Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

śpiącekrólewna

senność...

Polecane posty

od jakiegoś czasu mam problem ze spaniem. chodzi o to że mogłabym w całymi dniami spać... ostatnio przespalam kilka godzin wciągu dnia, wczoraj też 2 godzinki, potem położylam się o 20 i wstałam rano a nadal czułam się jakbym nie spała calą noc o_O zastanawia mnie co może ybć tego przyczyną. jakiś czas temu miałam podobnie... ale dowiedzialam się gdzieś że może to być spowodowane niedoborem magnezu więc zaczęłam go przyjmować i musze przyznać że pomogło, tak mi się przynajmniej wydaje. i zastanawiam się czy to moze być rzeczywiście niedobór magnezu, ponieważ teraz już go nie zażywam. zażywaląm też kiedyś witaminy i odnosiląm wrażenie że po nich byląm bardzo senna... nie wiem czy to może mieć jakiś wpływ. teraz też zaczęłam pić plusssz z żelazem i witaminami. prosze powiedzcie mi o co chodzi...

Gość mmiska24
moze to miec wiele przyczyn.Moze masz duzo stresu ostatnio,albo wlasnie zla dieta na to wplywa,zmiany w pogodzie(oslabienie wiosenne),a czasem cukrzyca lub zaburzenia w tarczycy

Gość opp
to może jestes przemęczona masz jakies zmartwienia albo poprostu depresja cie dopadła

link niestety nie działa... kupiłam magnez, zobaczymy czy zadziała. raczej nie mam zmartwień i powodów do stresu. ale musze przyznać że bardzo się denerwuję dosyć często i to bez powodu. mam strasznie zmienne nastroje... czytałam że magnez również uspokaja w takich sytuacjach...

Gość blokowac
moze masz anemie?? Moze problemy z cukrem, a moze ciaza?

śpiącakrólewno, polecam nowe plusssze, są w trzech smakach, cytrynowy z magnezem, granat z guaraną i grejpfrut z minerałami, a dodatkowo wszystkie zaspokajają 85% dziennego zapotrzebowania na witaminy.

wydaje mi się, że powinnaś jednak zgłosić się do lekarza. zleci pewnie pełną morfologię i wtedy wyjdzie, czy masz jakieś niedobory. bardzo prawdopodobne, że to właśnie ta przyczyna, skoro po suplementacji czujesz się lepiej :) ja też tak miałam, ale to w okresie dojrzewania - zarówno huśtawka nastrojów, jak i osłabienie. niestety, ale my baby tak mamy, że każde zachwianie hormonalne się odbija na samopoczuciu. więc zdrowe odżywianie, badania, jakiś plusssz i na pewno wszystko będzie w porządku :)

Przyjmowanie witamin w postaci hydrowitamin jak Plusssz napewno nie zaszkodzi, ale powinnaś się zgłosić do lekarza

Gość rumjanek
rum do buzi janek do łóżka i nie będzie czasu na senność. POwodzenia!!!!!!! A tak po prawdzie to przestrzegaj 4 warunków" 1.prawidłowe odżywianie 2.wysiłek fizyczny rekreacyjny na poziomie potu 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne

nie do końca wiem, co higiena,choć bardzo ważna, ma wspólnego z sennością... nie mniej jednak zgadzam się ;) no i tak jak Moor mówi - witaminki nie zaszkodzą, tylko trzeba jednak znaleźć źródło problemu. równie dobrze mogą to byc problemy hormonalne...

