Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nielada

Problem z gardlem

Polecane posty

Gość nielada

witam. otoz dzis pod wieczor wybralam sie ze znajomymi na plaze na koncert...wiadomo bylo chlodno,dosc a ja z golą glowa:P gadalam , jadlam i pilam troche chlodnawego piwa... teraz w gardle mam wrazenie takiej guli, ogolnie dosc sluzu czy czegos mi sie nazbieralo... czy to objawy anginy czy jak? :O piszcie

mozliwe ze to poczatek anginy, dlatego poki jej jeszcze nie masz zrob sobie plukanke (1 szklanka letniej wody+1 lyzka soli kuchennej)plukaj tym gardlo, najlepiej jak najszybciej.mysle ze po 1 plukance powinno Ci przejsc.

Gość nielada
a moze byc woda utlenioną? potem wezme sebidin.

Gość na wszelki wypadek
idź do laboratorium medycznego i prywatnie zrób wymaz na posiew i antybiogram. Jak ew. choroba się rozwinie( gorączka, ból gardła etc.), to z antybiogramem marsz do dowolnego lekarza po adekwatny antybiotyk. Po wyleczeniu, żyć wg wskazówek na www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość na wszelki wypadek
równolegle z ew. antybiotykiem płukanki z soli, dentoseptu, inhalacje z inhalolu, prawidłowe odżywianie i higiena w pełnym tego słowa znaczeniu.

Nie bierz zadnego antybiotyku!!! Ech, lekarze to tylko w czlowieka by chemie pakowali. Plukaj gardlo solanka (koniecznie z soli jodowanej), kup sobie wapno musujace - 3 razy dziennie + rutinoscorbin (6 tabletek dziennie) - jutro bedziesz zdrowa.