Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sierota boza

Potrzebuje w miare szybkiej odpowiedzi

Polecane posty

Gość sierota boza

Mam taki problem, jest 21,mialam wziac tabletke yasmin i nie wiem jakim cudem wyleciala mi z reki ... :| nie moge jej za nic znalezc. Jeszcze zaraz poszukam ... ale prosze mi powiedziec,czy w razie gdybym jej nie znalazla mam wziac nastepna i szybciej zrobic przerwe ,czy nie robic pozniej przerwy ? :( Ale ze mnie sierota ...

Gość rany
a niemasz opakowania awaryjnego na taki wlasnie wypadek albo gdy zwymiotujesz, masz biegunke i inne takie ciekawe sparawy

Gość sierota boza
mam ... tylko,ze to oznacza,ze 1 opakowanie sie zmarnuje ... bo bedzie bez 1 tabletki ?

Gość ok.ok.
Weź następną. Będziesz miała krótszy cykl. Jeśli to była jedna z ostatnich to nic się nie stanie.

Gość rany
zrob tak jak bys zapaomniala wziasc jedne jesli jest to poczatek opakowania to bierz normalanie a jesli koniec to wez nastepne bez robienia przerwy i zabezpieczaj sie przez pierwsze7 dni b

Gość sierota boza
To wzielam juz ta z czwartku ... I jestem dokladnie w polowie opakowania. Czy w trakcie tej przerwy bede zabezpieczona tak,jakbym brala wszystkie ?

Gość sierota boza
Wzielam ta czwartkowa ..i sa 2 mozliwosci : a) brac do konca ( czyli o 1 mniej) i czekac na krwawienie i po 7 dniach od nowa b) brac do konca i bez przerwy, zaczac kolejne Chyba,ze te dwie mozliwosci sa zle, to w takim razie,wezme z kolejnego opakowania i je zmarnuje :(

Gość rany
rób tak jakbys zapomniała jednej albo kilku tabletek sprawdz swoja ulotke

Gość rany
Jeśli pominęłaś jedną z tabletek znajdującą się w "środku" opakowania, czyli pomiędzy 8 a 14, nie przejmuj się tak bardzo. Duże zagrożenie powoduje dopiero pominięcie kilku tabletek z "końca" lub "początku" opakowania. Jednak nie lekceważ niczego i stosuj dodatkowe zabezpieczenia. Następnym razem pamiętaj o swoich tabletkach. Jeśli pominęłaś tabletkę z początku opakowania istnieje większe niebezpieczeństwo ze względu na nakładanie się braku pominiętej tabletki na czas ostatniej przerwy pomiędzy opakowaniami... KONIECZNE są dodatkowe zabezpieczenia. W przypadku stosunku bez dodatkowych zabezpieczeń stosuj antykoncepcję "po stosunku".

Gość sierota boza
Nie rozumiem ulotki :| ... Jest napisane w 1 czesci " W przypadku zagubienia tabletki, nalezy przyjac ostatnia z aktualnego opakowania, w miejsce zagubionej.Pozostale tabletki przyjmuje sie o zwyklej porze.Cykl bedzie o jeden dzien krotszy niz zazwyczaj,ale nie wplynie to na dzialanie antykoncepcyjne preparatu.Po 7-dniowej przerwie nastepne opakowanie rozpoczac o 1 dzien wczesniej niz zazwyczaj." a w drugiej czesci napisane : " w przypadku zagubienia tabletek w polowie rozpoczetego opakowania,nalezy zwrocic sie do lekarza lub farmaceuty " :| To ja nic nie rozumiem :( Mam zrobic tak jak pisza w 1 czesci,czy zwrocic sie do lekarza ?

Gość sztuka_teria
NIepotrzebnie wzięłaś z czwartku, ale to nic takiego. Jutro, czyli w czwartek, weź ostatnią z opakowania (nie wiem, jaki to dzień :)) A w piatek już normalnie i do konca. Potem sie nie przejmuj. Zrób normalnie przerwę 7 dni i zacznij nowe opakowanie. Tak własnie mowi instrukcja. Zresztą, ja czesto przedlużalam sobie lub skracalam o kilka dni nawet długość brania tabletek w konsultacji z lekarzem i bylo ok. W przypadku na przyklad wyjazdu, czy nawet waznej imprezy (np ślubu :) )

rany- ale jej namieszałas ;/ autorko weź nastepną tabletke, i skonczysz opakowanie o jeden dzien wczesniej czyli wezmiesz ich 20, zrob przerwe i nowe opakowanie po 7 dniach, tez miałam taka sytuacje kiedys. bedziesz nadal zabezpieczona. nie wiem czemu kazali Ci postepować jak w przypadku zapomnienia, mozesz brac dalej !!

Gość sierota boza
Dziekuje slicznie za odpowiedzi :) Juz rozumiem !