Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pipi31

martwa ciąża

Polecane posty

Pipi 31 tak jak ty miałam bolące piersi i lekkie bule podbrzusza, poza tym ja już przed ciążą mierzyłam sobie temp. więc od czasu owulacji miałam podwyższoną. Mdłości pojawiły się o ile dobrze pamiętam pod koniec 6 tc. teraz jestem w 18 tc i czuje się dobrze. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Zyczę Ci powodzenia

wizytę mam umówioną na czwartek a jutro idę zrobić ponownie badanie bhcg, (pierwszy wynik wyszedł dodatni ale nie wiem czy przy martwej ciąży też taki wychodzi) ciągle mnie martwią bóle brzucha i tak bardzo się boję. O dzidziusia staramy się z mężem już ładne parę lat.

trzymaj się i daj znać po wizycie co u \"was\". Wzros bhcg świadczy o rozwijającej się ciąży, ale nie wiem o ile i w jakim odstępie czasu pozdrawiam

Hej dziewczyny, odebrałam dzisiaj pierwszy wynik bhcg i wyniósł on 349,0 mlU/ml, dzisiaj zrobiłam drugie badanie i o wynikach dowiem się dopiero jutro. wg tego co czytałam to wydaje mi się niskie bhcg. Czy może ktoś wie coś więcej na ten temat??

oj to chyba coś jest nie tak, tak powinno być :(

oj to chyba coś jest nie tak, tak nie powinno być

Gość qwertyu
NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży w licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period) 3 LP --- 5 - 50 mIU/ml 4 LP --- 5 - 426 mIU/ml 5 LP --- 18 - 7,340 mIU/ml 6 LP --- 1,080 - 56,500 mIU/ml 7 - 8 LP --- 7, 650 - 229,000 mIU/ml 9 - 12 LP --- 25,700 - 288,000 mIU/ml 13 - 16 LP --- 13,300 - 254,000 mIU/ml 17 - 24 LP --- 4,060 - 165,400 mIU/ml 25 - 40 LP --- 3,640 - 117,000 mIU/ml kobiety nie w ciąży:

Gość qwertyu
kobiety nie w ciąży:

Gość qwertyu
kobiety nie w ciąży:

Faktycznie, 349 to troszke mało, zwłaszcza, ze jesteś w 6tc. od ostatniej miesiączki...

Gość qwertyu
Popatrzcie na drugą tabelkę. Może owulacja sie przesunęła. Wszystko zależy od kolejnego testu -czy będzie wzrost.

czekam do jutra, to jest dla mnie najdłuższy tydzień w życiu i do tego w stresie, wczoraj myślałam, że będzie dobrze a dzisiaj znowu te obawy..... ;(

Gość qwertyu
Pipi nie załamuj sie. Może poprostu twoja ciąża jest młodsza niż to wynika z OM. Narazie to wygląda na 4-5tydz. od owulacji. Nie martw sie na zapas. Takie przesunięcie owulacji się zdaża. Sama tak miałam ciąża w 8tyg. wyglądała na 6tydz. Nos do góry poczekaj na kolejny wynik i czy bedzie on wyższy od tego. Jeżeli tak to wg mnie jest ok.

Z kolei z drugiej tabelki wynika, ze skoro miałas owulację 4 tygodnie temu, to wszystko jest w normie! Nie martwmy się na zapas, moja ciąza tez była \"opóźniona\" o jakies półtora tygodnia, czyli nie miałam książkowej owulacji, w połowie cyklu. Czekaj na badanie i trzymaj się!

Dzięki kochane, idę troszkę się położyć bo brzuszek mnie boli - to chyba z nerwów...

Witam Was!!! uffff odebrałam dzisiaj drugi wynik bhcg i wskazał już 2792, czyli dzidzia rośnie, czekam teraz na wizytę u lekarza aby to potwierdził. Troszkę się już uspokoiłam mam nadzieję, że już nie będę miała takich \"sensacji\", że wszystko już będzie dobrze. Pozdrawiam i życzę miłego dnia wszystkim.

Gość qwertyu
Pipi cieszę się bardzo. :) Wniosek z tego jest taki jak ci wcześniej napisałam. Przesunęła ci się owulacja i ciaża jest 2 tygodnie młodsza niż sądził lekarz. Niepotrzebnie ci tylko nagadał takich głupot. Trzymaj się ciepło i informuj co tam u ciebie dalej. Pozdrawiam. :D

Pipi 31 Cieszę się bardzo. Daj znać po wizycie co i jak Pozdrawiam

Na pewno się odezwę po wizycie i mam nadzieję, że już mnie straszyć nie będzie :)

Gość qwertyu
No ja na twoim miejscu zastanowiłabym sie czy warto chodzić do takiego lekarza który nie wie na 100% co sie dzieje a już wyrokuje i to jeszcze w taki sposób. Mam nadzieję że cię już nie zestresuje więcej. Wizytę masz dziś?? Napisz jeszcze o której.

Czekam na telefon (ma zadzwonić do mnie jak będzie miał wolną chwilkę). Najgorsze jest to, że u mnie w małym miasteczku nie ma za dużo wyboru w lekarzach, ten ma opinię najlepszego...

Hej!! Ale jestem szczęśliwa, u mojej \"dzidzi\" wszystko w porządku, rośnie już normalnie, widziałam bijące serduszko!!!! Teraz tylko mam porobić wszystkie badania, ale jestem szczęśliwa po 11 latach \"starań\" udało nam się bez ingerencji leków. Termin na 10 stycznia - ale długo trzeba czekać na swojego skarba..... Pozdrawiam wszystkich i wielkie dzięki za wsparcie w tych ciężkich chwilach DZIĘKI!!

Pippi gratulacje III U mnie było też podejrzenie o martwą ciążę. Ostatnie starania mieliśmy 4 stycznia a 8 lutego zarodek miał zaledwie 2 mm. Ostatnią @ miałam 15 grudnia.

Szkoda tylko, że Ci lekarze potrafią tak nastraszyć........ przecież zdają sobie chyba sprawę, że dla nas jest to ogromny stres!!!

Gość
Pipi G R A T U L U J Ę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🌻 🌻 🌻 oby tak dalej:):) dbaj o siebie i maleństwo:)

Zajrzałam Pipi, co u ciebie. Pamiętałam,że to w czwartek. Ale sie cieszę! Byłam niemalże pewna, że wszystko będzie ok. Teraz życzę ci spokojnej ciąży. Pozdrawiam! :)

Serdeczne gratulacje, nawet nie wiesz, jak się ucieszyłam z tej wiadomości!!! :):):) Pamiętam, jak ja kiedyś oczekiwałam na dobre wiesci, które w końcu nadeszły :) Wszystkiego dobrego dla Ciebie i dziecka!!! 🌻

naprawdę radość mnie ogarnęła najchętniej bym skakała ze szczęścia :) :) :)

Nie skacz kochana, nie skacz ... ;) Przynajmniej nie teraz :) Pamiętam, jak lekarz na początku ciązy kazał mi uważac na siebie, żeby \"wszystko dobrze mi się tam zagnieździło\". Uważaj na siebie, myśl o samych miłych rzeczach i znajdź sobie topik dziewczyn o podobnym terminie porodu - zawsze to możliwość uzyskania wsparcia, porady, porównania objawów :) I nie czytaj więcej o obumarłych ciążach, z Twoją będzie wszystko ok!!! I bierz folik, koniecznie :)