi zeber:P:-D

Gość grego
chodziło by mi najbardziej czy niebezpieczne jest utrzymywanie na klatce piersiowej rozłozonego równomiernie cięzaru 70-90kg dla meżczyzny 70kg o wzroście 180 - 190 cm. miałem raz na sobie przez chwile maxymalnie 87kg i nic się nie stało ale boję się że drugi raz to sie może nie udać.