Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no i mam dylemat

jak to ładnie zakomunikować

Polecane posty

Gość no i mam dylemat

przyjaciółka zaprosiła mnie na wesele.początek lipca , a ja nic nie wiedząc wcześniej w styczniu zamówiłam już wczasy nad morzem (wpłaciłam zaliczkę) wesele wypada w środku mojego urlopu, nie widzę szans aby zostawić dzieciaki i wracać na wesele , z drugiej strony te dwa tygodnie to jedyny czas gdy mogę spokojnie wypocząć z rodziną , jak to jej powiedzieć głupio mi bo ona z pewnością uzna to za wymówkę ,ja wesela nie wyprawiałam było tylko przyjęcie dla rodziców i szczerze mówiąc za weselem u innych nie przepadam . czy wystarczy jak wyśle kartkę z gratulacjami ? jak jej przekazać że nie będę aby jej nie urazić , ostatnio nasz kontakt był bardzo slaby

Gość dfdhdf
tak jak nam tutaj na forum - że nie wiedziałaś wcześniej o jej planach matrymonialnych i zdążyłaś już wykupić wczasy dla siebie i rodziny.

Gość trusia pusia
uwierz- nie obrazi sie jak wyślesz jej gratulacje z prezentem bądz kaśą. Ja tez raz nie mogłam i wielkie pretencje, oburzenia, dasy.Zamkneła się jak jej powiedziałam"spokojnie, prezent (chodzi o kasę) jest w drodze".Od tamtej pory ani słowem się nie odezwała.

Gość trusia pusia
Mi kilka osób tez takie argumenty podsuneli, a to ciąża, a to psa nie ma z kim zostawić, a to prapra dziadek w szpitalu, a to praciotka umarła. generalnie ludzie nie maja kasy by dawac na prezent, bo i kreacja, i podróż kosztują. I wymiguja sie ze jakieś wczasy wykupili. No cóz. Rozumiem ,że moze wykupiłas, ale nie wiedziałaś w grudniu ze kolezanka szykuje za pół roku ślub?przeciez to okres gorących przygotować, wybierania sukni, orkiestry itp.napewno ci wspominała.

Gość dfdhdf
no skoro nie wiedziała wcześniej o ślubie to znaczy, że jej nie powiedziała. z resztą wg. autorki topiku od jakiegoś czasu nie miały dobrych kontaktów ze sobą. czytaj uważnie.

no skoro wasz kontakt był lichy a ona ci mowi troche poznoo weselu że slub w lipcu miałas prawo zarzezerwowac urlop i nie przejmuj sie to twoj wypoczynek i tobie sie należy a to tylko koleżanka nie jest rodziną i zawsze takie kontakty słabną wiec jedz na urlop wyslij jej kartke z gratulacjami i już

Gość przeciez jak wyslesz
kartkę z zyczeniami to bedzie widac, że wyjechałaś więc ona bedzie wiedzieć, że to nie była wymówka , ale prawda

Gość do trusia pusia
Wiesz, ja tez bym sie na jej miejscu slowa nie odezwala, jesli moja kolezaka/przyjaciolka potraktowalaby mnie w ten sposob co ty, czyli sugerowala, ze zalezy mi na jej obecnosci na moim wesele z podu prezentu kasy. I ze jak dostane ten prezent/kase, to przestane odczuwac jej brak, skoro ona sama nie moze przyjsc. Na szczescie ja takich znajomych nie mam - pozdrawiam panne mloda, ktorej przeslalas te twoja kase i zycze jej, zeby umila lepiej dobierac znajomych.

Gość trusia pusia
nie odezwała się słowem w sensie nie obrazała się, nie wypominała mi, nie narzekała. Poprostu dostała kasę bo o kase jej chodziło i dzób zamkneła. Była szczęśliwa i juz potem nie miała pretencji o to ze mnie nie było, nie obrazała się. czytaj ze zrozumieniem.

na weselach placi sie za osobe - wczesniej sie ustala ile osob bedzie - wiec czym predzej ja poinformuj, ze Cie nie bedzie zeby jej nie narazac na koszty