Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iiiiiiii

białe krwinki- pytanie

Polecane posty

Gość iiiiiiii

witam. mam pytanie: 7 m-cy temu robilam badanie krwi i bialych krwinek mialam 7tys- norma jest od 4-11. natomiast dzisiaj robilam badanie i wyszlo mi bialych 9.42 i denerwuje sie, ze mam ich wiecej o 2,4tys. czy to moze oznaczac, ze to cos powaznego? denewuje sie okropnie.... dziekuje za opinie!

przecież nadal sa w normie. Nie masz sie czym martwić. Taki wzrost może byc spowodowany np przeziębieniem lub jakąś drobna infekcją; wtedy białe krwinki wkraczają do akcji.

Gość ewqa2
Masz wynik w normie, nie martw sie. Ja mam zawsze w granicach 10 i nic mi nie jest. Martwisz sie niepotrzebnie.

Gość iiiiiiii
tak niby sa w normie, ale ja sie denerwuje, ze w ciagu 7m-cy wzrosly o te 2,4 tys. a martwie sie tym dlatego, ze ostatnio u mojej babci wykryto chloniaka....

Gość przestań panikować
moich znajomych niespełna 3-letni synek ma leukocytów 25000, a norma jest do 12000 i żaden lekarz nie wie dlaczego:O

Gość iiiiiiii
wiem, ze napewno niektorzy chcieliby miec taki wynik......a ja panikuje bo nie rozumiem dlaczego sie podniosly.... a dzidzia byla u hematologa? zazwyczaj on po rozlicznych badaniach jest w stanie okreslic co jest przyczyna tak wysokiej liczby bialych krwinek

Gość iiiiiiii
nnn

Gość iiiiiiii
yyy

napisałam Ci, że przyczyna prawdopodobnie jest przeziębienie lub infekcja - wtedy poziom białych krwinek się podnosi.

Gość lululu
a dalczego nie pojdziesz sie zapytac lekarza pzeciez jak uzna ze cos jest nie tak to zleci ci inne badania

Gość najzupełniej normalne
liczba krwinek rosnie ze względu na jakiś stan zapalny o którym nie wiem, dziura w zębie, nawet drobne skaleczenie, czy np okres. Nie masz się czym martwić.

Gość iiiiiiii
a czy w tym przypadku % limfocytow tez sie zwieksza? bo podobno norma jest 45% a ja mam 59%. czy to zle?

Gość Boze ale
z ciebie histeryczka iii!! Straszna!! Wez wyluzuj kobieto, chya widyisy, ze masz krwinki w normie i nie skupiaj tak na sobie uwagi!! Gdybys byla w mojej sytuacji i czekala na wynik biopsji jak ja w tej chwili chyba bys ocipiala :S Sorki, ale wkurzaja mnie takie histeryczki robiace problem z niczego.

Gość iiiiiiii
wiem- masz racje... ale niestety sie przejmuje tymi lekocytami i limfocytami, bo mysle o dzidzi i chcialabym, zbey wszystko bylo ok...

Gość ble...ble
ja kiedys mialam w rozmazie 50 % limfocytow i lekarze mowili ze jest ok za miesiac zrobilam ponownie badanie i mialam juz w normie

Gość iiiiiiii
wlasnie ja mialam wczesniej 51% a teraz 59% i czy to juz jest cos nie tak?

Ty chyba nadal nie rozumiesz co sie do Ciebie mowi ... masz poziom w porzadku wiec po co sie przejmujesz. Poczytaj troche o tym a nie robisz z igly widly. Biale krwinki sa czule na kazda infekcje. glupie przeziebienie, bol zeba itp -> dziewczyno opanuj sie! jest wiele osob ktore naprawde maja sie czym przejmowac a ty tutaj histerie urzadzasz !! jak sie tak srasz to idz do lekarza i niech on ci powie ze jest wszytsko OK bo to chyba lepsze niz robienie z siebie idiotki na forum ... :O pozdrawiam