Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Czesc Dziewczyny! Mam do Was takie pytanie:Czy to prawda ze podczas stosowania Dufastonu test ciazowy zawsze bedzie ujemny? Bardzo Was prosze jezeli ktos sie na tym zna dajcie mi znac!!!

Gość zatroskana
Diana na 100% test z krwi wychodzi jak jesz duphaston. Wiem, bo jadlam i robilam B-HCG co 2 tyg. Wiec wydaje mi sie, ze testy "sikane" tez powinny byc miarodajne- ale tego nie sprawdzalam.

Dzieki za odpowiedz! A czy podczas stosowania Dufastonu normalnie wystepuje miesiaczka czy dopiero po odstawieniu?

Mi się zdarzyło dostać @ podczas brania duphastonu ale generalnie powinna być 2-3 dni po odstawieniu.

Gość do magdalena
a w jakich dniach cylku bierzesz duphaston

od 16 d.c i az do momentu az zrobie test ciazowy czyli do 28 d.c

Diana 176 A duphason bierzesz sam czy w połączeniu z z clo Ja brałam łącznie w zeszłym roku ale @ dostawałam jakoś dziwnie po 6 po 8 po 7dniach a brałam od18-25

magdalena Rozumiem że masz go podawane żeby nie poronic????Bo jakoś tak dziwnie od 14 dnia czyli cykle musisz miec krótkie

Przedtem brałam luteinę też od 14 dc przez 10 dni ale uparcie w 21 dc. dostawałam @ teraz biorę duphaston i mój cykl wydłużył sie do 25 dc. Dzisiaj jest 26 dc. czyli rekord, póki co czekam.

no skoro 13 cylkl starań to może szczęśliwie zakończony czego Ci życzę gorąco sama staram sie już kilka latek póki co starania chwilowa zawieszone na 3 miesiące

Staram sie o dziecko ale chyba nic z tego nie wyjdzie:( Jestem po laparoskopii z powodu endometriozy Duphaston niby ma pomoz ale jakos kiepsko to widze Totalny dolek

no to clo standardowa chyba każdy bierze od 5 - 9 ale zastanawia mnie ten duphaston czemu od 14?????

Właśnie siedze jak na szpilkach i co chwile mam wrażenie że zaraz dostanę @ właśnie znowu zaczął mnie brzuszek podejrzanie boleć. Coś czuję że dzisiaj przyjdzie @

Bo gin mówi że mam brac po owulacji, są teorie że duphaston może hamować owulacje ale nie wiem czy to prawda podobno pod tym względem bardziej niebezpieczna jest luteina.

Diana 176 Ja też jestem po laparoskopimiałam udrażniane jajowody i resetowany jajnik który urósł za duży podczas brania clo Ale to było we wrześniu ubiegłego roku i nadal nic:(

magdalena Ale gin oczywiście sprawdził czy masz owu przed 14 dc pytam bo w moim wypadku wszystkie informacje są cenne

Gość akzi1980
hej ja biorę duphaston bo jestm po in vitro a czy wzrosła ci tempetarura? bo ja jak rano mierzę to mam 37 stopni? a biorą cię piersi?

Temperatury nie mierzę, piersi bolały ale dwa dni temu przestały. Gin oczywiście sprawdza czy była owulacja.

Diana176 jakie miałaś wskazania do zrobienia laparoskopii

na lewym jajniku byly 4 torbiele i sriednica jajnika byla 7 cm.Najpierw chcieli robic operacje przez jame brzuszna ale potem zdecydowali ze najpierw bedzie laparoskopja! ja wogole mam nie typowa endometrioze bo wszystkie badania nie wskazywaly na to,nikt nawet nie pomyslal ze to wlasnie to dopiero po laparoskopii stwierdili ze to endometrioza

a od kiedy się starasz i ile masz lat bo sądząc po nicku to tyle co ja 31

staralam sie przez 12 ckl a teraz to jest 1 ckl po zabiegu.Mam 25 lat

Daiana głowa do góry napewnoo się uda a drożnośc też sprawdzili Ci??

nie sprawdzili,ale doktor powiedzial ze prawy napewno jest drozny! Dobre pytanie nawet nie wiem dlaczego nie sprawdzili

jeżeli chodzi o pytanie jak w temacie, to jest to bzdura ze Duphaston zakłamuje wynik testu, z prostej przyczyny Duphaston nie zawiera HCG tylko Progesteron, ja np. zazywałam Duphaston przed zajsciem w ciążę ponad 9 miesięcy a test ciązowy wyszedł mi pozytywnie

Iwone Przepraszam musze uciekac do pracy! Dzieki za podtrzymanie na duchu Wieczorkiem tu bede! jeszcze raz dzieki