Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alina22

odpadajace tipsy

Polecane posty

Gość alina22
wyslalam z chlopaka poczty bo moja szwankuje :) dzieki za wypowiedz - i chyba tak zrobie z zelem-narazie tamtej kolezance sie trzymaja wiec mam nadzieje ze bedzie ok :):):):)

Gość skarbek2312
Witajcie mam pytanie..Koleżanka zrobiła u mnie paznokcie żelowe,które trzymały sie bardzo ładnie,ale po 3 tyg je spiłowała i tak to zrobiła że aż ma strasznie spiłowaną płytkę paznokcia.Bola ją i przyszła mi się skarzyć,że widzi nawet popękane paznokcie;/ Czy to może być moja wina, że jak je ściagła to miała paznokcie znioszczone i tak popękane;/Nie wiem sama....;/;/Co myslicie,???Pozdrawiam

Z tego co piszesz wynika że mogłyście za mocno wypiłować - prawdopodobnie uszkodziłyście naturalna płytke :( Lepiej jest niedopiłować i zostawić cienką warstwę żelu na paznokciu niż przepiłować... (szczególnie jeśli chodzi o początkujące dziewczyny).

Gość skarbek2312
hm tylko,że to jest nie spiłowany tips;/ ale dziękuję za rade. buziaki....

jestem w ciązy i mam paznokcie żelowe od jakiego czasu i co chwila odpada mi którys paznokiec czy na to może miec wpływ ciaża ??? czy zle założone??// i czy z poprwke powinnam płacic dokładnie po 6 dniach odpadły mi dwa a po 10 jeszcze jeden?????

Gość skarbek2312
Sądze,że to wina tylko tego że za mocno spiłowała i to spowodowało popękanie płytki paznokcia.Wcześniej jak miała założone i jej jakiś odpadł to było ok.Dodam jeszcze ,że dość długo nosi już żele.A możesz poradzic jak teraz powinna dbać o paznokcie skoro ma tkaie beznadziejne...? Dziękuje...

Gość pretty blond
chce sobie zrobic zel lub akryl na stopach co lepsze?? Panie doswiadczone proszedoradzcie co sie dluzej utrzyma

---->myszka24 tak ciąża ma baaaardzo duży wpływ na twoim miejscu zrezygnowałabym z tipsów (na czas ciąży) a jeśli bardzo chcesz mieć tipsy zrób sobie fiberglass (na jedwabiu) - mniejszy wpływ na organizm. Ja pierwsze pytanie które zadaje klientce to czy jest w ciąży - nigdy nie zakładam ciężąrnym żelu a o akrylu to już mowy nie ma. Tipsy moga spowodować reakcje alergiczne u płodu, które u ciebie przebiegają bezobjawowo. Zastanów sie dobrze czy warto. Życze zdrówka i pyzatego dzidziusia ;) pozdrawiam

a co do tej reklamacji to min. 10 dni poinny tipsy wytrzymać.(nie dotyczy to ciężarnych) u ciężarnych mogą odpadac nawet po 1 dniu :( tak jak już pisalam ja \"brzuchatym\" ;) tipsy odradzam

---->skarbek2312 no myśle że po pozbyciu sie tych resztek tipsów powinna dobrze odżywić te swoje pazury. Możesz jej doradzic żeby np. moczyła kilka razy w tyg. paznokcie w lekko podgrzanej oliwce z oliwek lub olejku rycynowym. Powinna też używać dobrych odzywek np. z jedwabiem lub wapniem, no i nie zaszkodziły by jej tapletki z witaminami z grupy B. ale może lepiej niech nie bierze vitB bo może przesadzić doradz jej HUMAVIT lub LEWITAN (to tabletki z drożdzy piwowarskich, mają baaardzo dużo witamin z grupy B. i trudno je przedawkować) dobrze zrobią zarówno jej pazurkom jak i kłakom;) - kosztują 10-15 zl. za ok 250szt.

Gość pretty blond
jak to jest z tymi pazurkami u stopek...zeleowe czy akrylowe...ktore ile mi sie potrzymaja?

Gość honey_m
a tak mniej wiecej...ile sie trzymaja te i te...i od jakie sa zynnkiki trzymania sie ich...mam mała plytke paznokcia dodam...

