Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prawie_A

Dziewczyny, mam problem.

Polecane posty

Gość Prawie_A

mam od prawie zawsze miedzy miesiaczkami zamiast bialej, czy przezroczystej wydzieliny, wydzieline zoltozielona :( tzn. najpierw byla zolta a z czasem przybrala w/w kolor :( strasznie mnie to krepuje tym bardziej,ze ostatnio jest jej wiecej niz zwykle... poszlabym do lekarza,ale sie boje bo jestem dziewicą i samo badanie ginekologieczne sprawia mi naprawde ogromny bol :( chyba,zeby lekarka pobrala te wydzieline np. z wkladki czy to jest mozliwe ? chcialabym sie wyleczyc - nie wiem co robic ? na razie kupialm sobie globulki z nagietkiem, bede stosowac od poniedzialku, moze pomoga:(

Gość myślę że nie
wydzielina musi być prosto "od ciebie". ale nie zwlekaj z tą wizytą bo to może być cos poważnego.

Gość Prawie_A
mam teraz 22 lata te wydzieline mam od zawsze :( boje sie isc do lekarza, boje sie badania ja nie wytrzymam tego bolu, wiem co mowie... jak wyglada tkaie badanie ? musi pobraz patyczkiem z watka na koncu te wydzieline prawda ? a jak jestem dziewica to jak to zrobi ?

masz 22 lata więc najwyższy czas sie przemóc, tym bardziej że to nic nie boli! A zielona wydzielina nie jest normalna, świadczy zazwyczaj o jakiejś chorobie, np rzęsistku i wcale nie musisz współżyć żeby sie tym zarazić. Naprawdę namawiam na wizytę u ginekologa, bo możesz mieć w przyszłości poważne problemy,a nikt z kaffeterii Cię nie wyleczy!

Gość myślę że nie
może nie będzie jej pobierać. czasem tystarczy jak obejrzy, bez żadnych dodatkowych badań. lekarz wie, czy to bakterie, czy grzybki, czy co tam innygo. jeżeli cię to tak bardzo robi to powiedz mu o tym wtedy na pewno będzie delikatny. nie lekceważ tego! ale piszesz że nie wytrzymasz, a miałaś je już kiedyś czy tylko tak myślisz?

i radziłabym przed wizyta u lekarza nie stosować nic dopochwowo bo wtedy wynik badania może być mylny a ten nagietek to Ci nie pomoże, dziewczyno bądź rozsądna i nie lecz sie na własna rekę, zwłaszcza jak nie wiesz co ci dolega!

jeżeli bedzie potrzebny wymaz to lekarz może pobrac wydzielinę z pochwy tylko patyczkiem, a to nic nie boli,

Gość to pewnie grzybica
-bo wtedy, właśnie ma się zielonkawe upławy-nie ma rady musisz się wybrać do ginekologa,bo infekcja bakteryjna będzie coraz gorsza....

Gość Prawie_A
bylam u ginekologa w marcu, ale tak strasznie mnie bolalo badanie ze lekarka zrezygnowala i zbadala mnie przez odbyt takim przyzadem, co zreszta bolalo jeszcze bardziej:( ogladnela macice itp mowila ze wszytko ok zbagatelizowala moj problem, powiedzial,ze skoro jestem dzieica to nic sie nie da zrobic, ale ja juz mam dosyc tej wydzieliny :( moze mi ktos powiedziec na czy polega cytologia- bo chyba to musze zrobic?

niech się ktos nie wypowiada jak nie ma pojęcia, przy grzybicy sa BIAłE UPłAWY a nie zielone. wystarczy wpisać sobie w google

Gość Prawie_A
ja sie nie przemoge, wiem,ze to infantyle ale strasznie sie boje tego badania, chyba,ze pojde gdzies prywatnie moze beda bardziej delikatni...

Gość Prawie_A
wlasnie tez mi sie wydaje,ze to nie grzybica... poza tym nic mnie nie swedzi, nie piecze, nie boli- nic tylko ta wydzielina

Słuchaj idź po prostu do lekarza, wątpię żeby Ci od razu robił cytologie bo ona wykrywa komórki rakowe jeśli są, ew. stan zapalny, ale nie jakie masz no. bakterie! Do cytologii wymaz pobiera sie z szyjki macicy, a wTwoim przypadku może pograć Ci wymaz tylko z pochwy i badanie też powinno byc pod innym kątem

Gość Prawie_A
no moze sie przemoge, kurcze nie znosze tych badan, to jest najgorsze co moze byc :(ale najpierw podlecze sie sama - co mi zalezy, przeciez tymi nagietkami sobie nie zaszkode, a duzo dziewczyn pisalo,ze uplawy zniknely szybciutko...

chyba jednak musisz sie przemóc, przy pobraniu wymazu z pochwy wkłada się tylko cieniutki patyczek i to nic nie boli. Można to zrobić w każdym labolatorium i robią to nie tylko lekarze, ale przy takiej wydzielinie musisz spytać lekarza pod jakim katem trzeba zrobić wymaz, może Ci sam zrobi. I nic nie ma do rzeczy czy pójdziesz prywatnie czy państwowo, bo nie od tego zależy czy lekarz będzie delikatni tylko od samego lekarza, bo różni są

