Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mati23

Grzyb w pralce !!!! ratujcie

Polecane posty

W mojej pralce , tam gdzie się wsypuje proszek i wlewa płyn do płukania zalęgł się grzyb... czy macie może na to jakąś rade , myłam i dezynfekowałam już wiele razy tą szufladke, ale to nic nie daje bo ten grzyb po pewnym czasie znowu się tam pojawia .. :(:(:( help me

sprobuj ciagnac szufade lub zatkaj szmatka i nalej ace lub innego mocnego srodka. potrzymaj na noc.wlacz potem pralke najlepiej pusta lub ewentualnie z rzeczmi do wybielenia. nic innego nie przychodzi mi do glowy

Gość fggjgojoj
a możesz zdjąć tą kieszonkę?? jesli tak to włóz do miski z gorącą wodą i właśnei z dużą ilością ACE. Napewneo pomoże. I niech to się długo tak odmoczy z ACE.

Gość ewqa2
Faktycznie masz problem. Musisz octem lub jakims plynem przeciwgrzybiczym wyczyscic szuflade i jeszcze jedna rada, po praniu zostawiaj otwarte nie tylko drzwiczki od bebna ale rowniez szuflade.

A ta pralka to ariston, ten słynny włoski mercedes w AGD? HA HA Też tak mam, co jakiś czas wyjmuję szufladkę, dezynfekuję i staram się je j nie domykać.

Gość fggjgojoj
takie przypadłości to ma wiekszoścpralek od góry otwieranych. Koniecznie wietrzyć po praniu

Gość hgkkgjkg
a nie macie wrazenia ze w pralce smierdzi stechlizna?

Gość bo po praniu
zostawia sie otwarte nie tylko drzwiczki, ale tez szufladke na proszek. Zawsze! W lazience jest cieplo i wilgotno, dodatkowo pralka po praniu jest w srodku mokra. Idealne srodowisko dla grzyba...

Gość Yeeaaah
Też mam grzyb w szyfladzie... :o Dodatkowo nie można jej wyjąć i umyć porządnie...

Gość ewqa2
ARISTON, potwierdzam.