Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justiiina

Ciążą + bol nerki, czy czegos.. co robic?? ktos tak miał??

Polecane posty

Gość justiiina

2 godziny temu poczulam bol w plecach z tyłu.. po prawej stronie.. to jest tepy bol ktory promieniuje... Po oddaniu moczu jest nie do wytrzymania, ale przechodzi po 10-15 minutach.. Czy powinnam udac sie do lekarza..? zaznaczam, ze jestem w 6 miesiacu..

Miałam dokładnie to samo, zazwyczaj zdażało się to w nocy bądź nad ranem ale ja byłam w 4 miesiącu, zaczynało się tempym bólem narastającym, nie mogłam z bólu się nawet ruszyć, potem pot zalewał mi czoło, a potem stopniowo popuszczało. Ja zadzwoniłam do swojego gina który kazał natychmiast przyjechać, zrobił usg i powiedział że z dzieckiem wszystko ok, wypisał mi skierowanie na badanie moczu ogólne i na posiew. Nic nie wykazało badanie, brak bakteri w moczu, wytłumaczył to tym że jest to atak kolki nerkowej, bo czasami dzidzia ułoży się na miedniczce i nerka jest bardziej wrażliwa to daje o sobie znać. Jeśli znowu ci się zdaży ten ból to zaraz postaraj się wysikać do pojemnika antybakteryjnego i daj do badania, mocz ogólny 5 zł + posiew 25 zł warto zrobić obydwa badania bo w ogólnym moczu nie wyjdzie bakteria która atakuje nerkę. Na wyniki czeka się 3 - 5 dni bo chodują bakterie. Tyle mogę ci poradzić. Ps. z nerkami nie ma żartów w czasie ciąży więdz pędź do lekarza najlepiej już z wynikami Pozdrawiam

czaem w ciazy kobiety odczuwaaj bol nerki bo jest zwyczajnie ucisk..kazda ma inaczej ale tak bywa..moja kolezanka tak miala tylko u niej skonczylo sie antybiotykiem bo bol byl niedowytrzymania.