Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytający facet11

Ile kasy ma dać ojciec chrestny na chrzest???

Polecane posty

Gość pytający facet11

Jestem ojcem chrestnym , ale tylko czysto formalnie. Chrest jest w małym miasteczku. ile dać w kopercie? Prosze o odpowiedz.

Gość glikokrzemian berylu
No wiesz , chyba tak między 300-600. Zależy ile zarabiasz. Ja kupuję za 150 zł prezent, ale chrzestną nie jestem (tym razem).

Gość a mnie na szczęście takie
dawanie kasy, drogich prezentów na uroczystości religijne zdecydowanie mi się nie podoba

Gość glikokrzemian berylu
Nie podobać się może. Ale robi się co innego.

Gość a mnie na szczęście takie
ale co robienie czego innego ma wspólnego z wiarą? sakramenty stają się przez to okazjami do nałapania prezentów a nie przeżyciem religijnym.

Gość jezeli
jezeli teraz dasz te 300-600 zlotych to na sluub bedziesz musial kupic chate lacznie z wyposazeniem. Najlepiej kup obrazek Jezusa badz Maryji z dzieciatkiem i mozesz do koperty dac 100zlotych, nie przesadzaj za bardzo.

mnie tez sie nie podoba wogole cala ta szopka zwiazana z komunia sw ale z pustymi rekami zwlaszcza ojcu chrzestnemu nie wypada isc... mysle ze tak kolo 500:)

mnie tez sie nie podoba wogole cala ta szopka zwiazana z komunia sw ale z pustymi rekami zwlaszcza ojcu chrzestnemu nie wypada isc... mysle ze tak kolo 500:)

Gość ja myśle
lepiej coś kup.

Gość my mielismy taki
moj facet dal 100zl kazdy daje tyle na ile go stac.Ogolnie to nie lubimy tej rodzinki moze jakby bylo inaczej bysmy wiecej dali.Na roczek damy 50zl

Gość kere
nie dawaj kasy.radzę kupić złoty łańcuszek z Bozią, figurkę aniołka do powieszenia nad łóżeczkiem + okazjonalną kartkę z życzeniami i modlitwą. jezeli rodzice dziecka są wierzący, bardziej docenią to niż kasę.

Gość kere
ale oczywiście nie chodzi o to żeby rodzice byli zadoleni

Gość babilonia
Ja nie dałam kasy. W dewocjonalicha kupiłam piękny obrazek na ścianę; anioł stróż prowadzący za rękę chłopczyka przez mostek. Obrazek w ślicznej drewnianej, srebrzonej i starzonej ramce, a sama rycina ze srebra. Rycina o wymairzch 12 x 8, ale ramka większa. Do etgo naklejasz dedykację na odwrocie i dziecko ma piękna pamiątkę. Obrazek kosztował cos w graniczch 150zł A prezentów za ok. 150zł. (kilka rzeczy, książeczki edukacyjne, układanka dreweniana +ubranko). Do tego bukiecik białych kwiatków. Może mnie źle ocenicie ale rodzice byli bardzo zadowoleni. Gozrej jak dziecko ma wszystko a rodzice łasi na kasę -wtedy i takm kupiłabym tą srebrną rycinę:-P Pamiętaj -kup pamiątkę dla dziecka! ja nie mam pamiątki chrztu i bardzo mi szkoda, chętnie powiesiłabm sobie taka rycinkę na ścianie teraz -tylko MÓJ anioł stróż..:) choć już stara ze mnie... :-P:-D

Gość ja daje 600zł

Gość uważam
że 500-600 zł to GRUBA przesada!! skad wam w ogołe takie sumy przychodzą do głowy? poza tym chrzestny to nie sponsor. ja jestem również za prezentem, zwiazanym ze chrztem. ew jak kasa to max 100zł