Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

acidofilna

sos grzybowy - z czym go mozna zjesc?

Polecane posty

mam troche suszonych grzybow, przepis na sos grzybowy tez mam i wlasnie dzisiaj planowalam go zrobic, tylko nie wiem z czym moznaby go podac? same ziemniaki albo kasza z sosem dla mnie bylyby ok, ale moj facet koniecznie potrzebuje czegos tresciwego i zastanawiam sie czy jakies miesko do tego moznaby? ale jesli tak, to jakie i w jakiej postaci? a moze macie jakies inne pomysly? chetnie wykorzystam..

Gość cherrycoke
z kopytkami mniam

Gość tamma
sos grzybowy do kaszy i ogórki do tego. można też podać w taki sosie np. gołąbki (chociaż ja wolę w pomidorowym)

Gość wystarczy logika
na pewno do tego pasuje wołowina (pieczeń albo bitki), może też być karczek (pieczeń), dobre byłyby też żolądki drobiowe.

Możesz zrobić np: ziemniak+schab +sos+surówka ziemniaki+ rolada +sos+surówka kopytka+sos kluski śląskie+sos kluski śląskie+sos+mięso+surówka

Gość sprezynka
sosem grzybowym polewam krokiety i do tego robie surowke np. buraczki.a takie sosiki to daje do wszystkiego do makaronu ryzu itp.a najlepiej lubie kopytka (jak wyzej) albo kluski kladzione jak chcesz to naisze Ci jak zrobic

Gość sprezynka
p.s. ale jak bys mogla mi podac ten przepis na ten sos.bo ja to przewaznie z torebki bo mi nie wychodza-polecam winiary sosy staropolskie grzybowy,cyganski,mysliwski. a i jeszcze te krokiety zaiemniaczane jstem bardzo ciekawa. pozadrawiam

wszystko znalazlam na czarnej oliwce, wiec tylko wklejam linki: sos grzybowy: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=12758 krokiety: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=52 tyle, ze mowia, zeby do krokietow nie dawac maki ziemniaczanej, wiec nie dodaje. poza tym poczytaj komentarze pod tymi krokietami... to bedzie moja premiera sosu grzybowego i krokietow, nigdy tego nie robilam, ciekawe jak wyjdzie :) smacznego dziewczynki, bo pora juz obiadowa :)

Gość czekałka
Ja uwielbiam sos grzybowy, robię go zazwyczaj z koncentratu grzybowego Krakusa i sos wychodzi pyszny. Koncentrat ma bardzo bogaty smak i aromat jak w domu wystarczy dodać jedynie makaron i szybko można przygotować naprawdę smaczne i zdrowe danie.

Gość marcinmtpp

Ja robię sos grzybowy z duszoną wieprzowiną do tego kasza gryczana biała i surówka z kiszonego ogórka z cebulą.

Sos prosty zamarynować karkówkę plastry czy jak gulaszowe sól pieprz papryka czerwona słodka i czosnek granulowany u odstawić na min godzinę przesmażyć na oleju w garnku zalać litr bulion obojętnie kwestia smaku u mnie wieprzowy trzy liście laurowe pięć ziele angielskie osiem pieprz ziarna na patelni zeszklić trzy cebulę pięć zombek czosnek podlać bimber 50 ml zapalić odparować dodać do garnka dodać startą jedną marchewka dusić do miękkości mięsa zaprawiać trzy cztery łyżki śmietany z dwiema łyżkami mąki doprawić solą i pieprzem ostrożnie z solą bo wywar słony i karkówkę podaje z kluski śląskie albo prościej gaszą gryczana i surówka z kiszonego ogórka z cebulą albo sałatka z buraczkami marynowana z octem ze słoika