W zasadzie to może być wszystko ;) Rumjanek dobrze pisze :) Ale chyba wizyta u lekarza nie zaszkodziłaby. O zdrowie trzeba dbać

Gość Zuzanna153
jeśli mogę Ci poradzić to należy zrobić badania cukru,hormonu tarczycy jest bardzo ważny i morfologia.Powodzenia.

zgadzam się w 100%, o zdrowie trzeba dbać, to jedyna rzecz, którą tak ciężko odzyskać, o ile w ogóle to możliwe, kiedy już ją stracimy. dlatego np. zdając sobie sprawę z tego, jaki tryb życia prowadzę, staram się rozsądnie dawkować dodatkowe witaminki w postaci plusssza, żeby nie mieć żadnych problemów :)

W zasadzie to wszystko powinno się dawkować rozsądnie. Jak dla mnie najgorsze są diety polegające na głodzeniu się. Okropnie wyniszczają organizm. Ja zazwyczaj czuję, jak coś jest nie tak z moim organizmem, i staram się od razu reagować. Plusssz Active + normalne odżywiania i trochę ruchu i zazwyczaj wszystko szybko wraca do normy

Gość jestem w 34 tc
Powodem moze byc, jak ktos wyzej napisal anemia, a wiec nisko poziom zelaza. Zbadaj krew i hb.

Gość witamina b 12
a moze cukrzyca??

no oby się te prognozy nie sprawdziły, bo to bardzo ciężkie choroby. Moor - głodówki to idiotyzm, trzeba normalnie dostarczać organizmowi odpowiedniej ilości kalorii, bo zaczyna głupieć... wiem, coś o tym, bo nie jedną dietę kiedyś wypróbowałam ;) teraz już mi takie głupstwa nie przychodzą do głowy :P zarówno na rozbudzenie, jak i zrzucenie kilku kg najlepszy jest ruch :) i Plusssz Active, jeśli się nie ma siły wstać z łóżka ;) ale to wiadomo ;)

Nom...oby się nie sprawdziły te przypuszczenia. No ja codziennie mam problemy z podniesieniem się z łóżka..ale niestety ostatnio nie miałem czasu na spanie :P Aktualnie plusssz active pomaga mi się rano zwlec z łóżka

Mi wstać z łózka, a potem zabrać się za naukę :) 2 czynności wymagające bardzo silnej woli :P Ale Plusssz radzi sobie bezproblemowo

Ostatnio wypróbowałam Plusssz Up z guaraną i faktycznie zadziałał. Podobało mi się to, bo też ugasił pragnienie na długi i ogólnie bardzo dobrze się po nim czułam :) Więc mogę polecić na senność :)

Gość ten plusz drogi jest
ile to cudo kosztuje?

u mnie w mieście około 3,50 za butelke... zależy gdzie, waha sie o 10 groszy w obie strony

Gość Angellss19
a ja poprostu proponowalabym Ci, abys zaczęla robic cos interesujace, cos co lubisz, Normalne jest, ze kiedy siedzisz w domu lub tym bardziej lezysz przed tv to po czasie zachce Ci się spac. a im wiecej śpisz to tym bardziej czujesz się zmeczona

U mnie cena też podobnie... A zainteresowania to jedno, ale jeśli ona zasypia tak o po prostu to nie będzie w stanie skupić uwagi... A poza tym, gdy człowiek czuje się senny to nie ma ochoty na jakieś harce... Doraźnie guarana z Plusssz Up'a może pomóc się skupić na czymś zajmującym i nie spać w ciągu dnia.

u mnie jest tak, ze jeśli mogę sobie pozwolić na sen, kiedy mi sie chce to po prostu i nie chodzi tu o robienie czegoś interesującego, bo zazwyczaj jest tak, ze chce mi sie spać, ale zwyczajnie nie mogę sie położyć, bo mam za dużo roboty, wiec wtedy to własnie plusssz up z guaraną jest w stanie postawić mnie na nogi

No ja teraz najchętniej bym w sen zimowy zapadła... Ale się nie da niestety, więc też za bardzo nie mam wyjścia jak się rano dobudzać Plusssz Up'em... Zwłaszcza, że rano już się robi tak zimno, ponuro, ogólnie nieprzyjemnie i jedyne o czym marzę to zostać w łóżku...

Sen ziomy? Nie wiem czy jednak chciałabyś, wiesz ile Miś musi przytyć, żeby móc zapaść w taki sen?:P Rano już rzeczywiście jest ogromny problem wstać