Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milion_dolarów

Depilacja cukrowa! hit lata !

Polecane posty

Gość milion_dolarów

Jestem normalnie w szoku :) przeczytałam w sieci o tej metodzie depilacji i oczywiście wypróbowałam na sobie. Dość miałam golenia co drugi dzień wieczorkiem a i tak rano miałam już ciemne punkciki brrrr :( teraz juz mogę o tym zapomnieć !!!!! w ubiegły piątek depilowałam nóżki po 6 dniach są nadal gładziuuuuuuutkie :) a ból? - NIE BYłO GO !!! Dziewczyny polecam....nie płaccie w sklepie za paste 40 zł czy w gabinecie ok. 150 za zabieg tylko zróbcie w domu pastę cukrową. pozdrawiam:)

Gość klaudis
a jak się robi tą pastę ckrową i jak się ją stosuję??

Gość milion_dolarów
szklanka cukru pól szkl.wody sok z 1/2 cytryny to gotujesz na stałym ogniu min. 30 - 40 min czasem mieszając. kiedy ta mikstura ci ostygnie zrobi się twarda. bierzesz troszkę dużą łyzkę na przykład i rozrabiasz w dłoni. Z koloru karmelowego musi zrobić się taki perłowy...wtedy jest gotowa pasta. Albo robisz kulkę i nakładasz ją pod włos (tj. od kostek w górę ) lekko jakby wklepując i potem szybko odrywasz-a na tej papce zostaja wszystkie wyrwane włosy. potem znowu to kulkujesz w dłoni i nakł. na inne miejsce...

Gość milion_dolarów
mozna jeszcze nasmarować miejsce które sie chce wydepilowac i na to przyłozyc i docisnac materiał (ja wziełam kuchenną ściereczkę) i zdecydowanym ruchem odrywasz. ta metodą dobrze jest wydepilować okolice intymne i paszki, tam skóra jest delikatna i tym sposobem odczuwałam mniejszy ból- pasta się za bardzo kleiła.

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
jakieś to dziwaczne

Gość troche chaotycznie
zrobilam te paste tydzien temu ale wyrzucilam bo sie ciagnela jak krowki :P nie moglam jej oderwac z nogi i musialam zmywac woda :P jakies rady?

Gość milion_dolarów
tez mi sie tak zrobiło za pierwszym razem i jedna noge depilowałam 2 godz biegając non stop do łazienki zmywac kleistą papkę..teraz jest juz ok.. a ile gotowałyscie paste ???

Gość milion_dolarów
za mało !!!!!!!!!!!!!!! minimum 30 min a najlepiej nawet do 40 min i cały czas na tym samym ogniu nie wolno zmniejszac ani zwiekszac

Gość milion_dolarów
dlatego nie nakładaj całej... ja nakładałam mase tak, ze jeszcze to co miałam pod palcami sie nie przykleiło..i potem szybko oderwałam. ale gdy tak Ci się robi to weź jakis materiał przyklej pomasuj chwilkę i szybko zerwij...

Gość milion_dolarów
ja wczoraj zrobiłam " na zaś" pozdrawiam izyczę udanej depilacji. zmykam do kuchni skończyc obiadek:)

Gość króliczek pysia
Ja tez robiłam ją dwa razy i wyszła mi po ostudzeniu i ponownym ogrzaniu taka ciągliwa kleiła sie strasznie. Gotowąłam 40 min, raz z przepisu: 1 szklanka wody, szklanka cukry , pół cytrnyny i łyzeczka miodu a drugi przepis to samo tylko ze pół szklanki wody. No i oba nie wyszły. Jak wy to robicie ze wam wychodzi???

Gość milion_dolarów
mi wychodzi z przepisu który podałam na poczatku. innego nie robiłam. faklt faktem poklejona byłam cała :O pierwszego dnia nogi depilowałam 3 godziny !!! :O paszki 5 min :) a okol.intymne hmm...z godzine bo bolało :(

Gość kingsizelka
mi tez wychodzi z twojego przepisu.

Gość dupiek
ja robilam z tego przepisu i jak czekalam az ostygnie to juz robila sie z tego taka skałą ze wystarczylo na jedna porcje a potem juz nie dalo sie oderwac , do tego nie wrywalo wszystkich wlsokow a jak przykleilam na bikini to w ogole smiech an sali bo pasta zostala we wlosach i predzejwyrwalabym skore niz paste z wlosami:/ a poza tym poznj wrastaja wloski

czy przy robieniu masy cukier trzeba zkarmelizować czy tylko rozpuscić?

ja wczoraj zprubowałam tej depilacji i jestem nie mile zaskoczona... :( ta masa mi niechce wyrywać włosków.. no moze z 10 wyrwała... moze były za kródkie? ile muszą miec?