Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniaaaaaaaaaaaaaaaaa

Naturalne tabletki

Polecane posty

Witam , czy zna ktoś może jakies naturalne tabletki ziołowe albo coś w tym stylu ,żeby ustabilizowac hormony w organizmie ?

Gość a jakie hormony
bo ja zamierzam brac agufem na wyrownanie prolaktyny. ale boje sie zaczac go brac... :P

Gość aaasssiiiaaa
agufem to podobno ziolowe tabletki. wyrownuja poziom prolaktyny i jeszcze jakiegos jednego hormonu-nie pamietam jakiego... estrogenu? stabilizuja cykl miesiaczkowy, łagodza objawy PMSu. sa jeszcze inne tabletki podobno mocniejsze - castagmus czy cos w tym stylu.

Wiesz co , ogólnie chce żeby moje hormonki doszły do ładu , nie zażywam tabletek anty ani innych chemicznych bo jakoś nie moge sie do nich przekonać ! Ostatnio strasznie sie pocę do tego zaczeły mi sie problemy z cerą i zauważyłam na brodzie , szyi , na brzuchu rosną mi włoski :( a te tabletki które ty zamierzasz kupić to są na receptę i ile kosztują ? :) dzieki i pozdrawiam :)

Gość aaasssiiiaaa
ja juz kupiłam sobie 1 opakowanie agufemu. dopiero pozniej znalazłam info. ze te drugie są lepsze (mocniejsze), ale jak juz te kupiłam to zaczne je brac. są bez recepty i kosztuja 13 zl. za 30 tabletek. bierze sie 1 dziennie, rano przez 3 m-ce. pozniej jak sie chce brac dłużej to trzeba lekarza zapytac czy mozna... ;)

Gość aaasssiiiaaa
objawami nadmiaru tego hormonu prolaktyny na ktora one m.in dzialaja moze byc wypadanie wlosow, problemy z cerą, nadmierne owlosienie i przede wszystkim tzw. mlekotok. wyciek takiego jakby mleka z brodawek jak sie je scisnie.

Kurcze to chyba spróbuję :) ciekawa jestem efektów no i chyba nie mają skutków ubocznych ? :) tak czy siak powinnam pojśc do endokrynologa żeby zbadał które hormony nie sa w normie :) dzięki za info :)

to nadmierne owłosienie i problemy z cerą by sie zgadzało , mleko mi nie wypływa hehe :)

Gość aaasssiiaaa
ja mam mleko, nadmierne owlosienie i wypadajace wlosy. cera nawet ok. a mleko nie zawsze mam. czasem jest a czasem go nie ma... dziwne... zobaczymy jak te tabletki zadzialaja. na forum o ginekologach, antykoncepcji sa topiki o tych lekach. zwlaszcza o tym castangusie (nie wiem dokladnie czy to tak sie pisze). pisza tam jak i czy komus pomogly te tabletki. mozna sie wiele dowiedziec bo jak poszlam do apteki to mi nic nie doradziły. a pozniej jak znalazlam na forum ten lek i poszlam do apteki zapytac o niego to musialy zamawiac bo nie mialy... spadam spac. ;)

Gość Yeeaaah
A u lekarza nie możecie zapytać? Samodzielnie zamierzacie regulować hormony :o

Gość ale to ziolowe tabletki
to im nie powinny zaszkodzic. chociaz dobrze byloby zapytac lekarza. chociaz na ulotce pisze, zeby dopiero jak chce sie dluzej przyjmowac te leki to aby skonsultowac to z lekarzem. 3 m-ce mozna brac bez obaw.

Gość ewela89

Podbijam watek...a brała może któraś z Was Ovarin? czytałam , ze pomocny jest nawet przy policystycznych jajnikach, w sumie skład bezpieczny- witaminy, kwas foliowy, inozytol. Będę wdzięczna za ospowiedź

Kup sobie Ovarin, ma dobry skład, nie zaszkodzi ci na pewno a właśnie pomaga wyregulowac gospodarkę hormonalna