Gość Prawie_A
a moze isc do laboratorium wziasc patyczek i zrobic sobie samemu w domu na spokojnie i zaniesc... sprawde czy u mnie w miescie cos takiego robia :)

nie rozumiem oczekujesz rad ale chyba nie czytasz uważnie. Wierz mi zielone upławy nie są NATURALNE a nagietkiem sie nie wyleczysz, to można sobie wziąć tymczasowo jak ktoś ma DOKUCZLIWE OBJAWY, ale nie wyleczysz sie tym dziewczyno, zrozum to . Jeszcze chciałam nadmienić że jeśli to jakieś poważniejsze zakażenie to mogą byc konieczne leki doustne, bo zakażenie może siedziec gdzieś głębiej, np. w szyjce macicy, a nieleczone zakażenie może doprowadzić np. do zapalenia jajników, w konsekwensji nawet do bezpłodności. Nie chcę Cię straszyć, ale wiedź jakie są konsekwencje. A nagietek to nawet nie prawdziwy lek tylko może złagodzić ew. pieczenie, świąd. Ale wybór należy do Ciebie!

ale dlaczego kombinujesz! napradę przy takim wymazie nie ma konieczności wziernikowania, bi lekarz nie będzie oglądał szyjki, tylko pochwę. jak mu powiesz o swoich obawach to zrobi to delikatnie. przecież te tabletki z nagietka też wkładasz do pochwy i nie ma problemu, to myślisz że takiego cieniutkiego patyczka nie wsadzi? spokojnie idź i już.

Genialny pomysł :-O Tylko skąd wiesz pod jakim kątem zrobić ten wymaz - rzęsistka, bakterii albo innego paskudztwa. Szkoda mi już czasu na wykłady bo do Ciebie i tak niewiele dociera. Ale wierz mi, wiem co piszę

Gość i KONIECZNIE ZMIEN GINEKOLOGA
bo skoro jak piszesz: ''...ogladnela macice itp mowila ze wszytko ok zbagatelizowala moj problem, powiedzial,ze skoro jestem dzieica to nic sie nie da zrobic, ale...'' to dla mnie niepowazne, zaden lekarz/lekarka nie powinien tak sie zachowac...

Gość Prawie_A
raz wlozylam sobie te globulke z nagietkiem , myslalam,ze umre z bolu az sie poplakalam :( a wcale nie bylam spieta i globulka byla mokra bo wczesniej wlozylam ja do wody. wydawalo mi sie,ze moge zrobic sama - sory widocznie nie zrozumialam :) pozdrawiam

Gość Prawie_A
na pewno pojde do innego i prywatnie... pozdrawiam

Gość gallanonim
ja miałam zielono jakąs tam wydzieline poszlam do gina, okazalo sie że mam bardzo poważne zapalenie i jakbym tego nie lieczyła,to rak jak nic murowany....także tego, idź się zbadaj bo to nie perdółka żadna......a na badaniu się rozluźnij i nie myśl o nim......niestety musi Cie zbadać nie ma wyjścia,jak chcesz być zdrowa w przyszłości......

Gość Prawie_A
wiem, ze tomoze byc cos groznego bo te najgorsze chorobska zwykle przebiega bezobjawowo... pojde, boje sie,ze pojde :( ps, ja zawsze staram sie byc wyluzowana, ale to naprawde nie pomaga mam jakąś dziwną pochwe chyba :(

Gość Prawie_A
bezobjawowo w sensie ze nic mnie nie boli itp...

Gość gallanonim
idź do innego lekarza i powiedz mu że Cie boli przy badaniu i to bardzo to będzie wtedy delikatny :) w sumie jak mi wprowadza ten wziernik t tez boli na początku ale nie bardzo aż tak....ale to chyba że ja mam mala dziurke :P:P:P i nawet jak się rozluźnie to nic, i tak jest przy stosunku na początku troche boli ale potem luzzzzzz

Gość kol
brzmi to jak prowokacja...sory

Gość Prawie_A
hmm jestes pierwsza osoba ktora widzi w tym jakas prowokacje... mozesz rozinąc dlaczego?

Gość amelia81
piszesz, że jak aplikowałaś tą tabletkę to Cię bolało. Pomyśl, że może ten ból nie jest spowodowany wąskim wejściem do pochwy, ale właśnie jakąś infekcją. Te upławy też nie świadczą o dobrym stanie flory bakteryjnej. Nie bagatelizuj problemu i nie podejmuj sama żadnych kuracji Znajdź na forum kogoś, kto jest z Twojego miasta i poproś o tel. jakiegoś dobrego gin., który do sprawy podejście fachowo, ale b. delikatnie.

Gość prawie_A
jejku ten bol moze byc spowodowany infekcją ? :( teraz to jestem przerazona doslownie:/ ja nawet polowy najmniejszego palca nie jestem sobie w stanie tam wlozyc? czy tylko ja tak mam ? :/