Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katiiii

nie moge uzywac tabsow!

Polecane posty

Gość katiiii

hey dzieczyny nie moge uzywac tabsow ze wzgledu na zdrowie. z prezerwatywa sie boje, bo mala skutecznosc. co proponujecie?

jesli juz rodzilas to spirala. jesli nie to prezerwatywy + globulki/ środki plemnikobojcze.

no to masz nieciekawie... tez bym sie bez gumek bała czyli plastrów też nie możesz??? hmmm gumka+globulka to tez trochę mało... nie wiem nie wiem może spytaj ginekologa

Gość kaczka podcieraczka
prezerwatywy wcale nie mają małej skuteczności zreszta można je łączyć z innymi srodkami

Gość katiiii
nie mialam jeszcze dziecka. szkoda, ze wycofali delfen :/ nie ma nic innego poza globulkami a one sie strasznie pienia

Podobny dylemat miałam blisko 2 lata temu. do tego dochodziło uczulenie na lateks a niespecjalnie było mnie stać na luksus nielateksowych prezerwatyw.Początkowo się ociągałam ale im więcej czytałam, tym więcej rozumiałam. Wstępnie stosowałam z zabezpieczeniem prezerwatywą, ale tylko kilka miesięcy, bo dość szybko złapałam o co chodzi i.. polecam. Przy prawidłowym i systematycznym stosowaniu - skuteczność bliska tabletkom:http://www.npr.prolife.pl/metoda_podwojnego_wskaznika.htm

katiii- kiedys chciałam kupic krem plemnikobojczy i pani w aptece pokazywała mi kilka w róznych przedziałach cenowych wiec moze wybierz sie po prostu do apteki :) ? delfen nie był jedynym takim kremem na rynku przeciec ;>

Gość katiiii
mieszkam w Katowicach i obeszlam juz chyba z 5 aptek w samym centrum i wszedzie proponuja mi tylko globulki

Gość katiiii
moniak nie pamietasz moze jak te kremy sie nazywaly?

ojjj nie... to było dawno, prawie rok biore tabletki wiec juz nie interesuje sie kremami, ale słyszałam od koleżanek, że w Polsce mozna juz dostac tylko globulki ;/ no kurcze krem sie chociaz nie pieni...

Gość katiiii
co za bezsens.

Gość metody anty
prezerwatywa + globulki prezerwatywa + metody naturlane (Wada: trzeba się okresowo powstrzymywać:( spirala (także dla nieródek, ale musisz akceptować niewielkie ryzyko infekcji i znaleźć dobrego lekarza, który załóży ją przez twoją szyjkę najlepiej ze znieczuleniem) a może cerazette? nie możesz rbrać wszystkich pigułek czy tylko tych z estrogenem?

Gość katiiii
bralam yasmin zle sie czulam i bardzo przytylam do tego pojawil mi sie zakrzep bralam harmonet i to samo. co to jest ten cerazette?

Gość kolkaaa
Cerazette to tabletki anty dla karmiących matek. Ja od 3 lat stosuję prezerwatywy i w ciążę nie zaszłam. Jeśli prezerwatywa nie pęknie, nie jest uszkodzona i nie zsunie się z członka, to jest 100% skuteczna.

cerazette to mini pigułka ktora zawiera tylko progesteron. W odróżnieniu od złożonych preparatów może być stosowany u kobiet nie tolerujących estrogenów (czyli mozliwe ze dla Ciebie), ich wada jest jednak to że trzeba je brać dokładnie co do kilku minut, nie mozna sie spóźniac po kilka godzin jak przy pixach dwuskładnikowych.

Gość katiiii
glowny problem u mnie to slabe krazenie. spytam o nie mojego ginekologa. hm ciaza w moim wieku w ogole nie wchodzi w gre, bo przekresle tym samym swoje studia dlatego musze miec pewnosc, ze w ciaze nie zajde. a czytalalam na tym forum ze prezerwatywy moga miec niewidoczne defekty, czyli male dziurki, ktore nie zawsze mozna zauwazyc jesli sie nie naleje do nich wody, a nie zawsze sa srodki :P

Mają też niższą skuteczność, niż dwuskładnikowe - ale i wyższą, niż prezerwatywy.

Katii - przykro pisać, ale jeśli ciąża jest nieakceptowana w 100% to najlepszym wyjściem jest brak współżycia. MUSISZ liczyć się z niewielkiem - ale jednak - ryzykiem ciąży.Bez względu na ilośc i jakość zastosowanych środów.

Gość najwyżej usuniesz

Gość katiiii
bardzo smieszne