Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość seniia

libido a zmiana tabletek - czy pomogło?

Polecane posty

Gość seniia

Witam Panie łykające tabletki anty. Dręczy mnie taki problem. Jak wiele z Was po tabletkach zauważylam spadek libido. Chciałabym wiedzieć, czy istnieje możliwość, że zmiana tabletek przyniesie poprawę? Czy któraś z Was tak miała, że po jednych zauważała spadek a po innych nie? Chciałabym porozmawiać z lekarzem o zmianie ale nie wiem czy jest sens, czy po innych będę czuła się lepiej. Brałam diane 35 teraz biore harmonet i jest jeszcze gorzej. Proszę powiedzcie, że jest nadzieja, że można dobrać sobie tabletki, bez utraty ochoty na seks.

Gość seniia
może to nudny temat a może moje pobożne życzenie, że zmiana coś polepszy, skoro nikt się nie wypowiedział.

Gość amelia81
brałam regulon przez 4,5 roku, moje libido spadło do zera! Zrobiłam przerwę prawie 2-letnią. W tym czsie urodziłam dziecko. Od dwóch m-cy biorę Yasminelle i jestem z niego bardzo zadowolona (mąż też)! A ile Ty bierzesz, może warto byłoby zrobić przerwę?!

Gość seniia
diane brałam ponad pięć lat, potem zrobiłam przerwę raczej przymusową, bo wykryto mięsniak macicy i musiałam przejść zabieg histopatologiczny. Przerwa trwała pół roku, w tym czasie zabezpieczałam się prezerwatywą (dzieci już mam i nie chcę mieć więcej)Ale podczas przerwy zobaczyłam jek można się dobrze czuć. Znikneło ciągle zmęczenie, senność (a myślałam, że czuję się tak przez anemię) zwrosła ochota na seks i ogólnie czułam się świtnie. Bardzo chcaiłabym wogóle nie brać pigułek ale nie mogę stosować innych metod a na naturalne się nie zdecyduję, bo nie mogę ryzykować. Po pół roku zaczęłam brać harmonet i już po pierwszej pigułce zrobiłam sobie drzemkę w dzień bo taka byłam zmęczona, wiem, że to przez piguły bo przez te pół roku nigdy mi się to nie zdażyło. Oczywiście ochota na seks zerowa.

Gość amelia81
dziewczyny ogólnie chwalą sobie Yasminelle, jeśli chodzi o libido, może jak dłużej będę brała to sytuacja się powtórzy. Przyznam się, że nie wiem co Ci poradzić. Sama widzisz,że przerwa dobrze Ci zrobiła, może zmień tabletki. Yasminelle kosztują różnie, w zależności od apteki, od 35 do nawet 48 zł.

Ja tez zauważyłam duzy spadek libido...oprócz przyjmowania tabletek, często jestem zmęczona...a może to właśnie od nich?!? Od roku nie robilam przerwy....

Gość amelia81
ja też jestem zmęczona ale nie mam czasu, żeby o tym myśleć. Nic mi sie nie chce, wiele rzeczy odkładam na później. Myślę, że to przez tabletki!!!!!

Wiecie, ja przyjmuję antykoncepcję hormonalna od prawie 10 lat i nigdy wcześniej nie stwierdziłam tak dużego spadku libido... Przez 5 -6 lat przyjmowałam Minulet, ale dla mnie były za drogie, więc zmieniłam na Microgynon i dotychczas wszystko było w porządku.

Gość seniia
amelia - ja też jestem ciągle zmęczona i jestem pewna, że przez tabletki, ale z tym można żyć, ale bez seksu to trochę gorzej. Jak nie brałam pigułek to ciągle miałam ochotę i wszystko tak mocno przeżywałam, teraz jestem tak jakby trochę otumaniona.

Gość seniia
spac_ja to znaczy, że 10 lat było w porządku a teraz coś się zmieniło? Ja też długo przyjmuje ale libido mam małe od samego początku tylko, że wtedy nie połączyłam tego z tabletkami, myślałm, że to przez porodu, pracę, przemęczenie, stres, teraz wie,m na pewno, że to przez tabletki. W czasie przerwy pracowałam po kilkanaście godzin dziennie i że6yłam w dużym stresie (sesja) ajednak zawsze miałam chęć.

