Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona_89

Novynette a papierosy?

Polecane posty

Gość ona_89

Czy jezeli biore tableti Novynette to mogę palić papierosy ( mam 18 lat ) czy to w jakiś sposób może zwiększyć wpadke??

Gość ja tez pale....
czasem mniej czasem wiecej, ale tak srednio paczke na dwa dni... czy to obniza działanie tabletek (cilest)??? a alkohol? nie pije czesto...ale kilka piwek w weekend...zdarza sie... prosze/prosimy o odpowiedzi...???? z gory thnx!

Gość ani fajki ani alkohol
co wolicie ciążę????

alkohol sam w sobie nie wpływa na tabsy- tylko jesli zatrujesz sie i zwymiotujesz tabletke papierosy tez nie maja na to wplywu ale pigułki + papierosy to zwiekszone ryzyko zachorowania na chorobe zakrzepową ktora jest bardzo niebezpieczna

Gość jamajka21
Zgadzam sie z moniak - ani fajki ani alkohol nie zmniejszą skuteczności tabletek. Po alkoholu się "czasem" wymiotuje (:P) więc to dlatego trzeba uważać, a co do fajek - tabletki zwiększają ryzyko wystąpienia chorób takich jak choroba zakrzepowa, tak jak i fajki więc działanie jest podwojone...

ja rzuciłam palenie :) fakt ze czasem sie skusze jak ktos poczestuje, ale 1 czy 2 papierosy na 2 tygodnie to niewiele przy tym ile paliłam wczesnie

Gość jamajka21
Hehe:) Ja właśnie niedawno też spanikowałam z tymi fajkami, bo niby się wie, że na skuteczność to nie wpływa, ale jak schiza to schiza... Ogólnie nie palę, tylko od czasu do czasu, czasem więcej, czasem mniej...w zależności od nastroju...ale tak czy siak wolę nie przesadzać;)

Gość malena_lena

Jak stosujesz antykoncepcję, to nie powinnaś palić papierosów - masz takie info w ulotkach dołączonych do tabletek, bo zwiększa to ryzyko powstania zakrzepicy. Poczytaj trochę o przeciwwskazaniach do stosowania antykoncepcji i skutkach ubocznych:

testdna.pl/jakie-sa-skutki-uboczne-antykoncepcji