Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aldonaaaa

kiedy dni najbardziej płodne....?

Polecane posty

Gość aldonaaaa

witam kiedy wystepuja dni najbardziej płodne przy 31 dniowym cyklu...?

Gość Oliweczka84
aldonaaa ... różnie to bywa ... ale w Twoim przypadku wydaje mi się, że dzień 15, 16 i jeszcze 17-sty :)

Gość aldonaaaa
a stosujac w tych dniach stosunek przerywany duze jest prawdop. ciązy?

Gość klara 82
duże

Gość aldonaaaa
dzieki za wypowiedzi - tak myslaalm :)

Gość Leonella
zgadzam sie z Karolinką :)

Gość Kochani.............
a przy 25 dnowym cyklu?

Gość Aniołek *
11, 12, 13, 14 :D przy 25-dniowym cyklu to raczej te dni :)

Gość aldonaaaa
czyli chyba trafiłam w te dni, dzisiaj pobolewa mnie podbrzusze czy moze to cos oznaczac?

Gość aldonaaaa
??

Gość Aniołek *
aldonaaaa ... czekaj cierpliwie :) Choć wiem, że ból brzucha jak na miesiaczke wcale nie musi oznaczać ze miesiączka przyjdzie :)

Gość nie tak to wygląda
31 minus 12-16 dni, czyli dni płodne nie wypadają srednio 14 dni od poczatku cyklu tylko od końca. Czyli w Twoim przypadku 15-19 dni cyklu.Ale tego nie mozna tak generalizować bo akurat moze Ci nagle wypaść krótrzy albo dłuższy cykl

ja ma cylke 29 dniowe i kochałam sie 7 dnia cyklu,tuż po okresie okres niby bezpieczny he...zaszłam w ciąże jestem w 7 miesiącu...nie wierze w kalendarzyki!!!

Gość nie tak to wygląda
nigdy nie wiadomao czy cykl sie nagle nie skróci albo wydłuży i atk mogło być w Twoim przypadku a dni niepłodne- pewne są tylko 3 dni po jajeczkowaniu, tak wiecnawet zaraz po okresie mozna zajść, albo i podczas bo nawet okres nie daje gwarancji w przypadku krótkich cykli np cykl 21- wteorii 21-16= 5 dni niby niepłodnych ale niech jajeczkowanie bedzie 5 dnia cyklu bzykasz sie np dzien wczesniej podczas okresu a plemniczki sobie przeżyją i doiero następnego dnia dojjdą i bach

perełka no nie było wyjścia, musiałaś mieć wcześniej owulację, tak się zdarzyło akurat tym razem, i do tego plemniki też mogą pewien czas przeżyć.

napisałam wcześniej w 7 miesiącu:)w 7 tygodniu jestem:) Co do tego że miałam ta owulacje wcześniej to nie mam wątpliwości.Nie rozumiem tego,ale...tak miało widocznie być i dla mnie to jest cud!

Gość M a c e d o n i a
a Owulacja ma miejsce wtedy gdy wydzielina jest ciągliwa ??? Jeśli ja mam bardzooooo ciągliwą i przeźroczystą wydzieline jakieś 3 dni pod rząd w miesiacu .... Jest to zawsze dzień ... 12, 13 i 14 pezt cyklach 29 dniowych ... to ... to są moje dni płodne ???? Czy może być tak, że ta wydzielina jest własnie wtedy a owulacja np. dnia 18-tego ??? Czy zawsze gdy wydzielina to Owulacja ???? jak to jest???? ...bo tego nie rozymiem :)

Gość nie tak to wygląda
nie wiem jak to w Twoim przypadku to moze niepokalane poczecie, hehheeh- zart oczywiście. Ja od lat stosuję metodę termiczno objawową ale nie dokońca bo tak jak w Twoim przypadku bzykam sie czasmi - na własną odpowiedzialnoś do 7 dnia cyklu a mam 28. I mam 1 dziecko planowane - co prawda płeć nam nie wyszła bo bzykalismy sie po jajeczkowaniu wtedy to był 16 dzien cyklu i wyszła dziewczynka.

Gość nie tak to wygląda
a chłopaki- plemniki żyją do 72 godzin wiec maja pole do popisu....

Gość M a c e d o n i a
nie tak to wygląda - moze Ty mi powiesz? Widać, że się znasz :D

Gość M a c e d o n i a
... ??? ... Proszę o Odp. 🌻

Gość nie tak to wygląda
Ilość śluzu wzrasta przed owulacją jest to wynik estrogenów, które wspomagają plemniki, wiec potem jezeli n ie ma śluzu potem to nie mozliwa jest owulacja- tak mi sie wydaje nie wiem jak to jest w przypadku jakich ś schorzeń?? na 100% pewnosć ma się dopiero wtedy gdzy współzyje si e 4 dnia po szcycie sluzu Bo np 2 dni przed szcytem sluzu owulacja ma miejsce w 18 %, 2 dni po w 6%, wiec nadaj ryzyko jest duże

Gość nie tak to wygląda
sory ze tak długo ale moja żabka wstała i musiałam chwilke sie nią zająć

Gość nie tak to wygląda
a owulacja jest w tedy kiedy ten śluz jest najbardziej przezroczysty i rozciągliwy w stosunku do pozostałych dni wiec mozna to stwierdzic dopiero tego dnia kiedy albo sluz sie zmieni albo zniknie

Co innego teorie, a co innego praktyka. Dużo jest historii o tym, że dziewczyny zachodzą w ciążę zaraz po okresie, w czasie okresu lub zaraz przed. Nasz organizm to nie maszynka zaprogramowana tak jak napisane w podręczniku. \"Nie znasz dnia ani godziny\" :) Polecam testy owulacyjne :)

Gość nie tak to wygląda
no włsnie zastanawiałąm sie nad testami, kupujecie na niecie czy w aptece i jakie są ceny.

Gość M a c e d o n i a
a co to są te testy ? ile one kosztują ? Jak się to wykonuje ??

ja kupowalam na necie, bo najtaniej. na allegro mozna kupic rozne rodzaje w roznych cenach, ale drozsze nie oznaczają lepszych. wszystkie polegają na tym samym - mierzą obecnosc LH, wiec nie warto sugerowac sie ceną czy \'ladnym\' opakowaniem.