Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biuty23

PRZESady Slubne i INNE DoDatki ktore Panna Mloda miec powinna!!!

Polecane posty

myszko ja swiadkowalalm i normalnie jechalam z mlodymi i ztego co widze to im sie bardzo dobrze uklada:D

Gość Dusiołek
W mojej parafii 26 maja są 3 śluby. Taki piękny miesiąc - dlaczego ludzie nadal wierzą w te przesądy?

Gość beautyfly
u mnie duzo par w maju sie pobiera..juz bylam na 2weselach:) ja natoamist mam w sierpniu 25:)

Zawsze znajdą się ludzie, którzy wiedzą lepiej, kiedy TY będziesz szczęśliwa. Wkurzają mnie osoby, które na wieść o ślubie w maju zachowują się jakbym postradała rozum. A jak ktoś powiedzmy w angielskojęzycznym kraju bierze ślub w sierpniu, to też ma być nieszczęśliwy, bo nie ma r w nazwie? Z kolei np w Hiszpanii deszcz w dzień ślubu oznacza szczęście, w Polsce- życie pełne łez... A propos przesądów, miałam na studiach koleżankę (studiowała prawo, kierunek w miarę racjonalny), która wierzyła że jak się ma okres to nie wolno kisić ogórków, bo się nie udadzą. Jedyny przesąd jakiemu będę wierna to ten, aby mnie mój przyszły mąż nie widział przed ślubem w sukni. A całą resztę sobie odpuszczam. No przecież nie będę wypatrywać wron jak będziemy jechać autem, ludzie bez przesady!

Gość ja tez biore slub w maju
i tez sie nasluchalam, z emajowe malzenstwa sa nieszczesliwe!! moje bedzie najszczesliwsze!

Gość veronika83_23
niektorzy ludzie krotko mowiac sa walnieci:))

Gość właśnie się dowiedziałam że
.. róże w wiązance śluibnej to nieszczęście dla młodej! ło, ludzie kochani! powiedziała mi to moja kuzynka, 30-to kilkuletnia kobieta, wydawałoby się światła i oczytana.

przeczytalam te przesądy i powiem szczerze ze jakbym miala brac teraz slub to bylabym istnie przerazona :O przeciez panna mloda powinna miec jakis oddzielny worek na te drobiazgi, podobnie jak pan mlody :O tanczyc nie umiem zbyt dobrze, wiec pewnie zatanczylabym jeszce gorzej wiedzac ze jak zaplączą nam sie kroki, to malzenstwo tez takie bedzie i po slubie, nie wiem jak wy, ale nigdzie nie widzialam zeby para przed oltarzem poleciala w slimaka, owszem na weselu kiedy spiewaja \'\'gorzko\'\' to tak, ale w kosciele nie widzialam :O wiec w takim razie zaden nie jest wierny :O date slubu tez nie zawsze sie wyznaczy wtedy kiedy my akurat chcemy, a jak na parkiet wejdzie nam np. male dziecko przed naszym pierwszym tancem to co? :O

oh my God ! \'\'Biada jednak pannie młodej, która idąc do ołtarza, albo podczas uroczystości ślubnej, obejrzy się za siebie i sprawdzi, czy welon jest ładnie ulożony\'\' :O odechcialo mi sie juz nawet slubu :O

Gość lola231
dobre dobre;)

Gość reni-23
:)

Gość venus za morza
a ja czasem w przesady wierze:)

Gość regge-girl
a ja nie;]

Gość lola231
jheeheheej

Gość też młoda
Witam wszystkich forumowiczów!!! Ja do tych wszystkich przesądów podchodzę z przymrużeniem oka. Ale taką tradycję można stworzyc sobie samemu. U mnie np. tradycja związana jest z podwiązką. Przekazujemy ją sobie w gronie znajomych gdy kolejna pana wychodzi za mąż. Była juz "używana" 5 razy i chętnych jeszcze jest wiele.

Gość bez nicka tym razem napisze
swiaDkowa myszko analfabetko

Gość talemena29
czemu podwiazka ma byc niebieska?

Gość Albinoska
Nie musi być niebieska - po prostu (wg przesądów), jedna z rzeczy ma być niebieska. Wiele panien młodych chce w ten sposób upiec dwie pieczenie na jednym ogniu :)

Gość oj jest
ich mnostwo

Gość vipera FOR YOU
no to tez kupie niebieska;)

Gość xena89
he

Gość beautyfly
ja juz nie wiem buty odkryte zakryte..mozna sie pobubic;/

Gość queeen25
no :P

Gość rebecca78
a ja moze polowe takich przesadow bede przestrzegac:)) a co mi tam:)

Gość wiosenka 23
a po co/?

Gość danka moja droga
d

Gość pabola45
a ja nie wierze;p

przesądy trzeba traktowac z przymrużeniem oka ale z drugiej strony to bardzo fajna zabawa:) Mojej sukni narzeczony nie wdział naocznie a tylko w internecie.. choc tam zdjecie jest tylko do połowy ukazane a w rzeczywistosci sukienka o wiele piekniej wygląda- chciałam żeby w dniu ślubu zobaczył mnie taka piękną, umalowana, ufryzowaną, pięknie ubana... Po prostu zeby mu gały wyszły :) I chyba sie uda:) MOja ratowa miała buty bez piety i też jakoś szczęśliwie żyja :)

Gość qlenamagda
no:P