Gość Paolka1987
Witam mam małe pytanko od pół roku robie pazurki tak po znajomych ale nie biore za nie kasy tylko tak dla siebie jako praktyka i mam mały problem od pewnego czasu paznokietki które robie odpadają ale tylko np 1 na 10 w taki sposób jakby kocóweczke ktoś po prostu obcioł nożyczkami wygląda to jak naturalny paznokieć półokrąglutki niewiem dlaczego tak sie dzieje wczesniej tak sie niedziało czy to jest wina tipsów żelu bo statnio kupiłam tipsy mleczne w sklepie z takimi produktami zapłaciłam za 100 35 zł i od tej pory takie żeczy zaczeły sie dziać prosze bardzo o odpowiedź :(:(

Gość po pierwsze
nie z czasownikami pisze sie osobno... i RZeczy na litość Boska..... :O a tips moze był źle dopasowany albo paznokieć źle odtłuszczony albo za słabo zmatowiony

Gość martyncia
mam takie pytaneczko ...jesli mam na przyklad 3 typy zelu ..gruntujcy , jednofazowy budujacy i nablyszczajacy to ten jednofazowy budujacy to mam normalnie polorzyc po gruntujacym ? bo budujacy to jest do drugiej warstwy zelu ....czy ten jednofazowy budujacy nadaje sie na 3 warstwy ???...:*

Skoro jest jednofazowy o jak może być budujący..? Jednofazowy oznacza gruntujący, budujący i nabłyszczający W JEDNYM. Nie potrzebujesz kłaść pod niego żelu gruntującego bo niby po co..? Robisz najnormalniej w świecie 3 warstwy jednofazowym.

Gość martyncia
nio wlasnie mnie to tez zastanawia jak moze byc jednofazowy budujacy ..ale chce zamowic sobie zestaw do zeli i w tym zestawie jest miedzy innymi zel taki jak jednofazowy aufbalgel klar -zel budujacy przezroczysty...z czym to sie je? jak mam uzyc tego zelu ? wiesz moze? buziaki:*

Gość martyncia
a i jeszcze jedno jesli polozylam pierwsza warstwe zelu i go nie przemylam bo podobno lepiej przemyc dopier nastepna warstwe zelu ..to na ta lepiaca sie pierwsza warstwe zelu moge nalozyc french do lampy a nastepnie polozyc nastepna warstwe zelu budujacego i dopiero przemyc?

Gość martyncia
najlepiej b bylo gdybys weszla na zestawy zelowe na allegro i tam jest zestaw xxxl z lampa uv i ten zestaw jest firmy SNC ..dosyc duzy ..slyszlam ze nawet dobre tam maja rzeczy i tam wlasnie jest ten zel miedzy innymi o ktorym pisalam ten zel jednofazowy budujacy..czy mozesz sprawdzic co to tak naprawde jest .moze ja cos zle czytam ...z gory dziekuje :*

Gość alija
Dziewczyny a co myślicie o tipsach z( gabrielle) .Mam te tipsy i pękają po bokach po dwóch tygodniach od nałorzenia żeli .Myślałam czy nie wypróbowac z innej firmy -co myślicie o tych ze sklepu z ozdobami DOBRARADA

Gość fiooleczka12318
Cześć:) chciała bym sie cos dowieziec na temat tipsów żelowych. niech ktos sie odezwie jezeli jest w stanie udzielic mi informacji. pozdrawiam:)

Gość malina1236
2 dni temu miałam przedłużane paznokcie na formie. Problem jest tego typu że juz mi odłazi żel na brzegach zaraz nad linią frencha. Robione były żelem jednofazowym. Warstwa która była nakładana na zdobienie po włożeniu pod lampe tak okropnie piekła jakby mi pazura do wrzątku wsadzili i po ok 8 sekundach musiałam wyciągać... nie mam pojęcia co to był za żel ( dziewczyna która mi je robiła twierdzi że to bardzo dobry żel i że długo sie trzyma)Ma ktoś jakieś pomysły dlaczego odłażą?

Gość basia210
witam mam pytanko dlaczego gdy chce nałozyc zel na brokat to on mi sie ciagnie razem z zelem rozmazuje sie zdazyło mi sie to juz dwa razy gdy nakładałam czarny brokat to on sie rozmazywał a srebny nie i w ten sposób czrny nachodził na srebny i powtórzyło mi sie to gdy nakładałam czerwona trawke przyklejała sie do pedzelka a inne ozdoby zatapiaja sie bez problemu czy to wina zelu czy ozdoby

Gość ga-stylistka
macie pytania piszcie na poczte ,jesli chcecie piekne pazurki tez zapraszam

Gość gość
Zmieńcie kleje - w salonach często korzystają z szajsu w ramach oszczędności. A dobry klej można naprawdę kupić za małe pieniądze, moje new nails kosztują kilka złotych. Jeśli robicie same paznokcie to naprawdę oszczędzanie jest głupotą.

Gość Kornelia3232
Jesli wybierzesz sie do profesjonalnego salonu kosmetycznego, nie bedziesz miala takich problemow :) polecam salon, do ktorego zawsze chodze Black Pearl w Krakowie przy ul Szlak :) jest strasznie fajny :D

Gość gość
Black g0wno. Ten "salon" naprawdę jest taki marny, że pies z kulawą nogą tam nie zagląda i dlatego tak desperacko szukacie naiwnych po forach? :o