Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneczka88-88-88

z amnestią- da radę ?

Polecane posty

Gość aneczka88-88-88

otóz bede miala z roszerzenia z matmy prawdopodbnie amnestie albo 30-pare % , z gegry roz. ok 70 %, a ang roz. ok. 60-paru % - mam szanse na ekonomie albo jakies kierunki typu geografia- oczywiscie na dzienne ???? czy jestem z góry skreślona przez matmę ??? Będą sie patrzec na ta amnestie jak wybiore kierunki gdzie patrza tylko na gegre i ang ??? błagam odpiszcie... ;(

wydaje mi się ze raczej z amnestią nie będa brali pod uwagę, chociaz nie wiem, bo tak na prawde oni sami tego nie wiedzą :]

AMNESTIA - Amnestia – jednorazowe darowanie lub złagodzenie prawomocnie orzeczonych kar lub środków karnych za popełnione przestępstwa wiec przestancie z ta amnestia! Bo oblana matura nie jest przesteptwem! BADZCIE MADRZEJSI OD SWEGO MINISTRA!!!! i przestancie uzywac slowa amnestia do umownego zaliczenia matury!

Gość ktos inny sie wypowie

Gość a studiuje ktos w ogóle kto do
stał w tamtym roku amnestię ?

wątpię by z amnestią przyjmowali na studia dzienne, w koncu to oblana matura!! jak ty masz sobie poradzic na studiach skoro z glupią maturą nie dałaś rady;o

blagam, nie mowcie amnestia :O ludzie, czy poziom ludzi podchodzacych do egzaminu dojrzalosci jest tak kiepski, ze nie wiedza, czym jest amnestia? Ze minister taki, jaki jest, to juz na to nic nie poradzicie, ale blagam, badzcie madrzejsi!!!!! Nie robcie wstydu :O

Gość vrh
jak ty masz sobie poradzic na studiach skoro z glupią maturą nie dałaś rady;o co za glupie gadanie ;| czyli jestem za glupia na studia bo nie moge nie zdac matury tak?gratuluje myslenia, a wiesz, ze moze jakbym pisala rok temu to bez problemu dostalabym sie na kierunek jaki bym chciala? ale tak to trudo zrozumiec niektorym.. teraz, kiedy gegre dali latwa to ja z ta swoja matma nie dam rady..

Gość aneczka88-88-88
dokladnie... polecam sciagnac arkusz z roz. matmy a potem się wypowiadać...w domku to kazdy na spokojnie sobie rozwiąże zadania ale jak dochodzi ogromny stres to juz nie jest tak rózowo... ale nawet jak ktos ma amnestie z 1 przemdiotu a reszte napisał w miare to naprawde nie ma juz zadnych szans ??? jakim prawem zostanie takie swiadectwo z góry odrzucone ???? :(

Gość na Politechnike to na bank cie
nie przyjma!! bynajmniej w gdansku tak jest ale mysle, ze w innych szkolach tak samo!!

Gość aneczka88-88-88
a jesli jednak bede miala z tej roz. matmy te 30-pare % to w uczelniach na które składam po przeliczeniu na podstawe da to jakies 50-pare % ( a podstawa w tym roku słabo wypadła) z gegry i ang. tez mam jakies w miare wyniki z rozszerzeń to moze jednak przyjmą mnie gdzieś ?

Gość ingie
złotko, wybacz. jakbys pisała za rok, to najzwyczajniej w świecie miałabyś oblaną maturę i tyle, figa z makiem - takim prawem ludzi z "amnestią" traktuje się jak takich, którzy po prostu nie zdali. obawiam się, że żeby dostać się gdziekolwiek na dzienne trzeba mieć w główce troszkę więcej. poza tym nikt ci nie kazał zdawać rozszerzonej matmy, wybacz, ale teraz ponosisz tylko i wyłącznie konsekwencje własnej decyzji. błagam was ludzie, nie zwalajcie winy na arkusze, bo to nie arkusz ma być układany pod ucznia, tylko uczeń ma mieć wiedzę, żeby zdać egzamin. także sorry winnetou, na twoim miejscu przysiadłabym nad majzą i pisałabym poprawkę w przyszłym roku, a teraz to albo zrobiłabym sobie wolny rok, albo pojechałabym na wolontariat, czy robiłabym jakieś kursy. a propos nieszczęsnego słówka "amnestia": obawiam się, że teraz słowo to na tyle zrosło się z nowym znaczeniem, że nie ma szans na wyplenienie go. ale traktując określenie "amnestia maturalna" jak związek frazeologiczny, w którym jeden z wyrazów traci swoje pierwotne znaczenie na rzecz ogólnego znaczenia wyrażenia, można to zaakceptować ;) pozdrawiam - tegoroczna maturzystka.

