Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 malenka16

Solarka

Polecane posty

Go艣膰 malenka16

Solarka- tak, czy nie? Co o tym myslicie, wady i zalety.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 blade lico
ja mam strasznie brzydki kolor twarzy. blady z odcieniem szarosci. wiec chodze sie opalac. niestety moja twarz jakos nie chce sie opalic. chodze raz w tygodniu na 10 minut. dwa dni jestem lekko opalona a potem znowu blada.czasami ide 2 razy w tyg.reszta ciala sie jakos opala a nawet za mocno czasami.ale twarz leciutko zabrazowiona. teraz pojde na 15 minut moze dluzej wytrzyma. chodze juz od 2 lat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malenka16
up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 na pewno zdecydowanie
niezdrowa, kazdy dermatolog to potwierdzi. Juz raczej samoopalacz, bo dziala tylko na nask贸rek, nie na sk贸re.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ograniczeniaaaa
na solarium powinno sie wpuszczac od 18-stego roku zycia :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bez recepty
http://www.bez-recepty.pgf.com.pl/index.php?co=artyk&id_artyk=259 Wiele os贸b chodzi do solarium, s膮dz膮c, 偶e sztuczne opalanie jest bezpieczniejsze dla sk贸ry, gdy偶 艂atwiej jest – ni偶 przy tradycyjnym pla偶owaniu – unikn膮膰 oparze艅. Tymczasem sztuczne promienie niszcz膮 sk贸r臋 bardziej ni偶 promienie s艂oneczne. Aby sk贸ra zbr膮zowia艂a pod wp艂ywem opalania w solarium musi poch艂on膮膰 gigantyczn膮 dawk臋 promieniowania UVA – od stu do tysi膮ca razy wi臋cej ni偶 na pla偶y. Ultrafiolet emitowany przez opalaj膮ce 艂贸偶ka wnika g艂臋biej ni偶 UVB i powoduje wi臋ksze szkody, m.in. uszkadza w艂贸kna kolagenu i elastyny. Sztuczne promieniowanie nie wp艂ywa r贸wnie偶 na syntez臋 witaminy D3 w organizmie, gdy偶 lampy nie emituj膮 promieni ultrafioletowych typu B. Dowiedziono te偶, 偶e UVA inicjuje i pot臋guje kancerogenne skutki UVB, co oznacza, 偶e opalanie w solarium mo偶e zwi臋kszy膰 ryzyko oparze艅 i nowotwor贸w sk贸ry.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malenka16
Dzi臋ki za opinie. Mo偶e kto艣 jeszcze si臋 wypowie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alicja_m
jestem zdecydowana przeciwniczka solarki, uwazam ze lepiej opalac sie naturalnie albo uzywac kremow brazujacych, naczytalam sie juz troche o tym co sie po solarce moze dziac. w wakacje lubie troche "zazyc slonca":) a wiadomo ze jak czasem trzeba sie gdzies pokazac to mozna uzyc balsamu braz i tez jest gites. zreszta zawsze mam opakowanie dove summer glow, wiec jak jest jakies wyjscie to sie ze trzy razy nasmruje i jest ok:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malenka16
up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w zeszlym roku
zaszalalam i chodzilam na solarke. po miesiacu chodzenie srednio 2 razy w tygodniu zauwazylam na szyj skutki tego tzn. bardzo szorskta i zniszczona sk贸ra. nawet nie chce wiedziec jaka w dotyku maja typowe solarki. od tamtej pory zrezygnowalam i nigdy wiecej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jak sie chodzi 2 razy w tyg
to nie dziwne ze sa takie skutki:O powinno sie chodzic raz na dwa tygoodnie , czyli dwa razy w miesiacu, tak jest najbardziej optymalnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 raz na 2 tyg
to nie ma po co chodzic bo ci wsystko zejdzie, ja chodze raz na tydz na 10 min i dobrze sie czuje. Oczywistym faktem jest, ze smaruje sie czesto, prawie co drugi dzien balsamem do skory suchej no i robie peeling dzien przed solka

Udost臋pnij ten post