Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wercia75

DLACZEGO DZIECI MAJĄ TAK OKLEPANE IMIONA?

Polecane posty

mam wstręt do Alanków. Olivierków Dżesik itp A Zoja mi sie podoba Tobiasz ładne i Cyprian

Gość wniosek z tej całej
dyskusji taki : drogie mamy to wasz problem jak wasze dzieci będa miały na imię ale nie narażajcie swoich pociech na drwiny w starszym i dorosłym życiu. Potem będziecie musieli wysłuchiwać od dzieci ,że ciulowe imię mi dałaś..

MIgio- mi tez sie kojarzy z telenowelą...ale żeby to było takie okropieństwo??? ja chciałam Kajetana, Nataniela, Jeremiasza albo Tycjana( bo długo nosiłam czerwone włosy- i jak się maleństwo zrobiło również :)) a mąż Iwo lub Olaf- ale Olaf nie brzmi z nazwiskiem i wszyscy chłopcy o tym imieniu których znam to takie \"ciapki\" nieśmiałe i flegmatyczne- bez obrazy ;)

Gość wniosek z tej całej
dyskusji taki : drogie mamy to wasz problem jak wasze dzieci będa miały na imię ale nie narażajcie swoich pociech na drwiny w starszym i dorosłym życiu. Potem będziecie musieli wysłuchiwać od dzieci ,że ciulowe imię mi dałaś..

Gość migiooo
Nataniel i Jeremiasz są okropne , Nataniel jak jakaś lejba i ćwok a pozatym gej. Jeremiasz mi sie kojarzy z długą brodą i laską. Z resztą reszta też taka sobie. Ale juz jak musisz cudować bo przecież na to moda to już Olaf chyba lepiej

Gość same tego dzieci uczymy
wniosek z tej całej---> A kto dzieci uczy tego, żeby się naśmiewały z cudzych imion? Jak Ty swoim dzieciom nie powiesz, że Falco, Iwo i Alan to wstrętne imiona, to one same na to nie wpadną. Moja siostra ma małą Marysię i kiedyś przy dziecku komentowała imię innej dziewczynki- Nikola. Z góry wiadomo, że Maria będzie się w szkole naśmiewała z Nikoli wołając "ni to cola, ni to pepsi".

migiooo---> Kiedy mój synek dorośnie powiem mu, że jest lejbą, ćwokiem i gejem, bo ma na imię Natan.:P

migioo- dlaczego od razu cudować??? nie chcę ośmieszac dziecka ale chciałabym żeby był jedynym w grupie dzieckiem o jakimś tam imieniu a wybór trudny bo mam duza rodzinę i czytaj wielu siostrzeńców, siostrzenic i bratanków :) a co za tym idzie...imiona pozajmowane ;)

Nicole----> Nataniel /Natan strasznie mi sie podoba- znaczy \" ten którego dał Bóg\"

Gość migiooo
Marysia sie bedzie śmiała z nikoli?? ja to bym na nikoli miejscu z marysi sie śmiała ...

Kurczę, chyba troche przesadzacie, w końcu cały czas napływają nowe imiona i wtapiają się w polski krajobraz sdfdg>>>> imiona, które podałaś, że Ci się podobają teraz są \"normalne\" ale jak moja znajoma nazwała 20 lat temu syna Adrian, to wszyscy na nią patrzyli jak na wariatkę, bo było to wtedy imię niespotykane i udziwnione, coś jak teraz Denis itp. Był wtedy wysyp Adrianów i generalnie u mnie na osiedlu nazywa się tak co drugi chłopak w wieku nastoletnim. A potem imię się \"znormalizowało\" i teraz nikogo nie dziwi. To samo Amelia, jeszcze kilka-kilkanaście lat temu to imię wywołałoby napad śmiechu a właścicielka byłaby przedmiotem drwin. Czasem imię się dziecku spodoba a czasem nie. Ja mam imię zwykłe polskie i serdecznie go nie cierpię, tak, że nie ma reguł.