Gość lona852
gadacie glupoty... a dlaczego w zeszlym roku POLITECHNIKA WARSZAWSKA przedluzyla proces rekrutacji?? i czekala na ludzi z amnestia?? przyjmuja ale jak juz naprawde nie ma osob ze zdana cala matura... musisz zlozyc swiadectwo byc moze sie uda:) a jesli pojdziesz na kierunek gdzie patrza na anlgika i gegre to mysle ze na matme patrec nie beda... zlaszcza ze to rozszezona...

Gość aneczka88-88-88
ale moje drugie pytanie bylo czy jesli nie dostalabym tej 'amnesti" bo mialabym jednak te 30-pare % to co szans brak ? jak sadzicie ?

ciupaga spadaj z tego topicu i nie martw sie o nas ok? ciagle dorzucasz swoje niepotrzebne 3 grosze, skad ty mozesz wiedziec kto sie utrzyma a kto nie na studiach scislych..i nie mow mi zaraz, e to swiadczy o naszej zle zdanej maturze z matmy bo tylko sie pograzysz..

Gość łączenie
Czy z matura Gierdychowska przyjmuja na studia zaoczne? 15:51 Humanistka straszna boje sie ze nie zalicze angla pisemnego 15:52 GierDychowska powiadasz 15:56 fabryka kolczyka D jak d**a giertycha nie szukam nikogo. o! 17:15 gddh sorry giertychowska pola ustny 90% angla -35 pisemny angiel nie mam piejcia polak pisemny ok 80 biola ok 70 i jak myslicie? 17:16 taki ktos tylko Giertycha hahahaha........... 17:17 fabryka kolczyka ladnie ci poszlo, mysle, ze angol zdasz, tylko etraz tak ci sie wydaje, ja mam kiepska sytuacje z matma i tez sie obawiam, co bedzie z moimi studiami ja bym cie przyjela na zaoczne nie szukam nikogo. o! 17:20 gddh dzieki za odpowiedz kurcze no obawaim sie tego angla , szkoda by roku starcic

Gość jejku jejku jejku
pomyśl. mogą wybierać kandydatów z tysięcy osób, które napisały maturę rewelacyjnie i trochę mniej niż rewelacyjnie. i to te osoby zajmą miejsca na listach przyjętych na uniwerki. z "amnestią" możesz mieć problem z zaocznymi... ja miałam matury na ok 85-90proc wszystkie, poza rozszerzoną historią - 45proc.. dostałam się tylko na zaoczne (socjo)

Gość life is brutalll
złośliwa ciupaga - jak nic jestes po tej amnestii czy jak tam sobie chcesz to nazwać:o i to cie boli:classic_cool:

Gość hahahahhag
O co ci dziewczę biega, dałaś ciała, maturka poszła kiepsko, studia dzienne na państwowych uczelniach są oblegane. Tyle. Są od Ciebie lepsi. Po prostu.

No i co z tego? Sa lepsi, od was tez sa lepsi w dowalaniu, wiec, dajcie spokoj. Juz normalnie porozmawiac nie mozna. Frustraci wylewaja tony jadu, poslizgnac sie mozna :O Powiedzcie mi prosze taka rzecz: jak liczycie te procenty? Widzialam tylko przykladowe odpowiedzi , niewiadomo w jakim kluczu beda oceniane matury. Moze ktos mi wytlumaczyc?

ktos tutaj napisal ze tak naprawde nie ma ludzi z cala zdana matura-otoz sa a ja jestem tego przykladem. Malo tego ja to dopiero mialam stresa bo jestem rocznik 86 pierwszy raz nowa matura. I wtedy co zadnej amnestii nie bylo olega nie zdal matmy wtedy nie dal w styczniu i co przyszedl czerwiec i dowiedzial sie ze musi dalej do skutku a mlodsi nie musza bo amnestia. Na marginesie do 3 razy sztuka zawzial sie w sobie zdal i to niezle i studiuje na AGH. Jesli juz nie myslicie nad konsekwencjami oblania matury to na Boga:miejcie chociaz troche honoru...