Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa123

tetrysol a novynette

Polecane posty

Gość ciekawa123

Witam Wszystkich bardzo serdecznie i zwracam sie z pytaniem. Bardzo wazna jest dla mnie odpowiedz. A wiec tak zaczełam od wczorja ( tzn 11 maja zazywac Terysol) przypisała mi go pani dermtolog na moje problemy z cera wpradzwie nie mam ostrego trądziku jednak zalezy mi na polepszeniu cery. Tetralysol mam zazywac przez jeden miesiąc czyli do 11 czerwca. Zaczełam współzyc z moim chłopakiem dlatego zdecydowałam sie na zazywanie tabletek anty (novynette) tabletki wziąść mam (wiadomo) pierwszego dnia cyklu,który u mnie wypadnie gdzies około 1 czerwca. Moje pytanie jest własnie zwiazne z tymi dwoma lekami :czy wykluczaja sie one czy moge zaczac zazywac Novynette biorac jeszcze przez jakies 2 tygognie antybiotyk?? Bardzo prosze o jakies informacje . z gory dziekuje !!! gosia

Gość ciekawa123
prosze o odpowiedz naprawde dla mnie to wazne!!!

Gość Zainteresowana7484
Ja tazke mam ten problem, ginekolog przepisał mi Minisiston a aktualnie zewnetrznie stosuje Zineryt, lecz łykam Linomag oraz Acno Pharma Nord i co sadzicie o takim połaczeniu...? (Dodam rówzniez ze zdazaja sie uzywki takiej jak ametamina...=/)

Gość qwet
jezeli moge cos doradzic....zrezygnuj z Novynette zatrzymuje wode w organizmie :O juz chyba lepsze Yasmin ale to byla moja reakcja organizmu moze u Ciebie bedzie inaczej ale mi nie sluzyly pamietaj ze zazywając tabl. anty jestes bardziej narazona na infekcje....szczegolnie wlasnie "myszki" antybiotyk moze oslabic dzialanie tabletek, zaleca sie wtedy dodatkow czyms zabezpieczyc, czyli np. prezerwatywą

Gość qwet
zazywaj probiotyki przy tym antybiotyku zeby sie grzybicy nie nabawic, albo pij kefiry podczas zazywania antybiotykow i do tego tabl. anty ryzyko grzybycy jest o wiele wieksze :O

Gość ciekawa123
dziekuje bardzo za odpowiedz. mam jeszce pytanie obniozona skutecznosc tabletek anty jest ylyko w czasie kiedy łacze zazywanie tych obu lekow czyli u mnie mniej niz 2 tygodnie czy skutecznosc anty bedzie obnizona przez jakis dluzszy czas?? narazie nie bede rezygonowała z novynette zazyje zoabcze co sie bedzie działo jesli bedzie cos nie tak od razu ide do lekarza i zmieniam ( moje pierwszwe tabletki anty) i jeszce jedno czy zazywanie tych obu lekow rowoczesnie powoduje jakies skutki uboczne tzn skutki uboczne obu lekow znam ale neiwiem jak to bedzie wygladało przy połaczeniu. ????

Gość ciekawa123
a co do probiotykow to rzeczywiscie musze zakupic to mnie troszke wystraszylas

Gość qwet
to tez byly moje pierwsze anty tez stosowalam antybiotyk (ale akurat nie na tradzik) i nabawilam sie grzybicy pochwy....i w ogole przytylam ale nie jadlam wiele (a nawet przez to mniej), po prostu tabletki tak na mnie dzialaly ze zatrzymywaly wode teraz zawsze pije kefiry i zazywam probiotyki przy kuracji antybotykiem wiesz mi sie wydaje ze na ulotce powinno pisac a antybiotykach i tabletkach anty....wydaje mi sie ze jedynie podczas brania ich na raz antybiotyk powoduje ze wchlanianie sie tabletki moze byc zaburzone i stad to....ale przeciwskazan aby je lykac na raz nie ma na pewno :)

Gość qwet
tabletke zayzwaj zawsze o stalej porze...wybioerz sobie rano albo wieczorem

Gość ciekawa123
dziekuje bardzo ;)))

a ja biore novynette (2 opakowanie) i nie mialam i nie mam zadnych skutkow ubocznych (procz niewielkich plamien), dobrze sie czulam, nie przytylam:) okres mi sie skrocil i jest mniej obfity:):) wiec same superlatywy:) a w ulotce masz dokladnie wypisane interrakcje z innymi lekami:):) wiec poczytaj ulotke a dowiesz sie wszystkieog dokladnie:):)

Gość ciekawa123
pytalam własnie dlatego ze nie miałam jeszcze ulotki anty bo dopiero za jakies 3 tygodnie bede je zazywac;) ale bylam taka ciekawa ze po przeczytaniu waszych odpowiedzi poszłam jednak wykupic tabletki i juz wszystko wiem mozliwa odniozna skutecznosc;) tyle ciekawi mnie jeszcze na ile ta skutecznosci jest odniozona...?

Gość ciekawa123
??