Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niecierpliwa jestem

CZUŁY TEST, który może wykryć ciążę mniej niż 6 - dniową

Polecane posty

Gość Niecierpliwa jestem

Czy jest taki? Proszę mnie nie wyzywać tylko, bo nie jestem kolejną 15 - letnią siksą, która boi się, że wpadła ze swoim pryszczatym chłopakiem. Po prostu chyba się nie doczekam przyszłego tygodnia, zadając sobie pytanie: "czy jestem", a mam powody myśleć, że tak. Czy są tak czułe testy, czy dać sobie spokój i jednak poczekać ze zrobieniem?

Gość znowuja/
najlepiej Ci doradza w aptece.

Gość Niecierpliwa jestem
Może rzeczywiście zapytam w aptece po prostu, choć Wy dziewczyny możecie mieć wiedzę z własnego doświadczenia. A najlepiej wezmę na wstrzymanie i poczekam jednak, bo wynik zaraz po możliwym poczęciu i tak jest mało wiarygodny. Ale tak się denerwuję! :)

Gość alyyyyyyyyynka
pre TEST -POLECAM mnie nie zawiodl i jest najczulszy

Gość Niecierpliwa jestem
Dzięki, dziewczyny. Te testy wykrywają jednak właśnie ciążę ok. 6 dniową, więc standard, co najwyżej są bardziej wiarygodne, niż inne. Przejdę się do apteki, kupię i będę się w niego wpatrywać przez tydzień :D

moze idz na badanie krwi beta hcg, bedziesz miala 100% pewnosc ;)

Gość Niecierpliwa jestem
Po kolei, jak Pan Bóg przykazał - najpierw test, potem ewentualne potwierdzenie ciąży ;) Tak narwana to jeszcze nie jestem, żeby lecieć na badania krwi kilka dni po możliwym zapłodnieniu. Chyba... :D

Test wykrywa NAJWCZEŚNIEJ ciążę w 6 dniu od zapłodnienia (nie od stosunku!), ale bardzo mała szansa, by tak się stało. Pozytywny wynik potwierdzi ciążę na tym etapie ale negatywny wcale jej nie wykluczy. dlaczego? Dlatego, że hormon hCG w ilościach możliwych do wykrycia przez test produkowany jest dopiero po zagnieżdżeniu. Do zagnieżdżenia dochodzi po zapłodnieniu a zapłodnienie może nastąpić nawet do 7 dni od stosunku, jeśi był dobry śluz a owulacja wystąpiła właśnie około 7dni po ostatniej ryzykownej sytuacji.Max czasu na zapłodnienie to 7 dni. Max czasu na zagnieżdżenie to 12 dni. Co daje w sumie 19 dni, dotego należy dodać 3-4 dni na wzrost poziomu hCG.Dlatego, jesli chcesz być pewa wyniku - poczekaj 3 tygodnie i wykonaj test, jeśli miesiączka nie nadejdzie. Wcześiej ciąża nie zostanie wykluczona. Dalej bedziesz się zastanawiać.

Gość Niecierpliwa jestem
ngLka - dziękuję za dokładne info. Czeka mnie jeszcze trochę niepewności w takim razie. Trudno, jakoś wytrzymam. Ja w ogóle nie wiem, co myśleć. Czuję się dokładnie jak zawsze przed miesiączką - poczucie napięcia w podbrzuszu, kłucie, zmienny nastrój z przewagą złego samopoczucia... Tyle, że to za wcześnie jak na okres, ale może cykl jest krótszy w tym miesiącu, choć ja mam tendencję do spóźniania się miesiączki, a nie odwrotnie. Ech, nie mogę się powstrzymać od "gdybania" :)

Gość Niecierpliwa jestem
I jeszcze zwiększona wrażliwość piersi. A do okresu jeszcze jakieś 12 dni powinno być. No nie wiem... Będę czekać cierpliwie. Jakoś :P