Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sexsexsex

prezerwatywy a drozdzaki

Polecane posty

Gość sexsexsex

od roku mam problemy z drozdzakami pochwy-ostatnio wykryto je rowniez u mojego faceta-czy to mozliwe zebysmy pomimo uzwania prezerwatyw zarazali sie wzajemnie?

Gość klaudis
oczywiście ze tak

Gość łączenie
23:08 yut jezeli oral jest to mozliwe . 23:10 ja obstawiam powinniscie oboje je wyleczyc, i on i ty Mozesz tez zapytac sie lekarza, czy prezerwatywa czasem nie wywoluje tych drozdzakow. Poza tym tworzywo z jakiego zrobione sa prezerwatywy pelne jest niewidocznych "golym okiem" otworow, bycmoze drozdzaki sa na tyle male, by sie przedostawac 23:17 kiss1979 a wyleczyliscie sie? polecam flukonazol. na recepte ok 6zl . tam jest jedna tabletka doustna! w ciagu 72godz bedziecie zdrowi jak ryby. Nie polecam clotrimazol'u,. dlugotrwala meczaca kuracja dla faceta i guzik daje. kobiety lecza sie krocej i tez bezskutecznie. Aha jesli piescicie sie reka drozdzaki mozesz przeniesc w momencie nakladania gumki. wtedy prezerwatywa nic nie daje. najlepiej dajcie sobie 3 dni na wyleczenie, potem bedzie ok. powodzenia nika 22:10 sexsexsex dobra mam jeszcze jedno pytanie- bylam u lekarza powiedzial ze mam drozdzaki (z posiewu) ale ze to normalne ze w pochwie kobiety sa, tylko czasami biora gore jesli srodowisko im sprzyja-ja mam za malo palczek mlekowych. dal mi flumycon (1 na miesiac) i teraz lactovaginal-wiec skoro normalnie mam drozdzaki w pochwie to nie zaraze nimi chlopaka? 23:19 kiss1979 jesli on ma teraz to bedziecie sie zarazac do emerytury ( bo nie starczy na lekarstwa) ale serio. niech on idzie do dermatologa albo z zaprzyjaznionej apteki zdobedzie to samo lub flukonazol i sie wyleczy. ja mialam ten problem od 3 lat. od mojego lekarza dostalam liste jak mozna dostac drozdzaki i az usiadlam. to powoduje infekcje badz sprzyja powrotom 1- wiadomo sex 2- antybiotyki 3-korzystanie z cudzych recznikow lub zle upranych w hotelu 4- siadanie na desce klozetowej w miejscach publicznych 5- uzywanie zbiorowego papieru toaletowego ( jak ktos urwie, podetrze sie a ma i ty po niej/ prezent gotowy 6- zbyt czeste mycie 7- rzadka wymiana tamponow 8- uzywanie plynow do higieny intymnej( pachna ale szkodza) najlepsze jest szare mydlo 9 noszenie nieprzewiewnej bielizny i ciasnych spodni/ getrow 10- uwaga na pieszczoty reka ( wiadomo bakterie) to by bylo najwazniejsze. ja dopiero po wizycieu brytyjskiego lekarza zostalam uswiadomniona i WYLECZONA chucham na zimne i od 2 lat NIE MAM nika 00:29 lalunia bb Haj mialam kiedys ten sam problem non stop stany zapalne i co sie wyleczylam to wracalo chodz chlopak byl zdowy!!Zawsze uzywalismy prezerwatyw podczas stosynku a ona pooduje otarcia minimalane ale sie zdazaly a to juz jest najlepsza droga dla bakteri !!Od 2 lat nie uzywamy prezerwatywy i stany zapalne znikly nie wiem czy to od tego czy nie ale cos w tym jest!Proponuje sie wyleczyc i ograniczyc prezerwatywe! 08:07 sexsexsex on sie leczy-dostal fluconazole i jakas masc (nie clothrimazol). nie moge nie uzywac prezerwatyw bo tabletki zle na mnie dzialaja a w kalendarzyki czy same globulki jakos nie wierze

