Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bryksiwka

dni płodne!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość bryksiwka

Witam. Niech mi ktoś napisze kiedy zaczynają się u kobiety dni płodne, ile trwają i kiedy się kończą. Dzięki i odp. plisssssssss

Gość bryksiwka
Jakbyś znał Józka to też byś dał

Gość strzyga__
tego nie da się tak po prostu powiedzieć. wszystko zależy od Twojego organizmu....

Gość bryksiwka
Mam regularne miesiączki

owulację masz zawsze 14 dni przed następną miesiączką.

Gość strzyga__
Anulinka, nie zawsze :P Bryksiwka, a jakiej długości?

jesli masz co 28 dni....to owulacja powinna wypadac w 14 dzien cyklu liczac od pierwszego dnia miesiaczki...trzeba jeszcze sobie zaznaczyc dwa przed i dwa po 14 dniu i tak np ...jesli miesiaczka wypada 1 stycznia ...to owulacja 14 stycznia ale kochac nie nalezy sie juz od 12 do 16 stycznia...czy wyjasnilam jasno?

Gość strzyga__
Boże, nie sądziłam, że ludzie jeszcze używają kalendarzyk...

Gość strzyga__
tylko to, co propoponujesz to najlepszy sposób na zajście w ciążę ;)

Gość strzyga__
jeśli założyć 28 dniowy cykl i już wg. Towjwj interpretacji 14 dnia owulację, to dzieczyna nie powinna się kochać między 7 a 17 dniem cyklu

w takim razie ....niech stosuje prezerwatywy...bo nie chce mi sie zbytnio zaglebiac w cos co mi sie nie przydaje ...TY jak jestes taka madra to wytlumacz...moze bedziesz w stanie lepiej pomoc...

Gość strzyga__
rozumiem Cię :) zakłądając owulację na 14 dc i żywotność plemników do 7 dni, więc do 6 dnia może uprawaić bezpiecznie seks. następnie jakieś 24 dni na owulacje z błedęm w interpretacji (organizm to nie zegarek, a owulację, że była można tak naprawdę sprawdzić tylko na monitoringu cyklu) i wychodzi, że można się kochać od 17 dnia wieczorem.

Gość strzyga__
tfu, miało bytć 24 godziny, a nie dni... rozpędziłąm się :D

Gość kazdda
wg mnie to dni plodne trwaja 365 dni w roku niestety :( nigdy nie masz 100% pewnosci, a skoro nie masz to sa to dni potencjalnie plodne.

Gość strzyga__
e tam, przed okresem zawsze są dni niepłodne - inaczej być nie może. problemem jest tylko określenie, kiedy się dostanie okres ;) ale te kilka dni przed to chyba czuje każda z nas :) a inni jeszcze bardziej :D

Gość wpisz w google
poradnia rozmaitości tam jest m.in.program do wyliczania dni płodnych

Gość strzyga__
moje koleżanki też nie wierzyły... w różnych opracowaniach róznie piszą, ale to one teraz wyhcowują dzieci, a nie autorzy badań... to po części z opracowań, po części z praktyki wziełam. Mam 3 takie koleżanki.

Witam, mam pewien problem.. niedawno sie kochalam z chlopakiem bez zabezpieczenia, ale nie doszlo do wytrysku a nawet bylo dosyc daleko raczej, jednak pozniej sprawdzalam kalendarzyk i okazalo sie, ze prawdopodobnie to byly moje dni plodne, zaznaczam, ze moj cykl nie zawsze jest regularny, jednak boje sie, ze moglo dojsc do zaplodnienia..minelo dopiero kilka dni, ale siusiam bardzo czesto, dzisiaj chyba co 20 min chodzilam, pozniej co godzine niecala, ale pozniej sie uspokoilo i rano zemdlilo mnie, ale nie wymiotowalam, wiem, ze moze przesadzam, ale bardzo sie boje, postapilismy niestety bardzo nierozwaznie a ja nie jestem gotowa na dziecko bo za mloda jestem.. na tabletke juz dawno za pozno, zostalo mi czekanie na okres ktory powinnien przypasc na koniec maja badz poczatek czerwca..napiszcie, ze ciaza jest malo prawdopodobna.. ja juz nie moge spac po nocach.31 maja ide do ginekologa po tabletki i juz nigdy nie bede sie kochac bez zabezpieczenia bo co teraz przezywam to istna katorga.dziekuje z gory za odpowiedz i prosilabym o niepisanie zbednych nieprzyjemnych komentarzy.