Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wściekłaaa

2 tygodnie po oczyszczaniu znowu mam te pi... wągry!!!!!

Polecane posty

Gość wściekłaaa

wydałam kupe kasy na oczyszczanie u kosmetyczki, potem używałam tylko tego co ona poleciła (firmowe drogie kosmetyki) żeby nie pozapychac porów na nowo i co.. efekt utrzymał sie niecałe 2 tygodnie!!! [wściekły] nie dają się wyczyścić te pieprzone pory, nic nie działa na nie :(( wyrzuciłam tyle kasy w błoto a z każdym dniem wągry robią się coraz bardziej widoczne :( co robić z tym cholerstwem?? przecież nie bede chodzić na oczyszczanie do kosmetyczki co tydzień!! (nie tylko ze względy na koszty; słyszałam, że nie powinno się tego robic zbyt często, a dodatkowo ja mam b. wrażliwą i naczynkową cerę więc tym bardziej to wykluczone w moim przyapdku)

Gość uppppppppppp

nie chodz wiecej do kosmetyczki!! ja chodzilam kiedys i sobie zrombalam cere, lecze sie teraz u dermatologa 2 lata, z roznymi skutkami ale zawsze mi te zaskorniki wracaja... i to sie zrobilo przez kosmtyczke, rozsiala mi to wszystko jeszcze bardziej!! ;(;( takze od razu skoncz z tym, jak poszlas raz to ci nie powinno mocno zaskodzic, ja na poczatku chodzilama od czasu do czasy (1 na pol roku np.) a potem co miesiac bo bylo coraz gorzej

Gość bo sie leczy przyczyne a nie
skutek, wagry przewaznie sa od zlego trawienia, czy tez zlej pracy jelit, czesto tez zaleza od samej diety

Gość wściekłaaa
o kurcze, więc oczyszczanie u kosmetyczki szkodzi?!? :( bo mi b. ładnie wyczyściła tyle że na krótko.. i jak to od złej diety?! ja mam po prostu rozszerzone pory, wiec trudno żeby sie nie zapychały, a przecież wągry to nic innego jak pozatykane pory.. i chyba nie da sie temu zapobiec.. choć ja nie używałam prawie żadnych kremów, pudrów- nic, a i tak sie pozatykały na nowo :O

Gość timbim
Zaskórniki powstają bo skóra produkuje łój, ten jest widoczny w porach skóry....na to raczej nie mamy wpływu bo bez względu na to co robimy skóry nie zmienimy. Możemy ją jedynie regularnie oczyszczać peelingami i maseczkami z drożdży czy glinki. Jedna zasada nie odtłuszczajmy skóry zbyt gwałtownie bo to da jedynie skórze sygnał do gwałtownej i wzożonej produkcji łoju. Czyli żadnych agresywnych mydeł, toników alkoholowych itp. Peeling najlepiej w żelu, nie w formie kremu, bo on dodatkowo natłuszczy skórę i zapcha pory. Dobre są peelingi enzymatyczne lub kuracje kwasem glikolowym (domowq mikrodermabrazja). Wtedy jednak nie można się opalać i trzeba chronić skórę przed UV.

Gość mimi/*/
oczysc watrobe i bierz lisc oliwny albo srebro koloidalne- koszt 36 zl- zawsze mniej niz zabieg u kosmetyczki

Gość c dsfcascv acva
ja doszlam do wniosku ze pory tak czy inaczej beda zatkane ale ode mnie zalezy jak widoczny bedzie w nich wosk, bo za kazdym razem gdy pani kosmetyczka dusi mi skore co robi? ROZCIAGA TE MALENKIE NIEWINNE SZCZELINKI! ktore potem zamieniaja sie w dziury a co w rezultacie wyglada jak skora pomaranczy, zadecydowalam ze lepiej pozostwic pory takie jakimi sa nic tego nie zmieni beda zatkane i juz taka ich natura gdyby mialy byc odetkane na pewno ewolucja by nas do tego przystosowala, a skory jak panienki z bilboardow nigdy nikt nie uzyska chyba ze zrobi sobie skore w photoshopie :) pozdrawiam

Gość no właśnie co to za robota
leczyć skutek, a nie przyczynę :p tak to można w nieskończoność jeśli jesz potrawy smażone, tłuste, słodycze, napoje z barwnikami i konserwantami itp. to może być przyczyną ja od kilku miesięcy jestem na specjalnym odżywianiu - tylko naturalne, nie przetworzone przemysłowo jedzenie tzn. mnóstwo gotowanych na parze i także surowych warzyw, owoce, kasze, pestki, orzechy, olej tłoczony na zimno do polewania potraw ( czyli kasz i warzyw ) do picia woda, herbatki ziołowe, albo soki z sokowirówki i efekty takiego jedzenia widać na cerze kolosalne ! Ostatnio nawet zaczepiła mnie sąsiadka i zapytała, czy może w końcu znalazłam dobrego dermatologa, bo cerę mam taką ładną, to ona prosi o adres dla swojej córki :p Niestety musiałam jej powiedzieć, że to nie dermatolog, tylko po prostu kupiłam sobie garnek do gotowania na parze i zmieniłam radykalnie dietę :p