no i Gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!! wczoraj powinnaś urodzić :):):)

wniosek z tej całej ---> ale wiesz co ? cieżko jest przewidzieć teraz czy np imię Dżesika za 20 lat nie będzie obiektem drwin a np Oliwia za 20 lat będzie dumna ze swojego imienia albo będzie tak jak to było za moich czasów szkolnych 15 Anią (Oliwią) w klasie także wiesz w mojej szkole na przykład była jedna jedyna FAUSTYNA i jakoś nikt się z niej nie śmiał dlatego, że jej imię było inne niż wszystkich ba ! nawet ją każdy znał bo takiego imienia trudno było nie pamiętać ;) ;) moim zdaniem imię powinno pasować do nazwiska to po pierwsze po drugie powinno był łatwe do wymówienia i nie kojarzyć się jakoś głupio a po trzecie powinno przede wszystkim podobać się rodzicom ;) więc ja dam na imię dziecku ZOJA mimo, że modne sa Julki, Oliwki, Nikolki itd

generalnie jeśli chodzi o śmiech i co się dzieciom podoba, to powiem szczerze, że jak ja byłam w szkole, to śmiech wywołałaby bardziej Marysia niż Nikola. Nigdy nie spotkałam dziewczyny w moim wieku albo przybliżonym, która nazywałaby się Marysia, Zosia, Janina itp. Była u nas w szkole jedna Baśka i sama była załamana, że ma takie wsiowe imię (tak mówiła). Mi tego typu imiona kojarza się ze starymi babami, bo gegeralnie osoby starsze ode mnie je noszą. :D Albo teraz zupełnie małe

Nicole wiesz na pewno,że bedzie chłopiec???

Gość kulka szpulka
Rafinko patrze że masz juz prawie dorosłą córę :) ile ma lat??

15 lat 1 miesiąc i 1 dzień ;) wystarczy na suwaczek kliknąć ;)

gokata---> Podobno pewność można zyskać dopiero po porodzie, ale lekarz twierdzi, że to na pewno Synek.❤️

gokata ------------> ja mam Róża na imię a mój przyszły Krystian :)

Gość kulka szpulka
Krystian ładnie- mój przyjaciel sie tak nazywa a ja mam na drugie róza i mi zawsze było z tym głupio

u nas oprócz mojej Bianki jest jeszcze Sybilla,Judyta... ale powyzsze imionka sa fajne..mnie sie tam wszystkie podobaja :) dziewczyny jak mozna dołaczyc suwaczek bo ja nie potrafie :( pomóżcie..plis😘

Żeby trafić w gusta forumowiczek nie należy: -dawać dziecku oklepanego imienia typu: Jakub, Mateusz, Kacper, Oliwia, Julia, Wiktoria. -dawać dziecku starego imienia: Maria, Zofia, Antonina -dawać dziecku zagranicznego imienia: Nikola, Alan, Kevin -dawać dziecku imienia, które kojarzy się z agencją towarzyską: Nadia, Roksana, Sandra (trafiłam kiedyś na stronę warszawskiej agencji towarzyskiej i była tam Marta, Anna, Katarzyna i Zuzanna, więc nie wymyślajcie) -dawać dziecku imienia, które kojarzy się ze zwierzętami: Sara, Sonia, Kajtek -dawać dziecku oryginalnego imienia: Ramona, Mia, Mira, Anika I wreszcie, żeby trafić w gusta forumowiczek najlepiej nazwać syna Krzysztof, a córeczkę Hanna, bo zauważyłam, że te imiona są najrzadziej krytykowane.

Gość kulka szpulka
mi sie podoba Kryspin

czemu głupio??? coś Ty, na mnie mówią Kwiatek...a jak byłam młodsza wszyscy mysleli, że to moje przezwisko;) a Krystian śliczne, prawda? ;) szkoda, że Przyszły Tatuś nie chce Krystiana Juniora

CZYLI KULKA SZPULKA Ja mam na 1 Julia i kiedys to był unikat a mój mąż to Adaś- też mi sie podoba, Synka chciałam nazwać Kryspin albo Cypek ale nazwałam Michał ale mówimy na niego Miszka

moja córka ma 15 lat :) tam jest suwaczek generalnie niech każdy na imie daje jak chce, bo zawsze komuś się nie będzie podobało Ja zawsze chciałam mieć na imię Patrycja i dałam to imię córce. Jest zadowolona, chociaż nie lubi jak się do niej mówi Pati :D