Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elwirkaa

Czy schudną mi uda gdy ..

Polecane posty

Gość elwirkaa

Gdy bede *codziennie biegac po 30 min. *chodzic 2 razy w tyg. na bassen *cwiczyc codziennie strechting,cwiczenia Abs legs,i cwiczenia na nogi na modelingu. *jezdzic codziennie oprócz niedzieli na rolkach +jeszcze zdrowo sie odzywiac czyli owoce i warzywa,soczki owocowe,warzywne.. itp. Prosze o odpowiedz jak najszybsza!

Gość Hoes
Oczywiście. Tyle że pytanie nr 1: wytrzmasz? Ja zawsze planuje, a potem a to nie ma czasu, a to coś wypadnie, albo się nie chce ;) Zacznij od biegania i basenu.

Gość elwirkaa
no wiesz pożyjemy zobaczymy :) dziekuje dziewczyyny za odpowiedz! :*

Gość elwirkaa
A po ile tygodniach , bedą efekty ??

Heh...to zależy, co chcesz uzyskać... spalenie tkanki tłuszczowej? Myślę, że po 2 tygodniach... zależy jak bardzo jest ona duża?

Gość elwirkaa
50 cm w obwodzie mam. no dla mnie to jest bardzo ale to bardzo dużo :(:(:(:(( Chodzi mi o spalenie tkanki tłuszczowej! czyli po 2 tyg. dzieki za odpowiedzz :*

Gość elwirkaa
no to tak mniej czy wiecej? mi chodzi zeby najpierw poszło do 48 a jak wtedy bedzie zle wygladało to do 45 ! Wyjdzie mi to czy nie?

elwirkaa -> Z rolkami daj sobie spokoj! Ja bym zrobila 5 razy w tygodniu bieganie a w sobote od rana basen! Pamietaj, ze tluszcz spala sie dopiero po jakis 20 minutach wysilku, wiec wydluz to bieganie do 40 minut. I nie stawiaj sobie poprzeczki za wysoko - biegaj tak zebys mogla swobodnie, gleboko oddychac, jesli tetno bedzie za wysokie to organizm nie bedzie miec wystarczajacej ilosci tlenu zeby spalac tluszcz. Googlnij - strefa spalania tluszczu, tam obliczysz jakie tetno bedzie dla Ciebie najlepsze zeby osiagnac najlepsze rezultaty.

nie zdziw sie jak ci sie 53 zrobi :) jak uprawiasz sport to owszem spalasz tluszczyk ale rozwijaja sie miesnie. ale lepiej miec ladne wymodelowane uda niz tluste flaczki ;) pozdrawiam :)

Murcielago>> przecież rolki świetnie kształtują figurę! Rzeźbią sylwetkę! Na rolkach spalasz bardzo dużo tłuszczu... a bieganie bym raczej odradziła... znam takie osoby, którym zrobiły się uda nosorożcowe po bieganiu. Już rower jest lepszy... ale jak kto woli.

Gość elwirkaa
to ja już niewiem :( Wkoncu co robic {kwiatek}??

No wiadomo, że najpierw spala się tłuszcz, a potem kształtują się mięśnie. Ale w każdym sporcie jest inaczej, spójrz na łydki kolarzy, a na łydki biegaczy... jest spora różnica.

Gość elwirkaa
ale biegac nie ?

Gość Hoes
Bieganie jest ok, ale na długie dystanse. Moja koleżanka biega od kilku lat i jest bardzo szczupła. Wpisz w google "bieganie" powinna wyświetlić Ci się fajna stronka z wieloma radami jak biegać, od czego zacząć itp. Ja biegałam, ale ostatnio się zaniedbałam :o Co do roweru to słyszałam, że kształtuje łydki, ale trzeba na najlżejszej przerzutce, więcej się namachasz i będziesz wolniej jechać, ale mniej Ci to rozbuduje mięśnie (bo na "ciężkiej" przerzutce mięśnie zrobią Ci się 2 razy takie, jak są teraz).

Gość Hoes
Co do biegania jeszcze jedna ważna rzecz: nie można się przetrenowywać i trzeba robić przerwy, inaczej wysiądą Ci stawy w kolanach. Choć to już raczej w takiej sytuacji, gdy niegasz naprawdę codziennie, na długie dystanse i szybko (kolega z AWF-u miał z tym problem, przeszedł operację).

Ćwicz co wolisz! Rower to prawda, na lekkim obciążeniu. Najpierw spali Ci sie tłuszcz, a potem ładnie ukształtują łydki. Jeśli chcesz później rozbudować mięśnie radzę przejść na cięższe obciążenie. Tak... to chyba racja z tymi długimi dystansami. Wybierz co wolisz autorko... dla mnie biegi to piekło ;].

Gość DO elwirki
a ile masz wzrostu?