Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mróóóoweczka

Fatalny remont

Polecane posty

Gość mróóóoweczka

Zrobiłam fatalną rzecz i nie wim jak z tego wybrnąć. Remontuję wynajmowane mieszkanie. W przedpokoju mam do połowy wysokości ściany \"boazerię\" z polakierowanej sklejki. Chciałam ją pomalować na ciemny kolor. kUPIŁAM LAKIEROBEJCĘ. Starłam papierem ściernym lakier, ale chyba miejscami zostały resztki i pomalowałam lakierobejcą. Zrobliły się masakryczne mazańce i w dodatku ciemno brązowe -taki kolor wybrałam. Nie wiem co mam teraz zrobić żeby to jakoś wyglądało.

Gość buehehehehehehe
masz talent, ja bym tak nie umiala. pozdrawiam

możliwości: - zostaje ci ponowne szlifowanie (b. staranne) i lakierowanie ale skoro to sklejka a nie drewno to możesz ją uszkodzić (nie wiem co to za sklejka) - pomalowanie na czarno lakierobejcą (ale raczej ponury pomysł) - pomalowanie farbą olejną w kolorze brązu (zbliżonego do koloru drewna)

Gość ...................../........
no i ostatni wariant założenie nowej boazerii:)

Gość mróóóoweczka
Położyłam 2 warstwę, ale nie pokryło. Myślę że patent z białą farbą byłby niezły ale nie wiem czy mam ścierać papierem ściernym tą lakierobejcę która jest czy bezpośrednio po wyschnięciu malować białą farbą -akrylem? Wyjdzie przecierka?

Gość salowa rysia
hehe ;) ja bym zdarla boazerie, bo nie cierpie boazerii - ale jak to wynajmowane , to moze juz zostaw tak jak jest :)

Gość mróóóoweczka
No ale teraz jest dramat. Zawsze mogę ją zerwać, ale chcę jeszcze popróbować coś z nia zrobić. Też nie lubię boazerii

Gość chodzacybankomat
Bejce papierem ściernym ? Przecież ona wsiąka w drzewo. Polakieruj może, delikatnie podrap lakier papierem aby zrobił się szorstki, i dopiero pomaluj czymś. I wyprowadz sie.

Gość chodzacybankomat
walnij może jakąś farbą Duluxa kolorową, żeby pasowała do całości.

Gość co to lakierojebca
?

Gość bobthebuilder
a ja proponuje przejechac sie do marketu budowlanego i kupic sklejke (nie jest droga) na miejscu dociac ja, przybic gwozdzikami stolarskimi (maja tylko zgrubienie zamias lebka) dobic je i zaszpachlowac kitem w tubce pomalowac lakierobejca i gotowe!