Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gigi000001

nadrzerka

Polecane posty

Gość gigi000001

JA CHCIAłBYM WIEDZIEć CZY JAEżELI KOBIETA MIAłA LUB MA NADZERKE TO CZY TRZEBA KOCHAC SIE Z NIą W PREZERWATYWIE ZE WZGLęDU NA JEJ I PARTNERA BEZPIECZEńSTWO I CZY FACET SIE TYM MOżE ZARAZIć W JAKIś SPOSóB I CZY FACET MOZE ZARAZIC PARTNERKE...DZIęKI

nie wiem czy to pisze facet czy nie ale nadzerka to ubytek w nablonku czyli mozna to nazwac czyms w rodzaju otarcia... nieleczone prowadzi do raka szyjki macicy... powstaje w wyniku urazow mechanicznych (czyli pewnie tez przez seks z gumka (moze))... a wiec nie barzdo facet sie tym moze zarazic

Nadzerka nie jest wirusem zeby sie nia zarazic. Jezeli masz nadzerke to mozesz sie kochac z partnerem ... warto jednak dodac ze przy zazywaniu globulek dopochwowych stosunek nie jest wskazany poniewaz globulki moga wywolac stan zapalny u faceta albo jakies uczulenie. Ja mam nadzerke i jakos z nia zyje:) pozdrawiam

Gość ewqa2
Nie kazda nadzerka powoduje raka, to raczej fizjologia o ile nie ma stanu zapalnego. W Polsce lekarze zbijaja fortune na nadzerkach, niektore owszem trzeba leczyc ale niektore absolutnie nie. Najwiarygodniejszym badaniem jest cytologia i kolposkopia ale lekarze rzadko to drugie wykonuja. Bo po co? Lepiej wykonac platny zabieg i kieszen pelniejsza. Nadzerka nikogo nie zarazisz.

ewqa2, zgadzam sie:) ale nie napisalam ze kazda prowadzi do raka:):) sama tez mam nadzerke... ale mowie sie za kazda kobieta miala, ma albo bedzie miala nadzerke:):) wogole to podobno polowa ginekologow widzac mala czerwona plamke stwierdza od razu ze to nadzerka... hyyyyyymmmmm:O