Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ufia

PORóD W WODZIE!!!!

Polecane posty

Gość ufia

WITAM WSZYSTKICH!! zaczynam ten temat bo nigdzie go nie ma a ja mam wiele pytan z tym zwiaznych. chce urodzic w wodzie . termin porodu mam na pazdziernik i zwiazku z tym chciala bym sie przygotowac. czy trzeba robic jakies badania? jakie macie przezycia po takim porodzie? czy faktycznie jest mniej odczuwalny ból? prosze napiszcie/ pozdrawiam.

Też bym chciała, ale u nas nie ma takich warunków :o Myślę, że mniej boli..Chodzę na basen całą ciążę i po nim czuję się jak nowo narodzona. Wszystkie dolegliwości znikają conajmniej na kilka dni:D

Gość ufia
hej a czemu nie ma takich warunkow?? a tak na marginesie lekarz pozwolil ci chodzic na basen??

Chodzę na basen, jeżdżę na rowerze. Jestem w ciąży a nie obłożnie chora:P W okolicy jest jeden szpital, który ma wannę do porodów, ale rodziłam w nim jednego syna i tego syfu więcej nie zniese:P. Tam gdzie będę rodziła niestety nie ma porodów w wodzie. Coś za coś;)

Wprawdzie w wodzie nie rodzilam, ale co do badan musisz miec aktualne badania na obecnosc wirusa HIV. Zycze powodzenia i lekkiego porodu :D :D

Gość ja powiem moze tak
z badan konieczne sa badania na zoltaczke (wzw typu B i C), na HIV, WR i czystosc pochwy

Zgadza sie...Rodzilam za granica i na dodatek w domu :D :D Rzeczywiscie tu badania na HIV to standard. No ale w Polsce do porodu w wodzie to badanie trzeba miec. Oczywiscie z wlasnej kieszeni trzeba je sfinansowac. Niestety :O :O

Gość ufia
faktycznie z tego co czytalam to robi sie takie badania. co do basenu to lekarz mi zabronil bo moge jakiego syfa zlapac.

Gość ufia
kurcze a ile takie adania kosztuja orientujecie sie. wszystkie badania w tym popieprzonym kraju trzeba robic prywatnie nie wiem po co mi ten zus.

ufia, są i tacy lekarze :o Nie mówię, że nie można nic złapać w basenie, ale bywa, że najchętniej lekarz by położył kobietę w łóżku do porodu. Nie mówię o przypadkach zagrożonej ciąży, tylko zwyczajnie. Skoro są organizowane aerobiki w wodzie dla ciężarnych to widać jest to możliwe, nawet wskazane.

Gość ufia
zgadzam sie z toba ja bym chetnie poszla. tylko wiesz ja odkad zaczelam wspolzycie caly czas mialam jakies gowno i przez to nie moglam zajsc. i jak juz mam te malenstwo to moze faktycznie basen moglby cos spieprzyc.

ufia - to fakt. Jak jest zagrożona ciąża traktuje się ją ostrożnie i w tym przypadku lekarz pewnie wie co robi. Zwracam mu honor;)

Gość ufia
wiesz nie mam ciazy zagrozonej tyle ze mam wysoki puls ale spytam lekarza teraz na wizycie czy mogla bym chodzic na basen. pozdrawiam

Gość Bleeeeem
hej, ja nie rodziłam w wodzie, bo jeszcze nie mam dzieci, ale interesowałam się tym bardzo i znalazłam świetny artykuł napisany przez rodzącą, łącznie z bardzo fajnymi zdjęciami. Rodząca była położną, więc dodatkowo wszystko szczegółowo opisała. Pozdrawiam! Link poniżej. http://www.maluchy.pl/artykul/175

Gość ufia
dzieki za fajny artykuł bardzo przydatny.