Gość maree
Ja jakieś trzylata temu brałam Diane-35 czułam się po nich świetnie, nic mi nie dolegało. Po urodzeniu dziecka najpierw, ale tylko jedno opakowanie Yasmin totalna pomyłka- czułam się fatalnie, wypadały mi włosy tragedia. Teraz biorę piąte opakowanie Novynette i libido spadło chyba poniżej zera. Odczekam jeszcze jeden miesiąc i kończe z nimi. Dodatkowo samopoczucie jakbym była w ciąży, tzn. senność, mdłości, bóle głowy... Nie wiem na co się teraz przerzucić...

Gość seniia
a może wróć do diane jeżeli czułaś się po nich dobrze. Ja diane zawdzięczam tylko ładną cerę, reszta do kitu, też nie wiem na co się przerzucić/

Gość kinga24
jest wiec zmien je szybko ja nigdy nie miałm problemu ze spadkiem libido ale inne z tabsami np. humory i depresje płacze itd...

Gość kinga24
polecam yasmin ja po nich czuje sie dobrze spróbuj cos nowszego.

Gość okey
Po Diane 35 było ok, po Mercilonie już gorzej, przy Jeanine prócz spadku libido nieustające mdłosci, a teraz przy harmonecie czuje się świetnie:) Także kwestia Trafienia:) Próbuj, bo nie musi być źle!

Tak, po raz pierwszy od dłuższego czasu brak ochoty....może jestem coraz starsza...i czas zmienić tabletki na inne... oprócz spadku libido, nie odczuwam dyskomfortu po Microgynonie

Gość eve66
Ja brałam harmonet jakieś 5 lat. Na początku wszystko było spoko po jakiś 3-4 latach libido spadało, spadało aż spadło i myślam ,że się na dobre roztrzaskało. Powiedziałam o tym mojej pani ginekolog i zapisała mi Yasmin.Polepszyło sie prawie od razu po zamianie tabletek. Biorę przeszło rok i jest ok :) Tobie też polecam zmiane tableteczek :) One naprawde działają na nas róznie - np. jak spróbowałam Novynette- to myślałam ,że zabiję wszystkich w moim otoczeniu. Byłam poprostu permanentnie wkur...iona ;p Wrociłam do poprzednich tabl /wtedy to byl w/w harmonet/ i wojownicze nastroje ustąpiły :D Pozdro!!

Ja jak bralam Harmonet to libido bylo rowne zero, ale gdy zmienilam na Microgynon to juz jest znow jak dawniej :)

Gość jak mozna
jak mozna tak dlugo brac hormony(antykoncepcje) bez zadnej przerwy?...nie bede mowila, co o tym mysle, a pozniej sie dziwicie ze tyle problemow... a do tematu: mi po zmianie tabletek wszytsko wrocilo do normy..tzn nie mam problemow ze slabym libido...

Gość agrado
Ja biorę diane, na początku libido było w normie-teraz przy szóstym opakowaniu jst równe zeru:( Trzeba mnie kijem dźgać, żeby mi się figli zachciało, zresztą seks nie sprawia mi już żadnej przyjemności. Nie chcę ich jednak odstawiać bo dobrze się po nich czuję wręcz rewelacyjnie.

Gość jak mozna
mowisz, ze trzeba Cie kiejm dzgac , ale czujesz sie rewelacyjnie??! heh czegos tu nie rozumiem... no chyba, ze wczesniej tez nie lubilas seksu, to inna sprawa, bo mi jak sie "przestalo" chciec to czulam sie zle i zmienilam tabletki, zeby poczuc sie lepiej

Gość agrado
Miałam na myśli to, że czuję się dobrze- nie mam PMS, mam mniej obfite i bezbolesne miesiączki i ładną cerę- tylko mi libido spadło. I dlatego nie chciałabym ich zmieniać, bo po prostu one działają na to c miały zadziałać.

Gość agrado
A co do seksu- kiedyś miałam spore potrzeby seksualne, teraz nie mam ich wcale:(

Gość jak mozna
Hmm..no to ja nie wiem, co doradzić...długo będziesz skazana na te tabletki?

Gość agrado
Póki co lekarz nic nie mówi o przerwie- ale i tak je chyba kiedyś zmienię, jeżeli mi będzie zależało na ANTYKONCEPCJI- bo słyszałam, że w diane jest to skutek uboczny anie główne działanie.

Gość jak mozna
to ja zycze powodzenia:]jesli to tymczasowe, to glowa do gory:]