Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dre4er

kto się zna trochę na zwyczajach psów? - pytanie

Polecane posty

Gość dre4er

Mam dwa psy, suczkę i pieska. Piesek wszystko grzecznie zjada. Zauważyłam ostatnio że suka... zakopuje swoje jedzenie. Nie daję im jakichś resztek z obiadów, ale rzeczy specjalnie dla nich kupowane i gotowane. Rozumiem gdyby głodowała, i chciała to zachować na "gorsze czasy", ale dostaje jeść regularnie i wcale niemało (czesto nie zjadają nawet wszystkiego). Jak potem widzę że ona wcina coś wykopanego z ziemi, umorusanego w piachu to niedobrze mi. Kto się zna troszkę na zwyczajach zwierząt? Czemu pies zakopuje jedzenie?

Gość pozbądź się reklam
moze obawia sie zostawiac , bo pies moze jej zjesc?..

Gość kobiety sa zawsze bardziej
zapobiegliwe. Moze mysli o szczeniakach?

Moj pise tez zakopuje zarcie. A potem nawet jak ma w misce to i tak pierwszo zajda tamte wykopane. Ma takze mode ze nie je z miski np. caly dzien i kiedy wyrzuca sie je na podworko ona szybko wcina. Nie wiem o co chodzi ale ma tak od malego. A ma juz prawie 12 lat.

Gość prawie kazda kobieta tak ma
psy tak robią, to instynkt w naturze przecież jedzenie raz jest, raz nie ma jak ma sie go dużo ,to lepiej zakopac na gorsze czasy a taka odkopana zdovycz jest dla psa atrakcyjniejsza

Gość ja obstawiam
ze sunia moze miec poczatki ciazy urojonej, ale to tylko przypuszczenia :)

Gość pozbądź się reklam
wiesz, tak pomyslalam... pies latwiej trawi jedzenie nadpsute nie chce Cie martwic, ale jesli takie zachowania nastapily ostatnio, skonsultuj sie z weterynarzem, moze miec niedokwasote

one to chyba mają w naturze,mój pies ma jedzenia tyle ze nie może tego przejeść a zawsze sobie coś zagrzebuje.może to po prostu chodzi o to że w tej chwili pies nie jest głodny i woli sobie zostawić na póżniej

Gość a moje psy domowe
kiedys czesto wkladaly cos do kwiatkow albo do dokla pod krzaczkiem na podworku. teraz juz im przeszlo ale czasami jeszcze sie zdarzy, ze jeden polozy cos na kanapie a potem ryje norem po przykryciu zeby zakopac :D

Gość dre4er
z tym że "chowa" przed psem może być racja. Pies jest bardzo zazdrosny, np. wyje jak ona jest głaskana, a jak postawię dwie miski (jednak dla niej, druga dla niego) to biega od jednej do drugiej i wyjada. Ona mu ustępuje. Nie jest ani zazdrosna o pieszczoty, ani o jedzenie. Więc daję im jedzenie tak, że suczkę wołam do domu i zjada w domu, a psu wynoszę przed dom. Ale nawet jak ona dostaje w domu, to łapie z miski jakąś kość i staje przed drzwiami. Otwieram jej, to biegnie w poszukiwaniu "fajnego" miejsca, namiętnie wykopuje dziurę, wkłada tam zdobycz i nosem przysypuje ziemię, po czym znów wraca do domu i spokojnie zjada resztę. :)