Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alina22

odpadajace tipsy

Polecane posty

Gość alina22

Zaczne moze od mojego problemu zwiazanego z wykonaniem tipsow ,gdyz wiekszosci klientkom nie chca sie dlugo trzymac.Nie wiem od czego to zalezy-ile ja juz sie nameczylam robiac roznymi sposobami.Kurs zrobilam w styczniu I chyba ze zlym skutkiem.Trwal 7 dni po 8 godzin w tym metoda akrylowa , zelowa,na szablonie oraz zdobnictwo.Bedac na urlopie w Polsce – w Opolu –postanowilam zrobic kurs i dorabiac sobie w Irlandii wykonujac prace w domu.Jesli chodzi o produkty jakie uzywam to zostaly kupione na allegro i nie byly one najtansze-nie kupowalam zadnych zestawow bo wiem ze sa tanie i nie dobre.Posiadam lampe UV 4 zarowki po 9W,tipsy mam rozne ,klej mam z USA czyli powinien byc super,inne produkty kupilam na allegro tak jak juz wczesniej napisalam,zel mam SUN FLOWER .Teraz napisze jak wykonuje typsy po kolei: 1.przygotowuje naturalna plytke –matowie lekko pilnikiem(slyszalam ze inni jeszcze clinerem po zmatowieniu odtluszczaja-ale na kursie mnie tak nie uczyli) 2.dobieram tipsy rozmiarem i klej nakladam na kieszonke tipsa , nastepnie klejac nie naciskam zeby nie popekaly(czy przyczyna odpadania tipsa moze byc stary klej?) 3.nastepnie spilowywuje przejscie tipsa i nakldam PRIMER przy skorkach i po bokach (tak jak pisalam wczesniej nie przemywam po spilowaniu clinerem) 4.nakladam zel jedna gruba warstwe zaczynajac od skorek (klijentki odczuwaja pieczenie i szcypanie) jaka jest roznica miedzy nalozeniem 1 warstwy niz 3 razy cienkie?tak naprawde to nie wiem czym to rozni posiadam zel jednofazowy 5.nastepnie pod lampe na 2 min(co sie stanie jak tipsy beda trzymane dluzej niz 2 min?jakie moga byc skutki uboczne potem? Czy jakies sa?) 6.na koniec spilowywuje zel na ksztalt paznokcie i matowie calego 7.zel koncowy tzw.nablyszczacz –2 min pod lampe i KONIEC Jesli chodzi o tipsy z frenchem to nie mam zbyt doswiadczenia zeby je wykonywac bo nie wiEM dokladnie jak to robic Lmoze mi pomozecie?J Robilam juz 3 raz kolezance z pracy tipsy i za kazdym razem po 3 dniach jakis jej musi odpasc-fakt ze ona obgryza paznokcie i za bardzo nie ma na co przykleic ale jej wykonuje bo zawsze jestem optymistycznie nastawiona, ze tym razem mi sie uda ale jak zwykle cos nie tak L-czytam na internecie rozne komentzarze i wkoncu trafilam na forum do was i postanowilam wszystko napisac moze wy wiecie jaka jest przyczyna? Oprocz zelowych robie akrylowe i osobiscie posiadam akryle bo sa twardsze i wytrzymalsze wedlug mnie.Nie krusza sie jak zel i nie pekaja.Tyle ze uwazam na nie –myje naczynia w rekawiczkach – to chyba tylko na to uwazam.Nie wiem co zle robieL POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!alinaireland22

Gość przede wszystkim
nie odłuszczasz płytki przed przyklejeniem tipsa a to jest BŁAD!!! po drugie pierwsza warstwa żelu (nieważne czy to zel jedno czy trój - fazowy) ma być cieńka (inaczej strasznie boli pod lampą), druga ma być grubsza- formujesz krzywą C , wzmacniasz linie stresu. druga warste piłujesz do uzyskania poządanego kszaltu i nakładasz żel nabłyszczający. A swoja drogą co to za kurs na którym uczyli ci nakładać jedną grubą warstę i od razu nabłyszczać ...... :O ręce opadają..... i do tego nie nauczyli cię podstaw teoretycznych ... (np. różnica między zelem jedno i trójfazowym)

Gość alinaireland22
dzieki za rade bo kurs ktory mam to jest dobry do brania pieniedzy ai to jeszcze znajoma ktora dlugo znam.pozdrawiam

Gość alinaireland22
czy po pierwszej cinkiej warstwie zelu matuje tips czy od razu nakladam druga gruba wrstwe? Oraz czy odtluszczacz to jest ten CLINER?dzieki z gory za odp

Gość alinaireland22
to jeszcze raz ja ,widze ze wkoncu trafila w dobre rece jesli chodzi o konkretne rady, awiec teraz spytam o Akryl, nakladam jedna warstwe no bo inaczej sie nie ,ale nie odtluszczam ,a jak powinnam robic?PROSZE POMOCY

Gość przede wszystkim
nie nie matowisz pierwszej warstwy. wyciągasz z lampy i nakładasz druga grubszą warstwe i to ją przemywasz i matujesz i nakładasz żel nabłyszczający albo trzecią warstwe żelu jednofazowego. Jeśli chcesz wtopić ozdoby to daj je na pierwszą warstwe (nakładaj je przed utwardzeniem pierwszej warstwy). A do odtłuszczania przeznaczone sa specjalne odtłuszczacze (np. sun flower) ale możesz użyć clinera (zawiera alkohol więc też odtłuszcza)

Gość alinaireland22
dzieku za rady,wlasnie zaraz przyjdzie klijentka -kolezanka i bede robila wedlug rad-dzisiaj jest 15 maja i zobaczymy ile beda sie jej trzymaly:)-a jesli chodzi o bialy zel french? to kidy go nakladam po pierwszej warstwie ?

