Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ki...

czy jest jakas rada na

Polecane posty

Gość ki...

pracoholika? On dzien na dzien przychodzi ok 22 i nie ma sily by zjesc nie rzadko wogole nie zje bo jest tak domeczony. Kladzie sie spac odrazu. Co zrobic , zeby on zwolnil tempo . Mowi , ze robi to dla nas , zeby pozniej bylo nam dobrze ale ile mozna?

Gość a ile ma lat
?

Gość z tego co wiem ...
to chyba nie ma zadnej rady, ewentualnie ultimatum. Ja jednak polecam szczera i trudna rozmowe na temat planowania czasu. Moj facet tez jest pracoholikiem, jednak znajduje dla mnie czas bez problemu, tylko pozniej zmeczony jest strasznie :( Jego marzenie, to zeby doba trwala 72h.;)Pociesza mnie tylko fakt, ze lepiej pracoholik, niz len ;)

Gość ki...
dzieciakiem juz nie jest pod 30

Gość a buty zezułeś
popracuje jeszcze tak ze dwa lata i szlag go trafi

Gość z tego co wiem ...
moj niedawno skonczyl 30, i nic sie nie zmienia, ale widze jaki jest szczesliwy, jak pracuje ;) Porozmaiwaj z nim , czasem to pomaga po ktorejs rozmowie.

Gość ki...
z tego co wiem no wlasnie mysle podobnie cieszy mnie fakt , ze garnie sie do pracy , ze jest obrotny dzieki temu czuje sie bezpieczna tyle tylko , ze rzadko ma dla mnie czas chociaz wiem , ze bardzo by chcial to czasem po prostu wysiada ze zmeczenia. Rozmawialam z nim o tym i niby przyznal mi racje ale dalej jest tak samo . Martwie sie o jego zdrowie , jest juz taki wychudzony i golnie nie ma czasu by zadbac o siebie:/

Gość z tego co wiem ...
chyba musisz mu wiercic przyslowiowa dziure w brzuchu, ale tak delikatnie, zeby nie czul presji :) Ja juz sie pogodzilam z pracoholizmem mojego faceta, niestety teraz takie czasy, ze cos za cos :( Ale z moim jeszcze nie jest tak tragicznie, bo znajduje dla mnie czas. Natmiast spotkalam na swojej drodze wielu innych pracoholikow i szczerze mowiac ciezko bylo, wiec Cie doskonale rozumiem. :) Moze z czasem mu sie samo odmieni, bardziej doceni kobiete u boku, w koncu ile mozna zyc tylko praca :)

Gość ki...
buty cos tam-> nie strasz mnie ale i tak bez tego zaczynam sie bac o jego zdrowie

Gość ki...
z tego co wiem no wlasnie mam nadzieje ze kiedys to sie zmieni zreszta musze przyznac , ze wspominal ze nie chcialby zyc tak caly czas , teraz robi to glownie by w przyszlosci niczego nie brakowalo , teraz chcialby sie ustawic zeby pozniej zwolnic. Tylko nie wiem czy to takie gadanie jego bo pracoholicy maja to do siebie ze czesto wmawiaja sobie ze robia to dla rodziny i nie mozna sie przyczepic. Nie zdaja sobie sprawy do czego prowadzi pracoholizm. Dodam jeszcze dla mojego faceta jego praca to hobby i pasja. I cieszy mnie to a jednoczesnie przeraza taki styl zycia . Ale prawde piszesz , ze dzisiaj to cos kosztem czegos . Smutne ale prawdziwe

Gość daria1
hej solka;) a mnie sie wydaje , ze takim wyznaniem chce przyciagnac Ciebie do siebie , pewnie teskni mocno i liczy ze bedziesz z nim z litosci? No nie wiem cos takiego wpadlo mi do glowy. A tak wogole to on nie ma kolegow , kogos z kim spedzalby wolny czas?

Gość daria1
sorki to mialo byc do innego topiku ;) a w tym temacie to powiem wam , ze powinnyscie sie cieszyc , ze wasi faceci chca pracowac , sa pelni zapalu to napewno z drugiej strony oni nie powinni was zaniedbywac , a wiec przedstawcie im to co wam lezy na sercu i niech oni szukaja rozwiazan by jesli ma sie kogos rodzine np to juz jest ich czescia zycia praca nie moze byc wszystkim . mozna poswiecic caly czas pracy ale w przypadku kiedy swiadomie sie wybralo tylko prace .

A ty pracujesz ?????????? Poza tym gadanie robi to dla naszego dobra ... Ale co to za dobro, jeżeli jesteście razem i nawet nie macie okazji porozmawiać ? Jak długo wytrzymie wasz związek ? Poza tym powszechnie wiadomo, że w miare jedzenia rośnie apetyt :) i ta granica \"tego dobrego \" ciągle sie przesuwa

Gość ki...
bebe ja tez pracuje ale normalnie 8 godzin i do domu poza tym my nie jestesmy razem ale on chcialby byc ze mna wiec skupiamy sie na sobie . Narazie wyglada to tak ze on mieszka na drugim koncu kraju i nie widujemy ale ja planuje przeprowadzke do niego juz nie dlugo . On najpierw chcialby popracowac by miec cos swojego , zeby potem wyluzowac. Roznie sie kontaktujemy czasem jest tak zmeczony ze rozmawiamy chwilke i on pada . Czesto powarzam , ze na dluzsza mete tak nie da rady przyznal mi racje . Teraz czuje ze sie stara by porozmwiac choc na chwile ale kiedy slysze jak jest zmeczony nie mam sumienia ciagnac rozmowy.

Gość Dziwna sytuacja
cos zmyslasz dziewczyno

Gość ki...
dlaczego zmyslam ? juz sama nie wiem czy zagrzewac go do pracy w sensie pokzywac ze jestem z niego dumna czy mowic mu ze powinien zwolnic :(

Gość z tego co wiem ...
no jesli razem zamieszkacie, to juz powinien zwolic, wtedy sie okaze czy panuje nad pracoholizmem :)

Gość ki...
z tego co wiem najgorsze jest to ze teraz nie bardzo wiem czy krytykowac ze tak dlugo pracuje bo przeciez chce dobrze czy siedziec cicho i dopinogowac w stylu " dasz rade "