Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polak mały

nadenci warszawiacy

Polecane posty

wawiak, wiem, że lokalny patriotyzm bierze górę..... Ale ludzie w Warszawie spotkanie na ulicy są mało uprzejmi, niemili, patrzą wilkiem.... Niedawno robione były badania sondażowe odnośnie jakości zycia w największych miastach Polski. Sami Warszawiacy statstycznie częściej niz mieszkańcy innych miast wskazywali, że są dla siebie niemili. Buractwo jest wszędzie, ale jest pewna irytująca wyższość w mieszkancach Warszawy, tych z dziada pradziada, ale też i tych nowych.....

Musztarda, sami warszawiacy siebie tak w badaniach okreslili. Odestek takichodpowiedzi był wiekszy niz wśród mieszkanxców innych miast.

No faktycznie, nie ma o czym dyskutować!!!!!!! Twój post ostatecznie rozwiazał sprawe:D:D:D:D:D:D:D:D pozdrawiam🌻

Musztarda moja krew :) PS moja żona jest spod Ciechanowa w wawie miszka od 8 lat. Nigdy się nie wywyższała i nie demsonstrowała swojej warszawskości. Wszyscy opieramy się na strereotypach i jakbysmy nie demonstrowali naszej tolerancji to i tak jesteśmy uprzedzeni wobec innych. Polacy wobec warszawiaków, warszawiacy wobec nowych warszawiaków a nowi warszawiacy wobec reszty polaków :)

A ja słyszałem że to krakusy sa skąpi Przecież to na nich woła się centusie

Oj, poznaniacy są racjonalni w ywdawaniu swego ciężko zarobionego pieniadza;)

Gość mazzowszannka
pijawka- ale co warszawiak?

Gość nie wstydze sie tego
ze pochodze ze wsi, do warszawy przyjechałam na studia, i zauwazyłam ze ludzie sa tu tacy jak wszedzie sa mili i sa wredni, ale u siebie tez mam takich. Jestem na 5 roku studiów, mam juz tez prace i nikomu nie mówie ze jestem z Warszawy, ja tu po prostu przyjechałam studiowac i chce cos w zyciu osiagnac, bo tam skad pochodze takich możliwosci nie ma. Poznałam juz wiec troszke ludzi z Warszawy, i naprawde kilku z nich to nie chciałabym juz w zyciu spotkac, bo uwazaja sie za ponadludzi, ale znam tez takich którzy sa mili , pomocni, "do rany przyłóż". Mam tez na wsi kolege, który pojechał studiowac 25 kilometrow dalej i ... po 1,5 studiowania zapytany skad jest, mówi ze własnie z tego miasta, chociaż posiada własny samochód, ale i tak wynajmuje mieszkanie w MIESCIE, i przy nim ja mówiąc o Warszawie czuję, jakby to była wielka dziura... Wszystko zależy od ludzi, a ile ludzi tyle charakterów, różnych charakterów.. Pozdrawiam

--> pijawka { ale fakt faceci sa skapi. Jeden kiedys mnie na piwo zaprosil. I kupil .... male } O_O :o

nie ma to jak streotypy Jedn kupił małe piwo juz męska połowa Polski jest skąpa :) Kiedyś bzyknąłem dziewczyne po godzinie znajomości. czy tez mam uważać że wszystkie kobiety dają tyła na pierwszym spotkaniu?

Gość bankomatchopdzacy
"przecież po ulicach miasta chodzi kilkadziesiąt albo kilkaset tysięcy osób z całej Polski. Tu sobie pracują bawia się i dorabiają. Nikt ich nie ściga ani nie przepędza." No to pokazałeś qulture i akceptacje. Z mazur też was nie przeganiamy :classic_cool: ,chociaż moglibyście zbierać śmieci po sobie...

Gość bankomatchopdzacy
A ogólnie to pier**#@cie :classic_cool: Gówniarstwo bawi się takimi rzeczami, akceptacja, zabieranie zarobków ble ble ble Ja mam w doopie kto skąd jest, co robi, ile zarabia, i jak wygląda... Aby mnie nie wqurwiał i po odciskach nie łaził...

do bankomatchopdzacy Możesz w to nie wieżyć ale kilka razy w innych miastach dosadnie mi pokazano że będąc warszwiakiem ne jestem tam mile widziany. O zmasakrowanym samochodzie z tablica warszawską nie będę się powtarzał.

Gość bankomatchopdzacy
Nie układaj ideologi do samochodu. Ja wracając z warszawy mam auto dokładnie poop...lane z każdej strony drzwiami innych aut, a staram się parkowac z daleka od innych aut. I co ? Mam twierdzić że po złości to robią ? Poprostu dużo osób niepotrafi jezdzić, parkować w "tłoku", a jaką ma tablice to mnie to ani grzeje ani ziębi...

Gość bankomatchopdzacy
...no moze tablicami SDY :classic_cool: to dopiero sku^%$%&*

rozumeim że niechcący dwa razy przebito mi nożem oponę, raz wybita szybę i zarysowano drzwi śrubokrętem. Ale w przeciwieństwie do poniektórych nie uważam ludzi w tych miastach za chamów. Poprstu w kazdym mieście sa buraki i normalni

Gość bankomatchopdzacy
Ten śrubokręt na drzwiach to w Krakówie lub okolicach ?

w łodzi w Krakowie była opona w Katowicach druga opona a w Poznaniu szyba :) Jeszcze mi tylko w Gdańsku krzywdy nie zrobili :) Zresztą teraz jeżdżę tylko pociągami

Gość bankomatchopdzacy
Musztardo, turysta to turysta. Szwabów też nie lubią a jak turysta to wchodzą w.... To nie hipokryzja, to grupka zawistnych ludzi podtrzymuje stereotyp. Nieważne kto skąd jest, ważne ża ma czasem lepiej i to jest powód do nienawiści. Taka polaczkowatość. Nieważne że pół warszawy jezdzi starymi autami, ważne że jeden wyrwie się do innego miasta lepszym autem i już wieszają na nim psy.

Gość m1500
hmmm, myślę że za bardzo uogólniacie. Wszędzie, w każdym mieście są ludzie i parapety. Ja mieszkam pod Warszawą i bardzo lubię zwiedzać inne części Polski. Dlatego nie uważam Wawy za tzw. "pępek świata". Też słyszałam od znajomych którzy bywali tu i tam na wakacjach że mieli jakieś problemy bo są z Wawy... Ale pozwolę sobie zauważyć że literkę "W" na rejestracji mają nie tylko warszawiacy ale także ludzie mieszkający poza Wawą czyli w całym woj. mazowieckim!!! Więc prosiłabym wszystkich żeby nie oceniali ludzi po tym skąd pochodzą bo chamy i prostaki się znajdą w każdym mieście i w każdej wsi w Polsce! to tyle...