Gość ja nie nosze
co ty za kurs odbylas, jak nawet nie wiesz jak sie french naklada??? O chorobach paznokci pewnie tez ci nic nie powiedzieli? Boze chron nas od takich ludzi

Gość przede wszystkim
tak po pierwszej warstwie

Gość alina22
ja cie przepraszam ze ci truje pytaniami ale jesyem ci bardzo wdzieczna.wlasnie jestem w trakcie robienia pierwszej warstwy bo robie tipsy.

Gość alinaireland22
a co to jest zel gruntujacy? to jest zel budujacy czy nie?

Gość przede wszystkim
jesli używasz żelu jednofazowego(jeden do wszystkiego) to nie musisz używać gruntującego, a jesli trójfazowego (trzy opakowania- 1 - gruntujący 2 - budujący 3 - nabłyszczający) no to pod biały frenchowy żel kładziesz gruntujący. daj znac jak sie udały te wczorajsze pazury ;) POWODZENIA

Gość alina 22
dzieki jeszcze raz za rade-mam 2 [pytanka mam zel jednofazowy i kiedy naklada sie french? mam budujacy zel i kiedy sie naklada french? Paznokcie ladne wyszly jak chcesz to ci wysle zdjecie jak podasz mi meila:)

Gość przede wszystkim
jeśli używasz jednofazowego to nakladasz french na pierwsząwarstwe (po utwardzeniu tej pierwszej warstwy), a jesli trójfazowego to też na pierwszą warstwe (żelu gruntującego) (żel bialy - frenchowy też jest żelem budującym) fotke chętnie zobacze jestes.moim.tlenem@autograf.pl

Gość przede wszystkim
coś mi maila rozdzieliło

Gość przede wszystkim
to jest ta wlaściwa oczta sorry za zamieszanie 🌼

Gość alina22
juz ci wysylam-a propo produktow to jakie proponujesz za dobre ktore prubowalas?

Gość przede wszystkim
dzięki za fotki :) Bardzo fajnie ci wyszły te pazurki! ;) ja używm żeli jednofazowych (choć wcześniej uzywałam trójfazowych) głównie firmy la femme, sun flower. Moge też ci polecić produkty z allegro od andrew35 - mają bardzo dobrej jakości tipsy, a i na żele nie słyszałam żeby ktoś narzekał.

Gość alina22
wlasnie teraz zamowilam u andrew35 ale nie tipsy ani zele tylko primer pilniki i inne pierdoly:) tipsy mam angielskie kupilam w Irlandii , wlasnie 2 czerwca przyleca do nas rodzice chlopaka i mi przywioza towar zamowiony na allegro :) - dzieki za dobre slowo na temat zdjec :) pozdrawiam a czy ty wykonujesz paznokcie akrylowe?

Gość przezde wzystkim
nie ja robie żel i fiberglas

Gość alina22
siemano: chcialam napisac ze tpsy narazie trzymaja sie mocno i sa bez zmian-te co robilam ostatnio kolezane-bardzo sobie chwali-ostatnio trzymaly jej sie tydzien ciekawe czy te dochodza do uzupelnienia...

Gość to ja narcyz
ale jak dam przeciez ozdoby w pierwsza warstwę potme nałoze druga i ja spiłuje i zmatowie to czy nie spiłuje przy okazji tych ozdób...??

---> to ja narcyz przecież ty nie masz spiłowywać 2 warstwy! Ty masz ją wygładzić bloczkiem polerskim(a za razem zmatowić) nie chodzi o to żeby ja usunć tylko o to żeby pozbyć sie wszelkich nierówności. druga warstwa ma być grubsza od pierwszej więc jeśli to nie są jakieś gigantyczne ozdoby to ich nie spiłujesz ;) Alina trzymam kciuki za trwałość twoich tipsów;)

Gość ALINA22
nie dziekuje bo jeszcze sie rozwala ;) w niedziele rano robie tipsy irlandce ktora ma czas tylko w niedziele a chce miec zrobione bo idzie na wesele do kogos ale za tydzien -boje sie ze jeszcze nie dotrwaja... :( i nie wiem jakie jej zrobic czy akryl czy zel...

chyba mi się dni porąbały... dałabym sobie ręke uciąć że dziś jest niedziela... tak to jest jak sie przez 3 tyg. nie ma ani jednego dnia wolnego ;) :classic_cool:

Gość alina22
hehe spoko ale sobie dzisiaj pomalowalam, moge ci fote wyslac nie wiem jakie zrobic jutro tej babce tipsy(akryl czy zel)

Gość alina22
poczta mi nawala i chyba nie wyslaly sie fotki :(