Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniecierpliwiona maturzystka

zestawy na ustny angielski

Polecane posty

ktoś może ma już zestawy z ustnego angielskiego (poziom podstawowy) ? napiszcie jakie były :) najlepiej z województwa dolnośląskiego :)

bardzo dziękuje ! :)

Gość monikaaaa
hej ja miałam zestaw 12 obraze. 2 ludzi facet i babka w centrum miasta kupuja pocztówki pytanie to nie pamientam ale cos o tych pocztówkach i dlaczego oni ta, oglądaja te pocztówki powiedzialam że sa na wakacjach i chcą mieć pamiatki 1. że koleś nie wie gdzie jest najbliższa budka tel. i gdzie może kupić carte 2. że jestem na kussie skąd się dowiedziałam o tym kursie ile lat sie ucze angielskiego i gzdie sie uczyłam 3. kolega z kursu prpopnuje żeby iść gotować na stołówke ale ty nie umiesz powiedz że nie umiesz nie masz czasu i zaproponuj gdzie możecie pojsć na jakies jedzienie . powiedziałam że do rodziców, ZDAŁAM NA 17, WOJ. MAZOWIECKE

Gość Monika_99
woj. małopolskie, niestety nie pamiętam numeru zestawu. Obrazek: sporo ludzi na rowerach stoją w miejscu i machają do zdjęcia. Za nimi znajdują się 3 autobusy. Pytania: 1.Jak myślisz, czemu oni tam są? 2. Czy młodzi ludzie lubią jeździć rowerami? Sytuacja A: Jesteś w księgarni, zamierzasz kupić komuś prezent: - powiedz dla kogo; - co ta osoba lubi; - ile to kosztuje; Sytuacja B: Spóźniłeś się na umówione spotkanie ze znajomym, opowiedz mu: - co ci się przytrafiło w drodze na spotkanie; - kto i w jaki sposób ci pomógł; - jak dotarłeś na spotkanie; Sytuacja C: Przyjechał twój znajomy na wakacje do Polski i chce zatrzymać się w hotelu: - zaproponuj, by przenocował u ciebie; - nie zgódź się na to by spał w hotelu; - kompromisowe rozwiązanie; Życzę powodzenia

Gość maturzysta...
czy ma ktos jakies tematy na ustny angielski Najlepiej z wojewodztwa lubelskiego

Gość Edytaaa
Zestaw nr. 25 (Wrocław, dolnośląskie) OBRAZEK: Starszy mężczyzna siedzi przy komputerze. Na monitorze są jakieś wykresy. Nad nim pochyla się młoda kobieta i patrzy na ekran. Oboje znajdują się w przytulnym pokoju. PYTANIA DO OBRAZKA: -Jak starsi ludzie mogą \"umilać\" sobie czas. -Czy oni robiącos przy komputerze dla przyjemności, czy jest to raczej związane z pracą. ROZMÓWKI: 1) Rozmawiasz z kolegą: -spytaj go gdzie pracuje -powiedz mu gdzie ty teraz pracujesz -wytłumacz co należy do twoich obowiązków 2) Byłaś/eś na wakacjach w Szkocji. Opowiedz znajomemu: -jak, czym dotarłeś na miejsce -co tam robiłeś -co wywarło na Tobie największe wrażenie 3) Koleżanka chce zorganizować imprezę w domu: -powiedz, że to zły pomysl i dlaczego -zaproponuj inne miejsce - powiedz, że następnym razem zrobicie imprezę tam gdzie będzie chciał kolega I to wszystko...nie gwarantuję, że traficie na to samo...ale nawet dla powtórki WARTO przeczyytać i poćwiczyć:) W razie pytań lub potrzeby pomocy-piszcie emaile, postaram się pomóc POWODZENIA!