Gość przegrana sprawa
tez mam problem grzybicy,flukonazol to chyba antybiotyk? ja mialm 3 globulki clotrimazolu, moj chloapk ta masc, i newiele pomoglo,

Gość aamelkaa
u mnie bylo to samo...uzywalismy tylko gumek...i byly nawroty co 2/3 m-ce...mialam juz dosc...... poszlam do gina i leki dostalam nie tylko ja ale i moj partner... od pol roku jest super...nic sie nie dzieje...a teraz nie uzywamy juz gumek :) pytalam lekarza czy to mozliwe ze uzywamy gumek i ciagle ta infekcja nawraca...- a on na to: OCZYWIśCIE!!!!

Gość przegrana sprawa
a nam wlasnie kazal uzywac prezerwatyw, czym sie wyleczylas amelko?

Gość szuru-buru
teraz nie pamietam, sprawdze w domu wieczorkiem i dam znac na pewno to byly antybiotyki, tabletki do lykania dla faceta , a dla mnie globulki i tez tabletki do łykania... Wierz mi, ze do tej pory myslalam ze prezesy chronia...nie tylko przed ciaza ale przed drozdzakami tez...

Gość szuru-buru
a najfajniejsze, ze moj facet nie wiedzial ze jest zarazony (bo pewnie jak wiesz, u facetow jest to bezobjawowe). Troche mialam mu za zle ze mnie tym zarazil...tym bardziej, ze byl moim 1-wszym facetem...ale juz, bylo -minelo. jestesmy zdrowi:)

Gość aamelkaa
szuru-buru - to ja aamelkaa chyba sie zaczernie, bo pomylilam sie...

Flukonazol to nie antybiotyki-Tam jest tylko jedna tabletka doustna i do 72 godz wszystko z ciebie wychodzi. nie wiem czemu sa na recepte w Polsce. Ja szlam do zwylej apteki w Londynie i kupywalam od razu bez chorych pytan o durne recepty. Clotrimazol to cienias- nic tylko sie \"pienilam\". Gdybyscie podejrzewaly nawrot drozdzakow zaaplikujcie sobie galki propolisowe dostepne a sklepach zielarskich. nie maja w sobie nic przeciwgrzybicznego a nie wiem dlaczego dzialaja. aha moja babcia zamiat profilaktycznego lactovaginalu raz na 3 dni wklada sobie tampon nasaczony jogurtem naturalnym . Mowi ze tam tez jest kwas mlekowy i na leki szkoda jej pieniedzy. Ja tam nie probowalam wiec nie wiem

Gość sexsexsex
no dobra ale jak nie moge uzywac tabsow i odradzacie gumki to niby czego mam uzywac?:) lekarz wiedzial ze uzywam gumek i nic nie powiedzial. poza tym zanim sie cos pojawilo uzwywalam gumekponad pol roku

jesli rodzilas proponuje spirale, jesli nie to implant lub zastrzyk hormonalny. wiem, to radykalne ale nawet nie probuj czegos takiego jak globulki- zaszkodza ci przy twojej przypadlosci. Poza tym zapytaj lekarza o tabletki cerazette- moja psiapsiolka je bierze bo nie moze innych. plusem jest to ze nie masz prawie okresu, nie tyjesz, nie zmniejsza sie libido. ona pali jak smok i w ciazy miala zakrzepice dlatego nie moze brac innych. poczytaj gdzies o niej, moze beda pasowaly. wiem tylko ze to szczegolny rodzaj minipigulki zatrzymujacej owulacje i zageszczajaca sluz. no i musisz ja brac dokladnie co do godziny bez przerw , przez 28 dni.

Gość sexsexsex
nie rodzilam. a te tabletki nie sprzyjaja infekcjom pochwy?

Gość sexsexsex
no niby inne tabletki to tez tylko homorny a wlasnie sprzyjaja rozwijaniu sie infekcji pochwy :)