Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slazaczkaaa

DZIS USUWALI MI DOLNA 8-WYGLADAM JAK CHOMIK

Polecane posty

Gość slazaczkaaa

Hej. dzis mialam chirurgicznie usuwana 8 dolna. Opisze jak bylo -moze ktos jest przed zabiegiem i chce sie dowiedziec, jak to wyglada. Najpierw czekalam przed drzwiami ,az mnie zawolaja, potem wprowadzili do takiego pomieszczenia, gdzie mialam sciagnac bluzke, sweter i nalozyli mi taki zielony kitel. potem przyszla pani doktor, spytala sie czy dzis nie mam miesiaczki, i zaprowadzila mnie na sale, gdzie byl fotel. \usiadlam, potem dano m i zastrzyk, odczekano 10 min, i pani doktor zabral sie do dziela:) Wziela rozerwala mi skore chyba wokol zeba, bo inna pani trzymala rurke, a przez ta rurke moja krew splywala. potem slyszalam jakies chrobotanie, nastepnie pani doktor przyjela pozycje jakby boczna, by mi z calej sily wyrwac ,ale on siedzial, podwazylA go czyms, i znowu kleszczami... az wyrwala. zab byl na serio wielki. nie wiedzialam ze zeby madrosci maja takie korzenie!!!!! za chwilke, znowu odsysanie krwi, bo mocniej mi pocieklo, nawet po brodzie troszke, no i zaczelo sie szycie. za tydzien mam przyjsc na zdjecie szwow i ...drugi do usuwania:) przepisano mi ketonal forte, antybiotyk. no i przykazanie, by nie jesc nic goracego. tak to wygladalo. najnieprzyjemniejsze bylo to chrobotanie, i zaparcie sie nam nie, by wyrwac z sila tego zeba ...

Gość mnie tez to czeka
w przyszłości ,bo podobno moja szczęka jest mniejsza, niż te wszystkie zębiska razem wzięte.

Gość a czułas jakis bol czy nic

Gość azza
a czułaś ból ?

Gość slazaczkaaa
JAK mi to usuwali to troszke. niestety 100% nie da sie usunac bolou. ale to jest bol taki uciskowy, ze czujesz ,ze ktos ci mocno przyciska do szczeki cos.. a sam bol ,byl potem dopiero jak srodek zelzal, ale mialam juz ketonal przygotowany.

Gość kiepasa
masz zwolnienie lekarskie? na ile?

Gość slazaczkaaa
no wlasnie nie mam zwolnienia, bo zapomnialam z tego wszystkiego zapytac hehe.

Gość Barbra969
mi usuneli 8 pięć dni temu i cały czas boli i jestem spuchnięta. Ile to jeszcze potrwa??

Gość niedługo powinno minąc
mi opuchlizna zeszła po tygodniu, a szczękoscisk zelzał po 4-5 dniach:) zimne okłady polecam:)

Gość Barbra969
byłam u tego chirurga który usuwał mi ząb na kontroli i on przepłukał mi ranę jakimś płynem który nazwał 'antybiotyk'. Po tym płynie mam bardzo podrażnioną śluzówkę i mnie piecze już całą dobę, czy ktoś miał taki problem? Co to za płyn?

Gość maziniunia
witam.wczoraj byłam na wyrywaniu dolnej 6stki. znieczulenie nie zadziałało kompletnie,ból był nie do wytrzymania , wiec ryczałam i darłam się tak że ludzie z poczekalni byli bledsi ode mnie , gdy wychodziłam ;P dopiero potem dowiedziałam się że przy zaawansowanym stanie zapalnym (w moim przypadku była to od 2 miesiecy zbierająca się w dziąsle ropa,co powodowało opuchlizne wielkosci piłki pinpongowej) działanie znieczulenia jest znikome ... dobrze wiedziec. nie dostałam antybiotyku a opochlizna i bol nadal mi towarzyszą i to okropne uczucie ropy w buzi.czy to normalne? nic sie nie zmniejsza a po nocy to juz całkiem jak chomik wyglądałam.ile to jeszcze potrwa i czy naprawde obejdzie się bez antybiotykow??? co trzy godz łykam ketonal bo nie sposób wytrzymac.

Gość edyta edyta i jeszcze raz edyt
KTO CI PNIORA WYJEBAL?

Gość Barbra969
moim zdaniem powinnaś dostać antybiotyk- zawsze się go daje przy najmniejszym stanie zapalnym.