Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżcie młodej męzatce

mam palke ale co prac w jakie temp. bosch

Polecane posty

Bosch mam. Wiem ze pisze tam -DELIKATNE- czyli ujeli firanki.Domyslam się ze w tych 30 st.mozna prac tez zasłony i delikatne koronkowe stringi czy nawet staniczki bądz pończoszki.Jakies satynowe bluzeczki Syntetyczne- 30-60 st.I teraz to ja nie wiem co w tym prac i na ilu stopniach.#0 stopnie to niby powinno byc to pranie wstęne tez, ale poco pranie wstepne jak moje rzeczy tak zasyfione nie są. Więc moze dac na 40 stopni i tez nic nie stanie się? W tych sentytycznych-prac leginsy/, spodnie jasne rozciągliwe, pończochy,staniczki, koronkowe majtki? Jest tez wełna- pisze 30 stpni zimna woda. Czyli swetry jakies jedwabne rzeczy prac w tym pewnie można.TYlko w zimnej wodzie to bedzie? niby tak, ale czy się spierze to? MIX- prac mozna wszystką bieliznę, majtki faceta, podkoszulki, skarpety. Bawełna- no i tu tez jest 30,40,60,90.Czyli prac e 40 stopniach mozna dzinsy i struksy? Bo w 30 s topn trzeba da pranie wstępne, ale u nas nie ma tak zasyfionych dzinsów. W 60 stopniach to pewnie mozna pościel prac i ręczniki. No i teraz nie wiem czy jak nastawię na jakies programy to on samoczynnie wie, co ominą, gdzie iśc, czy płukac i wirowac. Oczywiście tam wczesniej wciskam przycisk ze chce wirować. czy mozecie pomóc mi posergregowac te rzeczy do temeratur? jak prac męskie koszule i eleaganckie spodie? w DELIKATNe tak jak firanki? czy w synetyczne?

Popatrz na etykietki ciuchów, tam jest napisane co jak prać. Ale stanowczo odradzam prac w pralce staniki, zwłaszcza te z drutami. Druty lubia wyleśc ze stanika i zablokowac pralke. Pończoszki też bym odradziła, szybko się niszczą.

To pomóz mi w tym. Mam np dzinsy,spodie delikatne letnie, leinsy........jak i w czym prac? a MIX będe prała bieliznę w 30 st.(skarpety, majtki i podkszulki białe). A w Delikatne - firanki, zasłony, jakies delikatne tez bluzeczki A w czym prac męza podkoszuli, t-sherty, bluzki jego kolorowe i jasne? Ręczniki i pościel to na bawełne prawda? w 60 stopniach najlepiej i bezpieczniej? Najbardziej to nie wiem z tymi sztruksami i dzinsami gdzie je umieścić. syntetyczne- to w ilu stopniach? w 40 st spokojnie mozna prac te leginsy, cienkie bluzki, delikatne bluzkitam tez w 30 stopniach tylk mozna. No i dzicaka ubranka?najlepiej tez w delikatne bądz mix? jak myslisz? czy w syntetycznych? no i spioszki w czym?w bawełna na gotowanie? czy tez lepiej w bawełnie ale w 40 stopniach by sie nie zgotowały.?

pończoszki to w ręku, stanik i raczej tez w ręku, no chyba ze jest tak bardzo zabrudzony to wtedy na jakie dac? na delikatne tak jak firanki?czy syntetyczne?

Gość powiem..
dziecięce na 60 stopni,podobnie z innymi bluzki koszulki baweniane,dzinsy sztruksy,na gotowanie czyli 90 stopni tylko reczniki i posciel

Na bluzki,bieliznę delikatną 60stopni to za dużo.Będą pogniecione i tego się już nie da wyprasować.Ja wszystkie takie rzeczy piorę bez prania wstępnego w 40st.Spodnie dzinsowe w 60,pościel i ręczniki gotuję. Masz rację jeżeli chodzi o swetry w 30st.co to za pranie.Lepiej wyprać w ręku.

Gość ja mam bosha
i najczęściej używam programu mix - można prać właściwie wszystko, tym bardziej, ze jesteśmy dorośli i nasze rzeczy nie są tak naprawdę brudne tylko nieświeże. Do prania ręczników używam programu bawełna eko - to program oszczędnościowy. Reszty do tej pory nie używałam, a pralkę mam od września.

to ja chyba bede tez prac tylko w MIX 30 st.Tam powkłądam bielizne bo najczęsciej jest nieświeża. No a dzinsy na bawełne 40-60 stoni tak jak radzicie. Ręczniki oczywiście na gotowanie ECo- ale u mnie to jest jako Intensywne- czyli oszczędne 60 st.Więc w tym bym gotowała. A co w "syntetycznych" pierzesz w tej bosce? leginsy?, jakies cienkie spodnie, topiki? A w delikatnych pisze by firanki prac, pierzesz firanki w syntetycznych czy tez do MIX dalejsz tak jak bielizna? I czy zawsze dajesz dodatkowe funkcje Odplamianie? Bo chyba to sie daje przy wstepnym praniu w 30 st w bawełnie czyz tak? Ja własnie nie wiem czy to wstene pranie w syntetykach tez się daje w 30 st czy lepiej odrazu dac 40 st bez odplamiania?